Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.11.2008, 23:43:15
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Nu doresc sa fiu inteles gresit. Nu am indemnat si nu indemn ca omul sa fie lipsit de aceasta lucrare: a citi. Cititi cat mai mult. In cazul de fata, era vorba de carti cu caracter dogmatic interconfesional. Daca nu stapanesti cum trebuie propria marturisire de credinta, exista pericolul sa imprumuti invataturi care nu au corespondent in Scriptura si Traditie si sa ajungi la erezie. Exista un topic pe tema ce carti cititi, iar acolo am trecut multe carti laice. Asa ca nu ma impotrivesc cuvantului bine alcatuit si care aduce multa roada.
multam de intarire! Silverstar a inteles ortodoxia care "pune frana progresului", NIMIC MAI FALS!!!! Dar [COLOR=red]atat timp cat NU-TI CUNOSTI PROPRIA CREDINTA DIN CARE NE LAUDAM CA FACEM PARTE, nu poti "interconfesiona cu ABSOLUT NIMENI! [/COLOR][COLOR=black]Puterea satannei de a ne amagi este extrem de mare si o poate face mai ales prin ganduri![/COLOR]
Prin parerea de SINE, ca "io gandesc bine si imi sustin parerea"! Nicio alta dovada de MANDRIE mai mare nu exista in astfel de afirmatie! Nu-ti interzice nimeni nimic, PRIMUL LUCRU PE CARE TREBUIE SA IL FACA UN CRESTIN ORTODOX ESTE SA ISI CUNOASCA CREDINTA DE LA CEL MAI MIC LUCRU PANA LA CEL MAI SOFISTICAT SI GREU DE INTELES!!! In acest sens, ne dau secatntii exemplu care isi studiaza propriile dogme inca din prima zi a "nasterii" lor!!! si nu-i de mirare ca stiu SCRIPTURA PE DE ROST! Ne baga in buzunar pe noi ortodocsii la asta! Dar AVEM FAGADUINTA HARULUI, SI-L AVEM, PACAT CA NU STIM SA IL PRETUIM SI SA-L LUCRAM IN VIATA NOASTRA!!!
Reply With Quote