Vis prevestitor sau coincidenta?
Mereu am avut o relatie buna cu bunicii mei mai ales ca ei au fost cei care m-au crescut. Timpul a trecut si in ultimii 3 ani i-am pierdut pe amandoi.
Dat fiindca au fost singurii apropiati pe care i-am condus pe ultimul drum nu pot uita ultimele lor momente, in care i-am visat pe amandoi inainte de a muri.
Primul vis a fost cu bunica mea. Era la liceu si dintr-o data m-a luat un sentiment de neliniste, agitatie. Nu intelegeam ce aveam si m-a bufnit plansul in timpul orelor asa ca am plecat acasa pentru ca nu mai avea rost sa raman la scoala. Am ajuns acasa si m-am pus sa dorm. Am visat cum bunica mea era spanzurata la noi acasa unde ea nu a venit niciodata si striga numele mamei pe care ea nu a agreat-o de cand s-a maritat cu fiul ei. Pe urma, m-a trezit mama din vis si mi-a spus ca mamaia a cazut la pat.
Al doilea vis a fost cu bunicul. Dupa o perioada lunga de zacut la pat, am visat intr-o dimineata ca m-am intors la ei acasa. Afara era soare si din bucataria de vara iesise bunica imbracata intr-o rochie cred alba inflorata (ea nu purta decat capoate inchise la culoare) insosita de o femeie inalta si slabuta, maslinie putin si cu parul mai sus de umeri. M-a intampinat cu un zambet. Apoi ma uit spre fereastra camerei unde ea locuia (acolo a zacut bunicul) si era intuneric bezna. Tot ce am vazut era bunicul meu ghemuit si dezbracat cu spatele la geam. Ma intorc spre bunica mea si ea statea pe o banca intr-o pozitie ciudata, statea sezut si culcata pe genunchi pur si simplu si cu capul nemiscat intr-o parte. Femeia insotitoare se uita la mine totusi zambind. S-a ridicat si ea si iar a zambit. Cred foarte vad ca avea si o carte pe brate. Cam atat a fost visul pentru ca m-am trezit si in ziua respectiva am aflat ca a murit si bunicul.
Acum timpul a mai trecut si mie inca imi e dor de ei. Eu am incercat sa le "interpretez" intr-un mod pozitiv desi la mamaia in vis simteam frica iar la tataia a fost mai mult un sentiment de regret.
Am mai auzit la unii prieteni spunand ca au avut vise numai ca era despre ei si inca cineva. Eu sincer tare as vrea sa cred ca am avut o relatie asa de apropiata cu ei si inca ii vreau aproape. Cum ati intampinat moartea unei persoane dragi?
|