Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu
Ca avem nevoi... Dumnezeu ne e martor cata nevoie avem! Cine neaga asta? Iar aceasta nevoie de oameni curati si cinstiti, o are romanul cam din "89 incoace! Ce primeste in schimb? Mai multa... nevoie! Domnul Capsali, poate spune NU, cand altii spun DA... E exact un pipi slab in fata furtunii! Nu el, Capsali, ci Dumnezeu, prin rugaciunile noastre si mai ales a preotilor, a mamelor, a batranilor, a pustnicilor, ca daca ne lasam in baza unui singur om, si acela... regizor, suntem cu totul in groapa. Daca e bun, sa fie. Eu il votez sigur, dar nu ca si reprtezentant al ceea ce avem noi mai sfant. E o strategie perversa, care pica extrem de prost atat timp cat nu convinge prin fapte clare!
|
Macar de va face pipi in fata furtunii. Macar de n-am mai avea oameni care vestesc furtuna ba chiar ar face orice pentru bani. Nu am spus sa ne lasam pe mana unui om, fie el si regizor cu 9 copii. Am zis doar ca ar fi bine sa ne invatam sa stam in genunchi doar in fata lui Dumnezeu, si demni, in picioare in fata celorlalti oameni, aparand interesele celor care ne-au trimis acolo si nu interesele gastii sau interesele personale. Macar de va fi el un exemplu in acest sens. Vom vedea. Experienta de pana acum ne indeamna sa fim foarte circumspecti. Dar ceva tot trebuie sa incercam, altfel o sa murim urat.