Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2012, 16:05:18
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Din istorie.

E rândul meu să vă întreb: de unde știți că nu i-au învățat?

Ar fi absurd să admitem inversarea metaforei.

Păgânii nu erau necurați decât în prejudecata evreilor. Tot oameni erau și ei... Dumnezeu a folosit această viziune pentru că evreii îi vedeau pe păgâni ca pe un fel de animale necurate. O prejudecată ceva în genul "toți bărbații e porci".

Desigur că nu, asta spuneam că nu putem inversa termenii metaforei. Hristos murind pe cruce i-a curățit pe oameni (inclusiv neamurile considerate "spurcate"), nu pe porci.

Nu ar fi mai simplu ca atât eu, cât și dvs. să-i convingem să devină creștini practicanți așa cum cere Hristos și Scriptura? În cele peste 6.000 de postări, găsiți să-i fi îndemnat vreodată să devină adventiști?
De unde din istorie stiti ce animale jertfeau paganii? Puteti da exemple?

Stiu ca nu i-au invatat pe pagani sa manance ca si evreii pentru ca scrie in Biblie ce anume i-au invatat. Asta daca nu cumva dvs. va bazati si pe alte surse.

Nu este nimic absurd, Domnul i-a cerut lui Petru sa manance animale pe care el nu le-ar fi atins niciodata spunandu-i sa nu mai numeasca nimic necurat din ceea ce curatise El, si ca atare Petru a inteles, prin translatie la pagani ca si ei erau curatiti. Domnul nu i-a zis sa renunte la prejudecatile despre pagani ci a spus ca El a curatit, deci inainte erau cu adevarat necurati. Si asa apar in VT, necurati, si oameni si animale. Iar Domnul a curatit totul. Dar sa presupunem ca era o prejudecata cum ziceti. De ce atunci sunteti asa convins ca ceea ce credeti dvs. despre animale nu este prejudecata? Sau credeti ca Dumnezeu atat de curat poate crea necuratii?

Bine-nteles ca va puteti stradui sa ii convingeti sa devina crestini practicanti, insa nu spunandu-le ca conform apocalipsei trebuie sa fuga din Bisericile traditionale... Ca aceasta idee am gasit-o la dvs...
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32