Citat:
În prealabil postat de Jamaica
eu daca as fi in locul mihaelei as pleca cu copii cu tot. Asa gandesc acum....si sa ma fereasca Dumnezeu sa ajung intr-o asemenea situatie(nu e un sfat!).
|
Eu traiesc in alta cultura si desi aici oamenii inseala si mint mult, totusi observ ca majoritatea femeilor incearca sa salveze casnicia, nu fug.
Si abordarea este diferita. In general romancele spun: "ia copiii si pleaca" (unde? Nu e loc sub soare unde sa nu cari problemele cu tine). In sua ti se spune: "gandeste cu grija si ia ce decizie ti se potriveste cel mai bine" sau "alege cu grija, eu te sprijin in orice directie o iei".. etc.. Adica primul pas este: gandeste ce vrei cu adevarat.
Copiii nu sunt un accesoriu, ei sunt in egala masura ai tatalui si ei nu sunt pregatiti (si nici nu este cinstit) sa preia si sa aplice "etichetele" mamei.
Si in general, divortul este un act de egoism.
Aaa, imi amintesc un articol interesant despre asta (este in engleza):
http://blog.penelopetrunk.com/2012/0...sh-dont-do-it/
(Am vrut sa dau si linkuri catre replici, artiolul ei a facut valuri pe net, dar in replici limbajul nu este chiar politicos.. )
Eu cred ca din fiecare lucru care se intampla trebuie invatata o lectie (sau mai multe). Nu poti sa o iei la goana fara sa intelegi ce si de ce.. risti sa cazi in aceeasi groapa sau mai rau.