Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Stiu ca acum nu sunt foarte consecvent si ca incalc tocmai ce am propus eu, dar... Da stiti ca inclusiv in VT exista Traditia. Aici Hristos Hristos vorbea despre Lege indiferent ca este vorba despre Scriptura sau Traditie. Si sa citim in context sa vedem daca este vorba despre o traditie lumeasca sau despre Tratitia ce include si legea.
" 38 Ați auzit că s'a spus: Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte;
39 Eu însă vă spun: Nu stați împotriva celui rău j; iar celui ce te lovește peste obrazul drept, întoarce-i-l și pe celălalt.
40 Celui ce vrea să se judece cu tine și să-ți ia haina, lasă-i lui și cămașa.
41 Iar de te va sili cineva să mergi o milă, mergi cu el două.
42 Celui care cere de la tine, dă-i; și celui ce vrea să se împrumute de la tine, nu-i întoarce spatele.
43 Ați auzit că s'a spus: Să-l iubești pe aproapele tău și să-l urăști pe vrăjmașul tău; "
Daca foloseste aceeasi exprimare ca la citatul din Lege nu inseamna ca este aceeasi sursa?
In plus, daca tot ne jucam cu asa ceva unde este profetia asta? "Și a venit și a locuit în orașul numit Nazaret, ca să se plinească ceea ce s'a spus prin profeți, că Nazarinean Se va chema."
|
Domnul Lucian,as aprecia daca mi-ati face o referire la aceste versete!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|