Citat:
În prealabil postat de Raoul
banane coapte in camera de gazare...
|
Asta-i chiar draguta!
Citat:
În prealabil postat de anita
Avem conducatorii pe care ii meritam ,de ce sa ne dam pe dupa degete.
Parintele Arsenie Boca spunea ca Ceausescu a daramat bisericile dar noi suntem vinovati ,pt.ca suntem pacatosi.
|
Asa-i, dar neamul acesta al nostru s-a cam .....impestritat, spun asa ca sa nu se supere prea rau unii...
Cand eram copil la tara, sat de romani din Ardeal, arata cam asa: fiecare sat avea evreul/negustorul satului, presupun ca era mozaic, nu am intrebat niciodata, nu se punea problema, era de-al nostru;
era si vreo familie-doua de unguri, bine integrati si acceptati, nici la astia nu se punea problema ce cauta ungurii in sat de romani, nici vorba, erau ai nostri, cred ca erau reformati; nu stiu unde mergeau la biserica nici unii ca in sat era o singura biserica, cea ortodoxa;
mai era tiganul/tiganii satului, care se ocupau de fierarie (potcovarul), sau de facut floricele (venea cu ciurul), nu furau, munceau, cred ca si ei mergeau la biserica ortodoxa, ii vedeam in tintirim dupa slujba (am scris un ardelenism, e cimitirul care inconjoara biserica),
romanii care erau majoritari, erau ortodocsi (cu alta ocazie o sa spun povestea cu greco-catolicii). Stiai care ce religie are dupa natia lui!
Dar acum?
Edit: am taiat din text, sa nu supar....