Citat:
În prealabil postat de _ruxa_
Pai, si nu este asa? Intr-o argumentatie cu un crestin, in care ii ceri sa demonstreze ca exista dumnezeu, logic & stiintific, multi de pe forumul asta spun ca nu este ceva ce poate fi demonstrat prin stiinta, ci prin credinta. Pai credinta este o demonstratie? Cum cercetezi daca nu te folosesti de stiinta si logica? De aici rezulta ca nu poti demonstra, doar crede orbeste.
Deci, nu o fi "crede si nu cerceta" pus explicit pe usa bisericii, dar de fapt asta este transmis.
|
Nu se poate demonstra "logic si stiintific" existenta lui Dumnezeu, tot asa cum nu se poate demonstra inexistenta Lui.
Dvs. credeti ca tot ce vi se intampla si tot ce va inconjoara poate fi cuprins in formule logice si stiintifice ?
Daca da, explicati stiintific urmatoarea problema, pusa de un poet englez acum 200 de ani:
"de ce-ntr-a omului faptura
e loc si de iubire si de ura ?"
Experienta e aceea care tine loc de logica si de stiinta atunci cand e vorba de relatia omului cu Dumnezeu. Si nu e vorba de o credinta oarba, ci de una luminata. Dupa ce am negat ani de zile ca Dumnezeu ar fi cineva si ca i-ar pasa acelui cineva de mine, am inceput sa-L chem, sa-L caut. Si nu stiu care pe care a gasit primul... dar L-am gasit.
Vreau sa-l vad si eu pe crestinul (sau ne-crestinul) care a ajuns sa poata demonstra logic si stiintific ca Dumnezeu exista, ca EL poate fi cuprins in vreun tip de formula savanta.
(Eu sunt inginer; am facut ani de zile de matematici superioare, fizica la nivel inalt, chimie si alte stiinte exacte. Toate sunt neputincioase cand e vorba sa demonstreze ceea ce e mai presus de demonstratie. La intrebarea poetului englez nu raspunde stiinta... doar credinta.)