In legatura cu "fructele de mare"
Mi-a spus parintele duhovnic ca sfintii parinti au ingaduit ca mangaiere dezlagare la icre si fructe de mare in post in zilele de sambata si duminica. Explicatia a fost ca icrele nu sunt fecundate si fructele de mare nu contin sange. Acum intrebati-va si voi duhovnicii cu privire la toate nelamuririle plus ca nu prea este bine sa tii post fara binecuvantare.
In post trebuie pus accent foarte mare pe milostenie, pe iubire ,pe iertare, cautare de intelegere cu toata lumea, abtinere de la televizor , internet , de la intrarea in discutii pe teme inutile . Abtinerea de la mancare nu trebuie gandit ca un regim alimentar si cel mai important sa ne taiem poftele. Ex.: daca am pofta sa mananc cartofi prajiti atunci o sa mananc fierti sau zacusca. Am pofta sa mananc pateu de post cu rosii si castraveti atunci mananc paine cu masline, daca ma duc in vizita atunci mananc ce imi pune in fata (numai de post sa fie) s.a.m.d. si astfel ajungem la taierea voii (valabil si la bauturi). Asta-i frumusetea postului. Doamne ajuta!
|