Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.11.2010, 13:45:11
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Of, atoatestiutorilor!!!

S-ar putea, ca la modul f. serios unele lucruri sa para ciudate celor din afara credintei noastre, la fel cum si noua ni se par ciudate ale lor.
De ce va suprinde atat de mult si nu intelegeti?
Ei vad ca ne inchinam si sarutam niste tablouri. Asa aratam noi in biserica, unui care priveste din afara.
Nu pot pricepe ce simtim noi.
Noi vedem ca ei se inchina la statui, sau mai stiu eu ce.
Sunt lucruri care mi se par tare ciudate la alte confesiuni si religii. Ce e rau in asta? Si mai fac uneori gafe, sau greseli. Intreb si aflu.

Legat de intrebarea initiala a topicului:
Fiecare pune icoanele in casa acolo unde are loc si poate. Sigur ca in loc respectuos.
Dar Iisus, Maica Sa, sfintii, sunt sus in cer si nu in icoane. La cer ar trebui sa ne rugam si inchinam.
Pozele din casa nu se supara.
Dar cei de Sus se supara cand suntem rai.
Ne-am facut icoane, ca sa ne imaginam o figura a fiecaruia atunci cand ne rugam.
Si cand avem poza unei persoane dragi in mana, iubim persoana si nu poza, dar poza ne aduce persoana mai aproape.

In incheiere: ispita (draga Cristi si ceilalti) este alta. Este mandria. Toit timpul venim aici si ne aratam mandria. Ce buni si atoatestiutori suntem si cum ii facem praf pe altii. Ei trebuie sa nu-i mai cedam. Dorintei de a arata cu degetul catre altii...

Sa citim cu mai multa atentie postarile, apoi sa facem categorisiri. Sa ne cunoastem bine credinta noastra, fiecare, si apoi sa aruncam cu noroi - e mult dispret fata de ce avem sfant. Fa ce vrei, dar imi pare corect sa aduc lamuriri, atunci cand cineva le cere, indiferent cum.Nu este mandrie, doar o explicatie.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mica intrebare despre casatorie cred_cu_adevarat Nunta 5 21.11.2012 22:35:44
O mica intrebare ! Darkanian Generalitati 1 02.03.2011 22:29:30
O mica intrebare evika_evita Generalitati 21 16.09.2009 02:39:33
Despre icoane alecsandru Pictura si Sculptura Bisericeasca 44 29.05.2008 10:58:01
O mica intrebare... Andragel Generalitati 11 23.02.2008 15:46:57