![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din ce-ntuneric ma-naltai la Tine. Din ce prapastii crancene de gheata, Din ce vartej de patimi si ruine! Cat am luptat cu oarba ratacire, Cu nebunia surda si pacatul dar n-am putut sa saman o sclipire In largul noptii stapanind de-a latul. Si-n van am ars un creier, nendurata, Ca pe-o festila, fara de crutare, Invinsa, goala, stinsa, spulberata Doar in surghiun gasesc acum scapare. Sa pot s-ajung la cerurile albastre, Ca dintr-o grea catusa ce ma strange Am strabatut prin veacuri de dezastre Si-abia trecui oceane-ntregi de sange!" Cum sta, smerit in fata stralucirii, Silita ochii sarbezi sa si-i plece Sarmana raza - far al omenirii, Parea o umbra lanceda si rece. "Tu vii aicea singura si-nvinsa?" Grai cel vesnic, nevazutul Tata... "Tu fugi de teama sa nu fii stinsa? Dar cand s-a stins lumin-adevarata? De te-am trimis in lumile-n vrajbite Nu te-am chemat, cu pumnii stransi si goi. Ca pe-un manunchi de raze impletite Eu te-asteptam, s-aduci pe toti la noi! Dintr-un biet sambur'nabusit in fasa, Din scapararea unei minti senine Sa fi crescut o mare uriasa, Sa porti pamantul insusi pan'la Mine! Plangand stinghera si tremuratoare, C-ai fost infranta vii sa-mi dai de stire? Nu te primesc saraca si datoare! Cui ai lasat bogata mostenire?" Mergand apoi spre raza-mbarbatata I-a sarutat obrajii amandoi: - "Copila mea, fii binecuvantata, Ia-ti deci putere si-ntoarce-te-napoi! Si chiar de-ar fi ca sterpul bulz de tina Sa-l paraseasca ostile ceresti, Tu sa ramai, caci tu esti doar lumina Si nu traiesti decat cand stralucesti! Eu am dat copy paste de pe un site - http://poezie-crestina.tripod.com/id29.html - si am avut o surpriza frumoasa, ascultand un cantec minunat in limba greaca, un imn catre Maica Domnului.
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|