Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.07.2010, 02:01:55
Viorel Viorel is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.07.2010
Implicit Inca o intrebare

Danion Vasile combate reincarnarea prin ideea ca sufletul este creat de Dumnezeu la momentul conceptiei de catre parinti, deci nu avem o pre-existenta a sufletului. Atunci, copilasii care mor imediat dupa nastere sau pana la 7 ani, devin conform dogmei ortodoxe ingerasi sau sunt mantuiti. Bun, atunci, celelalte suflete vor striga la judecata: Doamne! De ce nu ne-ai luat si pe noi de pe pamant la varsta frageda ca sa nu apucam sa ne murdarim de pacate! Nu este corect! Eu cred intr-un judecator drept si bun si in egalitatea de sanse! Deci, un Dumnezeu care ne ia de pe Pamant cand doreste El, pe unii de la varsta de 1 ora, pe altii la 90 de ani, harsaiti de pacate, cum ne poate judeca pe toti la fel? In plus, un suflet care a trait doar 1 ora pe pamant cum poate deveni inger? Ce teste a trecut? Ce ispite a infruntat? Ce pocainta a facut?

Nimeni nu intra in Imparatia cerurilor fara examene trecute, fara testari ale “rarunchilor”, deci ce merite are un suflet care are o existenta terestra de 1 ora sau de 1 an ca sa castige mantuirea! Dumnezeu incearca totul, nu exista exceptii de la regula, insusi Iisus Hristos a fost incercat de satana, chiar si el a trebuit testat si incercat, si voi imi spuneti ca un suflet poate intra in imparatia cerurilor fara nici un examen. Daca este asa, atunci voi credeti intr-un Dumnezeu nedrept, in care eu nu pot sa cred, eu cred intr-un Dumnezeu drept care ne iubeste pe toti la fel.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Reincarnare FlorinS Generalitati 48 04.01.2014 17:51:07
scrie undeva in biblie de reincarnare? annajanette Generalitati 144 27.12.2013 21:00:51
Credeti ca... kreed123 Generalitati 27 14.05.2011 18:50:21
Voi ce credeti????? Templier Knight Generalitati 30 29.12.2010 18:31:52
Reîncarnare! AdeLlA Stiri, actualitati, anunturi 11 09.11.2008 13:55:05