Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Gene recesive.
De aceea eu, de exemplu, seman destul de bine cu bunica mea materna, si nu prea seman cu mama mea, care seamana mai mult cu bunicul matern. Se vede ca genele bunicii, desi aproape invizibile in mama, s-au transmis si s-au facut evidente in mine, in combinatie cu genele tatalui meu, cu care seman la fel. SI de asta este posibil ca, de exemplu, desi ambii parinti au ochii caprui, copiii sa aiba ochi verzi, fiindca ambii parinti aveau o gena recesiva a culorii verzi a ochilor si care s-a manifestat dominant.
|
Foarte adevarat, si eu sunt un exemplu viu al existentei genelor recesive...avand ochi albastri, in timp ce parintii mei au ochi caprui si verzi

. Eu am mostenit trasaturi de-ale bunicii de pe linie paterna, asa cum s-a intamplat si in cazul verisorilor mei din partea tatalui.
Tatal meu si matusile seamana cu bunicul...insa gena recesiva a bunicii nesuportand sa stea prea mult timp in umbra, a predat mostenirea genetica nepotilor sai...hihihi.
In cazul in care un copil nu seamana cu nimeni din familie, e cam clar cum stau lucrurile...numai orb sa fii sa nu vezi realitatea