Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.04.2009, 21:53:09
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit partea a 3-a

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Toate sufletele bune, de bărbați și de femei, / Străduîndu-se, încearcă să-i urmeze pilda ei. / Mamelor este modelul dăruirii lor totale, / Iar fecioarelor, oglinda frumuseții ideale ; / - Bucură-te, Preacurată, zic fecioarele curate, / Că ne-veți că-n lumea nouă duhul are-ntâietate ! / Și ca semn al spusei tale, cu o pildă grăitoare, / Ai deschis în lume floarea fecioriei roditoare. / Tu cu-o singură privire și cu zâmbetul matern, / Ne abați din calea largă, care termină-n infern. / Cu căldura vorbei tale ții aprinși cărbunii-n vatră, / Și de dragul tău se moaie chiar și-o inimă de piatră. / Și pe unde-ți trece umbra, ori adii cu mâna blând, / Risipești din suflet norii și-ntunericul din gând, / Și răsai pe fruntea noastră iarăși soarele senin, / Căci în fața ta curată, nu poți fi decât un crin ! / Dar ce sfântă și smerită te vedeau cu toți , Marie, / Când mergeai cu ucenicul , cu Ioan, la Liturghie ! / Masa sfântă-ți amintește că Prestolul prim Jertfelnic, / La Misterul Întrupării , a fost sânu-ți feciorelnic. . .
<< Va urma >>
Și primindu-l încă-o data, din Potirul Mântuirii, / Pe Iisus, schimbat în pâinea Sacramentului Iubirii, / Tu te lași în El pierdută ca un strop de apă-n mare. . . / . . .Și divinul har te umple tot mai tare și mai tare ! / Și viața ta devine Liturghie ne-ncetată / Un prinos de fapte bune, o ofrandă preacurată, / Consacrate prin credință pe-un altar interior / Și-o cerească-mpărtășire de viață tuturor. . . / Iar cucernicile inimi care merg cu ea în rând / Să primească Sfânta Pâine, se trezesc spunând în gând : / - O, Marîe , tu ești spicul, iar Iisus e grâul sfânt / Măcinat pe lemnul Crucii ca să-mi fie nutremânt. . . / -Ești un strugure , Marie , iar Iisus e vin ceresc ; / Eu m-apropiu cu credință și cu El mă-mpărtășesc. / -Ești un fagure, Marie, iar Iisus divina miere ; / Eu o gust în toată vremea cu nespusă mângâiere.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfantul Maxim Marturisitorul- sfantul caruia i s-a taiat limba si mana dreapta georgeval Despre Biserica Ortodoxa in general 6 21.01.2014 16:38:25
Sfantul Maxim Marturisitorul Ekaterina Sfinti Parinti (Patrologie) 1 13.05.2012 07:17:22
Sfantul Maxim Marturisitorul- martir pentru dreapta credinta georgeval Diverse Sarbatori 7 03.04.2012 01:34:34
Ce inseamna sa iti traiesti viata la maxim? alexdu Generalitati 22 24.02.2010 13:01:02
Sfantul Maxim Marturisitorul despre dragoste mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 0 06.03.2009 03:03:48