![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
La stuf cu ei, la stuf canoanele și învățătura lăsată de Sfinții Părinți, a început noua eră a acelora care habar nu au despre ce vrobesc.
Last edited by simpllu; 06.03.2017 at 19:49:49. |
|
|||
|
|||
![]()
oare nu-s desertaciuni toate aceste discutii? despre dogma, despre canoane, despre schisme si despre toate astea? daca vine maine Hristos nu mai intelege nimic, v-ati intrebat vreodata? daca ii intreaba, sau poate i-a intrebat deja pe multi, pe toti cei care au avut grija de Biserica, ce-ati facut cu Biserica Mea?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In exemplul pe care l-am selectat mai sus, dovedesti cu asupra de masura. Tocmai ca la Liturghia de duminica se refereau canoanele, si nicidecum la rugaciunea privata. Daca ai fi pus mana sa citesti, nu te mai faceai de ras pe aicea.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Eu am inteles ce scria acolo, doar nu o sa ma fac ca nu vad, doar ca sa iasa ceea ce sustin. Din cate stiu interviul e luat de diac. Ica, parintele Pruteanu doar la redat. E firesc sa mai fie si altii cu aceleasi conceptii. Dar uite ca si ei spun ca e ceva gresit, deci era mai bine cum e la noi (probabil unii greci au schimbat dupa parintii colivari). |
|
|||
|
|||
![]()
Greciii și alții (spre exemplu la Essex) țin liturghia cum spun "reformiștii" ăștia. Dar nu s-au luat după ei, ci invers, "reformiștii" au observat diferențele, le-au pus în practică și au ajuns la concuzia că așa ar fi mai bine. După logica ta avem o Biserică formată și din reformiști cu idei ecumeniste(grecii și cei asemenea). Iar la Essex a fost unul din cei mai mari teologi trăitori.
Pricepe că doar la nivel de Biserică locală poți susține asemenea idei și asta cu indulgență, petru că, repet, nu există un canon în acest sens. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu văd o poziție punctuală și logică.
|
|
|||
|
|||
![]()
Desigur, la fel ca in trecut, cand vezi ca nu e adevarat ceea ce propovaduiesti tu, nu-ti place, dai vina pe altii. Adica Biserica nu stie ce vorbeste si tu stii, impreuna cu cei 2-3 idoli ai tau? Nu degeaba am spus ca cei trei sunt stalpii ortodoxiei (unul s-a pierdut, Badilita), fara ei se surpa Biserica. Nu mai exista alti preoti, sfinti, etc., doar acestia. Un ortodox trebuie sa iubeasca adevarul, asta e si diferenta intre un sfant care a sustinut o eroare si un eretic. Trebuie sa iti placa adevarul, e o obligatie.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu zic să nu mai faci afirmații în numele Bisericii când habar nu ai despre ce vorbești. Biserica ne spune clar ce avem de făcut, de asta avem canoanele alea. În lipsă de argumente trecem la atac la personă? Eu zic să te potolești, nu de alta, dar iarăși ai să te plângi că ești "atacat".
Last edited by simpllu; 06.03.2017 at 21:11:15. |
|