![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Măi, să mă ierte Dumnezeu, dar eu așa cred. Toți protestanții sunt bătuți de Dumnezeu... Nu se închinau lui Dumnezeu prin Chivotul Legii, nu? Oh, vai și-amar de voi, toți protestanții... Vorbesc absurdități, nu? Atunci de ce a mai fost nevoie să pună Chivotul? Nu se puteau închina lui Dumnezeu și fără Chivot? Nu putea să trasforme o piatră în șarpe? De ce a vrut toiag? Cu care să facă minuni? Cu toiagul ! Auzi acolo! Nu putea doar să se roage Moise lui Dumnezeu și Dumnezeu să facă minunea? A trebuit să folosească toiagul la majoritatea plăgilor Egiptului? Tu ești bătut de Dumnezeu... Știam eu că obosești, și nu îți place să citești mult, acum și spui să nu scriu mult. Sfinții aceia erau vii, spui? Și când au mers la Dumnezeu, în lumea cealaltă, la Viață, atunci nu mai erau vii, nu? Dar ce s-o fi petrecut cu ei? Sfințenia e doar pe pământ? I Corinteni 15, 19: Iar dacă nădăjduim în Hristos numai în viața aceasta, suntem mai de plâns decât toți oamenii. Deci sfinții din ceruri, nu mai au legătură cu cei de pe pământ, nu? Stau închiși undeva, nu? Oare le e bine în închisoare? Iar cu sărutarea, sfinților din Ceruri și de pe pământ... Am vorbit singur... Din nou... Tu n-ai citit, că doar am scris mult, nu? Nu, că tu ești bătut de Dumnezeu... Doamne, iartă-mă... Pacea Domnului.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 18.02.2015 at 11:24:14. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu se închinau nici chivotului (cum inițial ai susținut), nici ”prin” chivot. Se închinau direct Prezenței lui Dumnezeu.
Da, sfinții aceia la care se referă textele tale, toți erau în viață (adică înainte să moară). Dar ajunge deocamdată, că suntem deja offtopic. Asta ar avea legătură mai degrabă cu celălalt topic deschis de tine și cu unul mai vechi despre nemurirea sufletului.
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și de ce Dumnezeu le vorbea doar dintre cei doi heruvimi de aur, și nu din alt loc? Nu putea să le vorbească "direct" de lângă chivot? Sau de la poarta cortului? Cum poți să gândești așa îngust? Citat:
Păi și "textul" ăsta cui îl lași? I Corinteni 15, 19: Iar dacă nădăjduim în Hristos numai în viața aceasta, suntem mai de plâns decât toți oamenii. Și Mântuitorul, când S-a coborât la iad, și a eliberat drepții, conform Bibliei, ăia unde-s? Sufletul după moarte? Daaa? Ce-i cu el? Sper că nu spui iar prostii cât casa, că sufletul, deci Sfântul, după moarte... Ce? Se ascunde? Gata! Ce faaain ! Se evaporă? Aaaa... știu ! Fuge departe. Și nu-l mai știe nimeni... Se duuuce... În neant ! Pfuuu... :) Gata! Asta-i calea! Doamne, ce mai luminat! Devin adventist... Sau penticostaaal, gata! Și la ei e fain, când primesc pe "duhu", dansează fain... Cu "duhu" :) Doamne, iartă-mă... Că nu-i de râs. Nu... deci adventismul ! Ăsta-i calea, nu, Centime ? Vai... Vai... Vai... Eu nu sunt off-line. Sunt "pe linie". Vorbesc despre Sfinții din Icoane, sărutarea Icoanelor dată lor, care e biblică, etc. Acum am vorbit despre... despre neant, nu? Tare fain o fi acolo... O să te convingi singur... Când ajungi acolo ! Dar ca să nu ajungi acolo, iată, eu te chem acasă ! În Ortodoxie. La Viață ! Vino ! Vino în numele Domnului ! Vino și vezi că bun este Domnul ! După cât de mult iubești, cu atât mai mult te apropii de Ortodoxie. Sau creștinismul adevărat. Fără erezie. Preoții ăia de la sat, care se bucură când le dai 10 lei, pentru că știu că cu banii își hrănesc familia sau slujesc lui Dumnezeu cu ei, slujesc Bisericii, slujesc săracilor. Pe aceia să-i iubești. Și pe toți oamenii. Vino acasă, Centime ! Iubește. Creștinismul care mântuie, e cel ortodox. Atât. Nu mai sta, că ai să ajungi în neant. Iată că ți-am zis și cum să fi pe cale. Ajunge? Bine, Centime, ajunge deocamdată, dacă tu așa spui... Pace ! Pacea Domnului !
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 18.02.2015 at 11:54:13. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Restul postării, continuă să fie offtopic...
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor. |
|
||||
|
||||
![]()
amice, ti-am aratat versetul biblic. De ce mai sustii prostia asta?!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Fiecare să dea cum socotește cu inima sa, nu cu părere de rău, sau de silă, căci Dumnezeu iubește pe cel care dă cu voie bună." 2 Cor. 9:7 Teologia icoanei se pare ca este prea complexa pentru o minte de neoprotestant. Daca totusi poti, incearca sa faci un efort intelectual si sa te rezumi la decizia celui de al 7 lea Sinod Ecumenic si sa ne spui si noua ce ti se pare in neregula cu argumentele prezentate acolo vizavi de cinstirea icoanelor. Citat:
Daca e prea complicat pentru tine sa pricepi care e diferenta intre Scriptura si adaosurile voastre, hai sa te ajut, ca la gradinita. Uite, asta e Scriptura: Citat:
Citat:
Este retorica ieftina, pentru prostimea care o adunati din sate sarace, cu faina si ulei ca PSD in campanie electorala. Diferenta fiind ca in timp ce ei mint si fura "doar" cele trupesti, voi furati si mintiti si in cele trupesti si cele duhovnicesti.
|
|||
|
|||
![]()
[quote=centesimusvicesimusoctavus;581498]Nu se închinau nici chivotului (cum inițial ai susținut), nici ”prin” chivot. Se închinau direct Prezenței lui Dumnezeu.
Si uite ca insusi Dumnezeu a hotarat ca un obiect material, sa devina marturie a "Prezenței lui Dumnezeu". Sau sarpele de arama. Ca sa vezi...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da-i o poza cu tata/mama si sa sa vezi cu cat drag o tine, asta inseamna ca nu is imai iubeste parintii ci iubeste poza in locul lor? "Caci ori de câte ori vedem reprezentarea lor prin imagini, ori de câte ori le privim, ne aducem aminte de prototipuri, îi iubim mai mult, suntem îndemnati sa ne închinam sarutând imaginea si sa ne marturisim veneratia (proskenesin), nu adevarate închinare (latreian) care, dupa credinta noastra este cuvenita numai naturii divine, dar în acelasi fel veneram imaginea (...) Caci cinstea data imaginii se adreseaza prototipului, si persoana care venereaza o icoana venereaza pe cel reprezentat de ea. Si interesant este ca Dumnezeu era acolo unde era chivotul nu era acasa la Marele Preot sa se inchine el acolo "in duh si adevar".
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 18.02.2015 at 11:59:52. |
|
||||
|
||||
![]()
Versetul postat de tine nu susținea că s-ar fi închinat chivotului, ori heruvimilor de pe capacul lui.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu vreau să judec o hotărâre a Bisericii Ortodoxe (cum ai făcut tu mai sus, referitor la zecime), eu susțin doar punctul de vedere al lui Dumnezeu exprimat prin Poruncă: fără reprezentări în scop de închinare și slujbe aferente!
|