![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pt ca cel mai greu lucru pt cineva este ca sa se vada cu adevarat cum este . Chiar sfintii parinti spun ca cea mai mare minune este ca cineva sa se cunoasca bine pe sine insusi. Eu mi-am permis sa fac cateva afirmatii legat de cele spuse de tine.Citez: "As dori sa iti spun ca sunt foarte multi romani care merg la Biserica duminica de duminica insa sunt la fel ca la inceput fara nici o sporire duhovniceasca. Sa nu crezi ca daca mergi la Biserica duminica de duminica gata esti mantuit. De altfel multi romani care trec peste pragul acesta si ajung duminica de duminica la Biserica considera ca sunt foarte sporiti duhovniceste dar nu vad cat pacatuiesc condamnand pe ceilalti saracii care munciti de patimi, de nevoi, sau cine stie ce greutati nu merg in fiecare duminica. Insa eu cred ca nu este mare diferenta intre unii si altii." Poate in Anglia asa sunt romanii care merg la biserica ,tu ii cunosti mai bine.Vad ca ii judeci pe cei care merg. Te rog sa ma ierti. Pt mine mersul la biserica ma ajuta foarte mult ,macar din predica pot afla ceva nou.Si nu numai pe mine ci pe toti cei care pasesc in biserica duminica de duminica ,altfel nu ar intra acolo. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Un alt exemplu de dusmanie intre romani,atat de des practicata mai ales peste hotare. Daca provenea dintr-o alta natie,s-ar fi dus la facultatea respectiva s-o caute si s-o salute,insa fiind romanca ii este o ciuda morbida ca o alta romanca a reusit sa vina la Londra si inca si la o facultate de prestigiu!" Romanii nu sunt cu mot ,eu cunosc foarte multi credinciosi care se considera nimic. Aici ai generalizat . Ti-am spus ,o buna prietena care sta acum in State ,pe coasta de Est si isi creste nepotul mi-a spus ca fiul ei si cu nora au un grup de romani cu care se intalnesc frecvent si se ajuta cand este cazul. Daca ai sta in tara romani din aceia cum spui tu ai gasi si pe aici la fel cum ai gasi si oameni de treaba. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu-ti face griji Theo,relax! :) Ieri echipa noastra nord-irlandezo-romano-huno-australiana a luat cupa la construit castele de nisip si baut bere simultan.Selectionata ruso-finlandezo-lituaniana ne-a cerut revansa la football azi dar ii rupem,il avem in atac pe Ian ,,Berbecul"din Belfast,1.97/110 kg si in poarta pe Arpad ,,Obelix" :) Drept imn ne-am ales ,,i wanna be like you"din Cartile Junglei :)) Esti prea incordat :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu inteleg: eu credeam ca esti roman care a ajuns in Scotia si te-ai convertit la calvinism. Tu esti de fapt scotian si ai invatat limba romana?
|
|
|||
|
|||
![]()
Cataline,cu tot respectul,dar detaliile vietii mele private nu te privesc pe tine.Totusi ca sa nu te las in ceata:avea Theo o postare despre cei care ii admira pe englezi si stie ca acolo ma incadrez,plus ca ma pot incadra si in baza altor detalii tehnice,nu trebuie sa nasc acolo.Pt tine am fost si sunt calvinist,alte detalii nu iti sunt de folos,asta este tot ce conteaza.Nu iti mai incurca viata cu detalii care nu iti sunt de folos,ai suficiente subiecte de judecat in rest :)Theo..ce faci te-ai mai relaxat,te mai supara brits,vreis sa-i trag de urechi ? :)
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 31.07.2013 at 12:29:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am cum sa spun a aceia au inventat materialismul. In primul rand materialismul e ceva legat de ateism, iar Rockefeller era un baptist devotat. Nici nu am spus ca au inventat capitalismul, care a aparut cu revolutia industriala. Am spus ca acestia sunt considerati un fel de modele, desi au fost mult mai lacomi si fara scrupule decat alti burghezi si patroni. Chiar in documentarul american se spunea ca intr-un fel lacomia, ambitia si dorinta nemasurata de putere acestora e intr-un fel un lucru pozitiv, ca ajuta la dezvoltarea societatii. Sunt priviti cu consideratie pentru ca pe la sfarsitul vietii au facut si donatii pentru comunitate. Un alt exemplu, Ford, desi a fost un admirator al nazismului, avea grija si de muncitori, aveau salarii mai mari decat in alte parti si conditii de munca mult mai bune. Nu putem sa nu obsevam ca in general societatea americana are ca valori spiritul de competie, "sa fii mai bun decat celalalt", si accentul pe lucrurile materiale. De exemplu am ramas uimit sa vad ca o multime de americani (daca nu toti) colectioneaza ceva sau aduna ceva, pentru unii devenind ca o obsesie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Theo,fii atent
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa sunt eu facut, sa caut obiectivitatea ca manicu', desi, cum si tu si Cata v-ati prins, sunt obiectiv de numa-numa. :)) O parte buna totusi e in povestea asta: eu sunt ca Yeo Woon, tipul din avatarul meu, care era black ninja, dar nu si-a ucis (personajul in sensul propriu, in cazul meu, fie si la figurat), si nici nu ar fi putut-o face, vreun prieten. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu iti face griji,este o enciclopedie ambulanta cu tendinte anarhiste si viziuni apocaliptice :)) este perfect pt un raspuns obiectiv,ne-am contrazis toata ziua pe o carte a lui Gerd Theissen pana m-a enervat,am aruncat cu berea dupa el si m-am dus in mare sa ma racoresc :)) Sa ne auzim cu bine spre toamna,concediu placut tuturor !
|
|