Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.09.2011, 12:56:46
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Cu cat ne preocupam mai mult de lumea noastra interioara, pe atat de mult devenim mai simpli. Ma minunez cand vad chiliile marilor duhovnici. Sunt dovada unei adevarate simplitati. Noi ne complicam viata, pentru ca traim mai mult in afara noastra.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2011, 13:11:47
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Cu cat ne preocupam mai mult de lumea noastra interioara, pe atat de mult devenim mai simpli. Ma minunez cand vad chiliile marilor duhovnici. Sunt dovada unei adevarate simplitati. Noi ne complicam viata, pentru ca traim mai mult in afara noastra.
Preocupare, da, pentru o ordine interioara insuflata de Duhul lui Hristos. (Altminteri exista tot felul de preocupari interioare, de pilda in psihanaliza...)
Ne complicam viata, da, si cred ca am inceput sa facem asta cand am incorporat nevoi straine. Ale altora, ale lumii. Cel mai trivial exemplu care imi vine in minte acum: nu aveam nevoie de nicotina dar dupa ce am dobandit scarboasa nevoie mi-am tocat 20 ani pe taramul unui duh strain. In ordinea interioara insuflata de Duhul nu exista elementul nicotina si nici multe altele.
Poate pur si simplu avem nevoie de putina (uneori mai multa) curatenie. Asa cum fac gospodinele, gospodarii. In gradina interioara sunt buruieni care vin din gradina altora, a altuia...
Da, traim prea mult in afara noastra, a gradinii noastre insamantate prin Botez de Domnul.

Toate cele bune! Domnul sa ne binecuvinteze!
Reply With Quote
Vechi 12.09.2011, 16:00:05
vintage
Guest

Implicit

Ne va caracteriza simplitatea doar atunci cand ne vom elibera din sclavia lucrurilor si grijilor ce ne inconjoara: "Toata grija cea lumeasca sa o lepadam".
Pentru grijile vietii,ale familiei, sa ne punem nadejdea in primul rand in Dumnezeu si asa, in tovarasie cu El va fi mai usor... mai simplu.
Abia atunci vom avea o existenta simpla, cand orice actiune, orice vorba sau gand am avea il raportam la Dumnezeu. Sa le facem asa incat sa fie spre slava si placerea lui. Doar asa putem fi simpli.

Si Diogene cinicul a fost simplu (la prima vedere...), nu? ... Nu avea rufe de spalat, nici obiecte multe in jurul lui care sa-i complice viata. Doar un butoi in care locuia si un rand de zdrente pe el. Dar nu despre aceasta simplitate este vorba in ortodoxie...
Reply With Quote
Vechi 12.09.2011, 23:37:28
Claudiu_FT Claudiu_FT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2011
Implicit Simplitate

Simplitate e atunci cand nu dai sfaturi pe internet, ci privesti omul in adancul ochilor si ii zamabesti
Vechi 13.09.2011, 00:18:05
LaPetiteMoc LaPetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 18.08.2011
Locație: sub cerul lui Dumnezeu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bUGGs 000 Vezi mesajul
nu e nimic mai simplu decat sa fi realist
...si sa inveti putina gramatica pentru a-ti fi mesajele intelese clar...
Reply With Quote
Vechi 13.09.2011, 00:19:44
LaPetiteMoc LaPetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 18.08.2011
Locație: sub cerul lui Dumnezeu
Implicit

Cred ca doar sfintii au reusit sa fie simpli. Restul, toti, ne complicam existenta inutil...
Reply With Quote
Vechi 13.09.2011, 09:47:42
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LaPetiteMoc Vezi mesajul
Cred ca doar sfintii au reusit sa fie simpli. Restul, toti, ne complicam existenta inutil...
frumos spuns, si totusi simplitatea sfintilor e cea care ne socheaza. Ne place sa ii admiram si sa vorbim frumos despre ei, dar daca ni s-ar cere sa o si punem in practica...ups!deja apele se tulbura.
Fara sa ne dam seama ca acest confort nu face decat sa ne subjuge, sa ne determine sa devenim dependenti de el. Asta in ceea ce priveste simplitatea spatiului de locuit, a vestimentatiei.
In ceea ce priveste si simplitatea sufletului, cea pe care ti-o da credinta.....aici sunt multe de spus. si totusi, daca observam atent copiii, observam ca la ei aceasta simplitate, sinonima partial cu curatia exista(si ce minunata e!)
sa incercam, asadar sa fim asemenea lor!
Vechi 13.09.2011, 10:13:26
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Omului care traieste cu adevarat in Hristos nu-i este deschisa decat calea simplitatii. O alta cale nu exista pentru el, pentru ca ar insemna indepartarea de Adevar, de Viata, de singura Cale. Ar reprezenta o piedica in a se asemana cu Dumnezeu, care este simplu, sau, mai bine spus, este Izvorul simplitatii.

Last edited by Marius22; 13.09.2011 at 10:41:02.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2011, 10:58:15
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Omului care traieste cu adevarat in Hristos nu-i este deschisa decat calea simplitatii. O alta cale nu exista pentru el, pentru ca ar insemna indepartarea de Adevar, de Viata, de singura Cale. Ar reprezenta o piedica in a se asemana cu Dumnezeu, care este simplu, sau, mai bine spus, este Izvorul simplitatii.
Strasnic spus! Domnul sa te binecuvinteze, AMIN+
Reply With Quote
Vechi 18.07.2013, 17:11:12
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Parintele Paisie Aghioritul a vazut in lipsa simplitatii si in alipirea de lux cauza nelinistii de care sufera omul.

"Cu cat oamenii resping viata cea fireasca, simpla, si inainteaza spre lux, se mareste nelinistea omeneasca. Si cu cat inainteaza in politetea lumeasca, cu atat se pierde simplitatea, bucuria si zambetul firesc al omului."

"Trebuie sa ne simplificam viata, caci luxul il oboseste pe om. Sunt unii oameni care doresc continuu bunuri materiale. Alearga dupa aceea sa scoata mai multi bani si astfel isi inmultesc si mai mult nelinistea."
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
simplitate si modestie candles in the wind Generalitati 6 28.10.2011 18:46:28
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 17:01:23