Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2013, 08:33:36
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Eu nu sunt de acord cu subiectul nasterii acasa,neasistata medical,insa nu am sa te trimit la plimbare,Laura.

Inteleg ca fiind o persoana de sex feminin,esti preocupata de subiectele care implica maternitate,cresterea copiiilor,casatorie...este normal.

Nu sunt de acord cu aceasta modalitate de nastere deoarece chiar si in spital,asistata medical pot aparea complicatii iar nasterea nu este intotdeauna atat de simpla pe cat se prezinta in cele 2 cazuri prezentate de tine.Adica sunt 2 deocamdata,dar cate alte urgente si complicatii neonatale nu sunt?
Multe,foarte multe.

Dar multumim ca ne-ai prezentat linkurile,ca ni le-ai facut cunoscute si acum putem vb despre pro si contra.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2013, 10:30:59
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Eu nu sunt de acord cu subiectul nasterii acasa,neasistata medical,insa nu am sa te trimit la plimbare,Laura.
Din cate constat, dna/dra Laura nu prezinta nasteri acasa neasistate, ci nasteri acasa asistate.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 21.01.2013, 10:38:36
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul

Inteleg ca fiind o persoana de sex feminin,esti preocupata de subiectele care implica maternitate,cresterea copiiilor,casatorie...este normal.

Nu sunt de acord cu aceasta modalitate de nastere deoarece chiar si in spital,asistata medical pot aparea complicatii iar nasterea nu este intotdeauna atat de simpla pe cat se prezinta in cele 2 cazuri prezentate de tine.Adica sunt 2 deocamdata,dar cate alte urgente si complicatii neonatale nu sunt?
Multe,foarte multe.

Dar multumim ca ne-ai prezentat linkurile,ca ni le-ai facut cunoscute si acum putem vb despre pro si contra.
De ce nu cititi cu atentie? Nu am scris nicaieri de nastere neasistata! Am mentionat f.clar ca si in vest, unde nasterile acasa sunt ceva normal, mamele sunt asistate de una-doua moase + dula + sotul si sunt in contact cu medicul lor in caz de urgenta! Si repet, ambele mamici romance au fost asistate, nu au facut de capul lor. Voi sustine mereu dreptul mamei de a alege sa nasca asistata acasa, ptr. ca mi se pare ceva normal! Nu sustin nasterea neasistata, ci dreptul mamei de a alege unde si cu cine sa nasca!

Sunt 3 cazuri cu 5 nasteri in presa romana, in privat sunt mai multe. In vest sunt deja ceva normal inclusiv in State si Canada, iar in Olanda majoritatea nasterilor sunt acasa (asistate!).

Last edited by Laura19; 21.01.2013 at 10:41:25.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2013, 10:49:44
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

cu toate ca si eu sunt adepta lucrurilor cat mai naturale, de data asta sunt in asentimentul sophiei si al celorlalti.
Si zic asta stind prin ce am trecut eu. Nasterea nu e o boala, dar nu mai exista femeia sanatoasa de acum cativa ani. E incredibil cat de multe femei au probleme cu sarcina, cati copii mor inainte de a vedea lumina zilei. La fel de surprinzator e cat de multe femei au probleme mari la nastere.
Nasterea nu e o joaca. organismul femeii e mult prea epuizat: stres, oboseala, poate nasteri repetate, o alimentatie deficitara, poluare.
De asemenea, un travaliul prelungit oboseste, ca sa nu zic extenueaza femeia. Nu mai vorbesc de situatiile in care se rup membranele iar fatul ramane un nr mare de ore pe uscat. Deja vorbim de cazuri de suferinta fetala. Nu e de joaca cu asa ceva!
Asa cum zicea si Alin, daca fatul e mare se poate produce o ruptura de perineu. Doar cine a trecut prin asa ceva stie ce inseamna asta. Tocmai ptr a evita situatia asta, medicul face o mica incizie.Apoi locul e cusut.

Nu stiu cine ar putea sa coasa sau sa faca orice alta activitate in timp ce naste.Acolo te lupti ptr viata copilului tau, e cu mult mai mult decat a manca !(zic asta deoarece atat macatul cat si nasterea sunt considerate aspecte fiziologice). Nu degeaba zice Mantuitorului ca femeia atunci cand trebuie sa nasca se intristeaza ptr ca a sosit ceasul sau. Nu degeaba femeia inainte de a naste este impartasita chiar daca a facut pacate grele!

Nu sunt de acord cu pozitia in care femeia naste la spital. E extrem de incomoda si nu ajuta deloc expulzia. E nevoie de un efort suplimentar fata de pozitia pe vine, cand insasi gravitatia ajuta expulzia fatului. De asemenea mediul steril di spital e indoielnic. Cunosc multe mamici care au contactat diverite virusuri in sala de nastere. De asemenea si bebelusii iau in microb asa de des inatlnit in spitale. Toti patru copiii mei au venit cu "cadoul" asta acasa: un microb care producea o secretie oculara extrem de neplacuta, ca nu-i permitea bebelsului nici sa deschida ochisorii.

Admir femeile care sanatoase fiind, isi pot asuma aceasta nastere. Dar daca exista probleme mi s epare o inconstienta sa nasti acasa. Stiu ca inainte de a naste eram tare ingrijorata.Aveam o problema care putea in proportie de 95% sa imi provoace o hemoragie serioasa. Medicul ma linistea , spunandu-mi ca perfuzia cu sange va fi pregatita.Cand am mai auzit-0 si pe asta, m-am cam panicat. Pana la urma, s-a intamplat exact acel procent de 5%, adica am scapat ca prin minune de hemoragia aceea. AM stat destul in sala de travaliu. Am vazut cate probleme pot sa apara chiar si in cazurile in care travaliul debutase bine, dilatia la fel, iar in explulzie....i-a cam panicat pe medici. Se agitau cum sa scoata copilul ca mama nu mai putea coopera. Si noi, cele din sala de asteptare, ne rugam din tot sufletul sa auzim pruncul plangand.(e uimitor acolo, cand suntem in durere cata solidaritate se creeaza intre mamici) MUUlt a durat, cu interventiile a doi medici priceputi sa iasa pruncul. Repet: nu e de joaca cu asa ceva!

Am avut si dezamagirea de a nu-mi lasa prncul doua ceasuri cu mine, asa cum auzisem.Mi-ar fi placut...Dar cu aceeasi sinceritate o spun ca nu as fi avut putere sa ma ocup de el. Eram epuizata...nu aveam putere nici sa vorbesc, nici macar sa ma scol pe coate sa pot bea apa. Intodeauna dupa nastere aveam un sentiment de ameteala mare, aproape lesin. AM vazut si cazuri cand in drumul spre toaleta au cazut pe jos.Pur si simplu.

Sunt de accord ca exista si femei puternice, dar exista si multe femei slabe.CAre fara ajutor specializat nu stiu cum ar face fata.
Cinste celor care pot altfel!
Vechi 21.01.2013, 11:04:40
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Un alt lucru care mi-a displacut, si m-am cam framantat sa il inteleg e cum poti sa iti trezesti puiul de nici doi ani sa vina sa te vada cum nasti!

M-a blocat lucrul asta.Stiu cat de rau mi-a fost in sarcina. Stateam intinsa in pat, iar copiii veneau si ma chemau sa ma joc cu ei."Nu pot , dragilor, mami nu se simte bine."
Nu pot uita chipurile lor triste vazand ca sufar, nu pot uita rugaciunile lor cu lacrimi ca mami sa se faca bine si sa fie bine si ea si bebe!
atunci cum as putea eu sa imi condamn copilul sa vada cum ma chinui in expulzie?

am vazut ambele povesti.Mi-a placut mult cea a lui Cleo, o adevarata atitudine de mama ortodoxa!
Vechi 21.01.2013, 11:23:48
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Voi sustine mereu dreptul mamei de a alege sa nasca asistata acasa, ptr. ca mi se pare ceva normal! Nu sustin nasterea neasistata, ci dreptul mamei de a alege unde si cu cine sa nasca!.
Dar nu o obliga nimeni pe mama sa nasca la spital, ea poate sa nasca si pe camp daca doreste, insa nu il poate ea obliga pe medic sa o asiste acasa sau pe camp, e alegerea lui daca isi asuma aceasta responsabilitate, fara a avea la dispozitie aparatura de monitorizare fetala si resuscitare din spital. Iar mama sa se gandeasca bine daca posibilele beneficii ale nasterii acasa depasesc riscurile si complicatiile.Degeaba ne dai exemple din SUA si Canada, noi traim in Romania. La noi nici spitalele nu sunt toate dotate corespunzator, cu atat mai putin o moasa ce asista la nasterea la domiciliu. Cat priveste cezariana, aceasta n-ar trebui sa fie aleasa de mama, ci sa ramana optiunea medicului, el fiind singurul in masura sa ia aceasta decizie in regim de urgenta.

Last edited by ioanna; 21.01.2013 at 11:54:54.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2013, 12:08:50
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Un alt lucru care mi-a displacut, si m-am cam framantat sa il inteleg e cum poti sa iti trezesti puiul de nici doi ani sa vina sa te vada cum nasti!

M-a blocat lucrul asta.Stiu cat de rau mi-a fost in sarcina. Stateam intinsa in pat, iar copiii veneau si ma chemau sa ma joc cu ei."Nu pot , dragilor, mami nu se simte bine."
Nu pot uita chipurile lor triste vazand ca sufar, nu pot uita rugaciunile lor cu lacrimi ca mami sa se faca bine si sa fie bine si ea si bebe!
atunci cum as putea eu sa imi condamn copilul sa vada cum ma chinui in expulzie?

am vazut ambele povesti.Mi-a placut mult cea a lui Cleo, o adevarata atitudine de mama ortodoxa!
Nu am pretins ca aceste articole ar fi perfectiune, ci am dorit sa aduc in discutie subiectul, avand in vedere ca subiectul nastere acasa asistata este tabu in Romania. E adevarat ca si pe mine m-a mirat putin (mai mult) faptul ca a fost de acord ca baietelul de 2 ani sa fie prezent, dar banuiesc ca asa a simtit dansa ca este bine. (din spusele ei a avut o nastere usoara, in apa si bebe nu a fost afectat cu nimic..in sfarsit, ea stie mai bine)
@ioanna Cred ca ma repet. Cele care au ales sa nasca acasa deobicei au avut ok de la medicii lor, au fost in contact si cu moasele pe perioada sarcinii, cu alte cuvinte s-au asigurat ca sarcina va decurge normal (iar in caz de urgenta, moasa este in contact cu cel mai apropiat spital). Daca in alte tari se poate, in Romania de ce sa nu se poata? Daca in alte tari, mama are dreptul sa aleaga ce si cum (plan de sarcina), in Romania de ce sa nu se poata?(parca se poate la clinica Eva; si e scump) De la nastere asistata si in conditii bune ai ajuns la camp. Nu este vorba despre asa ceva. Expun cum se face si in alte tari si care este mentalitatea lor. E vorba sa fie mai multe variante de unde se poate alege ce e mai bine ptr. tine (ce e ok ptr. tine nu este si ptr. altcineva) si nu de inchiderea spitalelor si a maternitatilor. De ce sa fie singura varianta posibila statul pe pat ancorata la aparaturi si nasterea tot pe spate, iar personalul sa nu te bage in seama decat daca le dai bani?
Ce ar fi sa avem si maternitati ptr. mamaicile car vor sa nasca acolo (iar personalul sa fie cald si cu bune maniere), cezareana ptr. cazurile de urgenta, nastere acasa asistata de moase care sunt in legatura cu cel mai apropiat spital, casa de nastere-un fel de spital+nastere acasa (camera unde esti in travaliu si nasti seamana mai mult cu un dormitor, dar ai personalul langa tine si in caz de urgenta in aceiasi cladire este si spital---in SUA sunt, poate si in alte tari) si clinici private. Optiuni ptr. fiecare femeie. :)
*
E interesant cum in Ro se ia numai ce este rau din vest si ce este bun se ignora si nici macar nu sunt aduse in discutie.

Chiar am vazut un clip in care o doamna ginecolog spunea ca la stat ea decide cum naste femeia, doar la privat femeia are dreptul sa decida cum vrea sa nasca. Deci banul e important, nu viitoara mamica.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2013, 12:27:07
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
E interesant cum in Ro se ia numai ce este rau din vest si ce este bun se ignora si nici macar nu sunt aduse in discutie.
Nu e vorba de asta, ci inainte de a visa la alternative si la toate beneficiile ce se ofera in occident, e bine sa se efiencitizeze si imbunatateasca ceea ce avem.

Last edited by ioanna; 21.01.2013 at 12:33:00.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2013, 12:29:15
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Cred ca este nevoie de niste clarificari

1. Nu are nimeni (cred eu) ceva personal cu Laura. Nici n-o cunoastem. Problema sunt generalizarile ei si faptul ca sustine probleme pe care nu le cunoaste. Nici din punct de vedere crestin nu spune totul corect, pentru ca trebuie masura in toate si judecata. Noi nu stim nimic, numai un preot sau duhovnic ar trebui sa stie (teoretic ei chiar ar trebui sa stie unele lucruri).

2. Asistat - (cel putin pentru mine), dar am mai auzit notiunea, inseamna cu medic, nu cu moasa. Moasa nu inseamna asistare. In fond moasa poate fi orice femeie care se pricepe cat de cat. Pe vremuri asa era, din cate am citit. Nu aveau pregatire speciala. Si moasele nu stiu si nu pot face unele lucruri.
Si eu n-am inteles din articole ca in acele cazuri a existat legatura cu medicul. Ba nici n-au crezut de cuviinta sa se duca dupa nastere la spital la control.
Si nici nu stiu daca acasa (depinde si de casa) o fi mai steril decat in spital.

Acum nu stiu ce stiu/pot moasele in tara si ce pregatire au.
Aici ele ajuta la nastere, chiar inainte si dupa (la copil), dar la nastere ele cheama intotdeauna si medicul. Nu risca.
Exista si aici cazuri de nastere la domiciliu, dar rar. Dar cred ca tot mai vine medicul, sau sunt dusi imediat la spital.

3. Nu este adevarat ca vedem numai ce este rau in vest. Opiniile noastre pe multe teme se bazeaza pe experiente personale, sau informatii din jurul nostru.
Ca se mai preiau si traznai din vest, este posibil.
Vechi 21.01.2013, 12:54:04
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
2. Asistat - (cel putin pentru mine), dar am mai auzit notiunea, inseamna cu medic, nu cu moasa. Moasa nu inseamna asistare.
In timpul desfasurarii travaliului te asista moasa (asistenta medicala), ea monitorizeaza evolutia travaliului si starea intrauterina a fatului, la nasterea propriu- zisa e prezent si obstetricianul. Primele ingrijiri nou-nascutului tot ea le acorda. La noi e insa deficit de personal, (ma refer la spitalele de stat), deci o moasa are sub supraveghere mai multe paciente. Spunea Laura ca la noi se dau bani ca sa te bage in seama, in comparatie cu SUA, unde sunt manierati. Daca femeia aceea (moasa) are 25 de femei insarcinate sub supraveghere peste noapte, in mod evident nu va putea sta non stop langa tine sa te incurajeze, caci trebuie sa treaca pe la toate, sa vada de medicatie, sa le monitorizeze. In Vest o asistenta are trei-patru pacienti pe zi.

Last edited by ioanna; 21.01.2013 at 13:15:25.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pledoarie ptr gandirea pozitiva ingerul_pazitor Generalitati 4 03.07.2012 09:55:46
Pledoarie pentru VIATA! Florin-Ionut Nunta 17 18.12.2010 14:56:01
rugaciuni pentru nasterea de prunci sanatosi lidiap Rugaciuni 10 10.05.2010 22:51:06
Rugaciune pentru nasterea unui copil... maggie Rugaciuni 15 23.04.2009 11:57:52
UE si alimentatia naturala nicoletajuravle Generalitati 9 21.04.2007 11:42:44