![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre credinta, fiecare si-o manifesta in felul lui. Ce si cum se roaga, e o chestiune atat de intima incat e mare pacat ca ne scapam si mai "dam din casa", de cele mai multe ori numai pentru a ne justifica o anumita pozitie... Din punctul meu de vedere esti atat de putin important incat nu-mi pasa daca existi sau nu pe forum, dar imi pasa de victimile tale, in ciuda faptului ca zilnic scrii si mesaje deosebite? care esti tu de fapt, Cristi? Cel care sustii ca lupti pentru pace si pentru credinta, sau cel in care aduci epitete cum iti vine la gura? De ce nu te legi de mesaj, nu de om? De ce nu dezaprobi "cu tact" ratacirea si nu omul, care e creat ca si tine de acelasi Dumnezeu? Cu ce te crezi tu mai presus de el (oricare el, dintre toate victimile tale). Nu-mi amintesc sa fi plecat din cauza mea de pe forum cineva, dar din cauza ta, nu-mi ajung degetele de la o mana. Unii au revenit, altii au alergie doar la numele tau!... NU VREAU SA PLECI, ci sa te schimbi tu in primul rand, inainte de a pretinde celorlalti sa se schimbe, intr-un mod atat de grosolan. In principiu ce dorim noi? Nu neaparat acum, in aceste zile cand cu atat mai mult ar trebui sa fim stapaniti de pace si intelepciune... In general, ce dorim noi de fapt? Dorim dezbinare intre noi? Oare nu facem parte din aceeasi Biserica Unita? Cat de uniti suntem noi in menirea noastra, cel putin pe acest forum? Ioana ma acuza ca eu te vanez pe tine... Este cea mai mare eroare pe care-o poate face si sa ma fereasca Dumnezeu sa ajung vreodata sa "vanez" pe cineva. Nu intru din principiu pe toate topicele, fiindca simt ca nu-mi gasesc locul, dar daca totusi am intrat si mi se pare ca mesajul (si nu omul) intra in conflict nu numai cu credinta in sine, ci si cu bunul simt al romanului, atunci iau in felul meu atitudine. De obicei "pamfletez" in jurul ideii, pentru a scoate in evidenta acea nuanta. Dar ce sa am cu omul? Are si el familie, are si el sarbatori, are si el sensibilitatile lui, necazurile lui. Daca acelasi user scrie pe un alt topic unde nu ma intereseaza, nici nu-l vad. Daca acelasi user apare pe un topic unde mai scriu si eu cate ceva, iar mesajul lui este OK, imi vine sa-l pup pe frunte. Daca dimpotriva, continua in ratacire, mai vin cu o bucatica de bascalie, ca sa inteleaga nicidecum ca sa ma dau eu grozav ca sunt... "vigilent". Dar nu vanez si, Dumnezeu mi-e martor, nu urasc pe absolut nimeni in lumea asta. Si daca toata lumea ar avea parte in viata de "haosul" in care ma aflu eu, Doamne, nici nu-mi doresc mai mult. Pentru ca zilnic am o mie de motive sa-i multumesc lui Dumnezeu pentru ce-mi da. Daca as urmari sa fac rau cuiva, cred ca intr-un fel sau altul ar ajunge pana la urma impotriva mea... Asta nu inseamna ca sunt vreun sfant, nici pe departe. Mi-am recunoscut si imi recunosc limitele, inselarile, prostia... Vad ca "ma impiedic" mereu, si ma ridic tot mai sifonat, dar nu-mi pot permite sa deznadajduiesc. In orice caz, de ce m-as razbuna pe cineva anume, daca eu insumi sunt de vina? Mai sunt acuzat de goana dupa "faima"... Dintre toate, laudele ma sperie cel mai tare si am spus-o de cate ori am avut ocazia: nu caut si nu vreau aprecierea nimanui, fiindca risc sa ma smintesc si chiar sa cred ca e ceva de capul meu! Tot ce scriu, este din dorinta de a ma face util celorlalti, nu pentru a-mi ridica mie statuie. Nu-mi sta mie in putere sa spun cine sunt, dar stiu cine am fost si mi-e tare rusine cu asta! Cat despre contul dublu, este adevarat, a existat, nu fara stirea "sefului". Dar exista o explicatie pentru toate: 1 - In primul rand "OmuBun" intra in conflict cu notiunea de crestin ortodox. Trebuia sa "scap" de aceasta povara. 2 - Ma simteam atat de haituit de tine, Cristi, incat am urmarit indelung cum sa fac "sa-mi pierzi" urma. Mai existau si altii care renuntasera la forum numai datorita tie, si cu care mai intram in contact pe mess sau pe telefon. Persoane de toata isprava, cu care am mers pe la manastiri si stiu puterea credintei lor! Eu inca nu reuseam sa ma detasez definitiv 3 - OmuBun si Mosh-Neagu, n-au avut niciodata un dialog, desi aparent faceau parte din acelasi "grup de rugaciune", fiecare cu indatoririle lui... Nu pot fi acuzat de dualitate. Pot fi orice, dar ipocrit nu-mi permit sa fiu!... Am dorit sa activez un timp cu doua conturi, pentru a nu trezi suspiciuni. Un timp mi-a reusit!... Nu pot sa spun cat de relaxat am fost in acea perioada!... Daca o minte sanatoasa poate crede ca asta inseamna "o abatere" de la conduita bunului simt, fie mie dupa constiinta voastra! Eu unul nu ma simt deloc vinovat de asa ceva!!!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Multumesc Ioana pentru postarile tale de folos , multumesc tuturor celor care nu fac jocul murdar al acestui om ,si o rog pe glykis sa-l treaca pe lista de rugaciuni si cu siguranta i se va inmuia inima si i se va intelepti mintea ! Doamne ajuta ! ![]()
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 28.12.2012 at 21:53:28. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu, Cristi. Daca vrei sa fii om bun, trece-ma tu pe lista ta de rugaciuni. Nu ca n-as avea nevoie de ele, dar cel care ar trebui sa-si inmoaie inima esti tu, frate, nu ceilalti pe care ti-i doresti de partea ta, fara ca ei sa fie de acord!...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Cum va mai place sa va tachinati. Unul spune ca nu jigneste, ci ironizeaza ( de parca ar exista ironie fara batjocura), celalalt face trimiteri indirecte. Va las :) Am citit suficient.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Pai am vorbit, pentru ca si tu si Glykis l-ati luat mai dur pe Marinescu. Cred ca nu s-a exprimat el prea bine, n-a vrut sa lezeze. In general, neoprotestantii au senzatia ca noi suntem atat de focusati pe Sfinti, ca ne incredem in ei, incat uitam de Hristos sau au senzatia ca-i punem pe acelasi palier si asta din cauza cunostintelor lor lacunare despre cultul sfintilor.
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar mai încetați, măi, odată !!!!
Vă faceți de râsul curcilor. Ziceți fiecare o rugăciune, beți un pahar de vin și scrieți aici așa: eu sunt vai de capul meu, dar Hristos mă iubește și pe mine la fel ca pe fratele Cristi/Mosh Neagu/sora Ioana/Icsulescu, Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Dacă ați renunța în a le înălța rugăciuni și v-ați limita strict la a le aduce "cinstire", poate ne-am schimba și noi optica și am recunoaște că-L vedeți pe Hristos ca Unic Mântuitor - așa cum Îl prezintă Scriptura. Recunoașteți că această "prejudecată" vi se datorează în mare parte.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" | doctor_faustus | Secte si culte | 330 | 03.07.2013 18:09:58 |
Puterea de a o lua de la capat | Alexa12 | Generalitati | 4 | 17.12.2012 16:48:18 |
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" | silverstar | Generalitati | 10 | 15.02.2012 12:12:40 |
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) | hydro314 | Generalitati | 0 | 13.02.2012 20:40:11 |
|