Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2012, 20:15:47
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Domnule osutafaraunu, ati demonstrat ca nu aveti cultura dialogului, iar daca doar prin "report post" vi se poate cultiva, atunci asta si fac. Nu amenint, doar v-am spus cand am dat report mesajelor d-voastra. Mi s-a parut onest sa va spun. V-am dat report post pentru afirmatia defaimatoare la adresa Ortodoxiei de pe topicul "despre suflet su starea omului in moarte", cand ati insinuat ca credinta noastra e insuflata de diavol. Motivele le-am expus in acel report post pe care-l citeste administratorul forumului. In privinta "harului", n-am vazut niciun dialog argumentat, doar o generalizare in ceea ce-i priveste pe ortodocsi, copiind o informatie de pe un site cu profil penticostal. V-am spus, ne-ati obisnuit cu ironiile si persiflarile d-voastra, dar totul are o limita. Imi pare si mie sincer rau ca afisati un asemenea comportament si nu se poate avea o discutie constructiva cu d-voastra.
Interesant e ca osutafaraunu e unul din putinii useri eterodocsi care nu m-au deranjat atat de tare si cel putin fata de mine nu am vazut ca vrea sa isi impuna cu agresivitate invatatura lui. De exemplu nu acelasi lucru s-a intamplat cu celalalt user adventist, grasu, precum si cu alti multi useri eterodocsi. Cam aceeasi poveste a fost si la mine cu userul Erethorn, cred ca am dat peste zece reporturi sa il tempereze adminul, de-a lungul unui an. Eu de exemplu nu sunt deranjat daca un user eterodox vrea sa-si expuna ratacirea, ci doar cand vrea sa si-o impuna si devine agresiv (asta s-a intamplat de obicei cu userii care erau si ecumenisti). Greseala pe care o putem face e sa credem ca ei nu stiu adevarul ortodox, de aceea spun aceste lucruri, iar noi daca stam sa le explicam vor intelege. O data trebuie spus, a doua oara trebuie explicat si apoi cam gata, daca nu vrea sa auda.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2012, 22:37:33
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Harul (gr. haris) este nici mai mult nici mai putin decat "BunaVoia", "Darul" de buna voie - nemeritat al lui Dumnezeu pentru om.

"Prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. (Efes.2:8)

"...cu mult mai mult harul lui Dumnezeu si darul pe care ni l-a facut harul acesta intr-un singur Om, adica in Isus Hristos, s-au dat din belsug celor multi." (Rom.5:15)

El S-a dat pe Sine pentru a te mantui pe tine si pe mine, Cataline. Nici unul din noi nu a meritat asa jertfa... Fiul lui Dumnezeu. Si totusi, in nemasurata sa iubire El a hotarat sa ne faca acest Dar nemeritat. Hristos.

"Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi, plin de har si de adevar." (Ioan1:14)

"Caci Legea a fost data prin Moise, dar harul si adevarul au venit prin Isus Hristos." (Ioan.1:17)

Eu am scris ceea ce am citit, si am inteles din Biblie. Iata sursa intelegerii mele.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Acum iata ceea ce ai inteles tu:

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Iata adevarul: harul este o energie necreata ce izvoraste din Dumnezeu. ... Cum am primit harul? Prin limbile de foc trimise Apostolilor. Apoi Apostolii au transmis mai departe harul celor botezati, prin punerea mainilor. La inceput primirea harului se manifesta prin vorbirea in limbi a celui ce primea harul. Azi primirea harului se face prin Taina Mirungerii, de care neoprotestantii nu au auzit. Pentru neoprotestanti e o notiune filozofica de care au auzit citind in Sfanta Scriptura. Ortodocsii sunt madulare ale lui Hristos prin acest har pe care il primesc la Mirungere si apoi prin celelalte Taine, in special Sfanta Impartasanie. Noi nu avem doar o filozofie crestina, ci ortodoxia spune de indumnezeirea prin har.
Deci, care este sursa ta?
Reply With Quote
Vechi 13.02.2012, 06:41:19
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Așa cum am mai spus, de multe ori disputele noastre se învârt în jurul unor noțiuni insuficient definite, fiecare apărându-și "adevărul" propriu, ajungându-se uneori chiar la jigniri și "reporturi"; când în realitate adevărul ar putea consta într-un simplu și umil dromader olog... ce ziceți domnule Cătălin 2?
Reply With Quote
Vechi 13.02.2012, 11:26:31
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
In nici o confesiune crestina, nici in cea rarariteana sau apuseana nu se slujeste serviciul liturgic ca in biserica primara.
exact, primii crestini puneau accent pe despatimire, pe lupta contra pacatului si implicit contra demonilor, fastul si ceremonialul le era ceva strain.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2012, 19:54:59
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Eu am scris ceea ce am citit, si am inteles din Biblie. Iata sursa intelegerii mele.

Acum iata ceea ce ai inteles tu:
Deci, care este sursa ta?
Cum am spus in mesajele precedente, sursa invataturii ortodoxe e ceea ce nu au inteles neoprotestantii din Sfanta Scriptura sau ceea ce au lasat deoparte, luand doar ceea ce era conform cu doctrina lor.
Intelegerea ta se bazeaza pe ceea ce ai auzit la penticostali, intelegerea mea se bazeaza pe invatatura BO. La ortodocsi sfintii au aceasta talmacire, daca nu stiai (ma indoiesc ca mai marii v-au spus) cultul penticostal a fost fondat la inceputul sec. XX de un pastor care apoi a fost acuzat de homosexualitate si exclus chiar din cultul pe care l-a fondat. Tot in surse neoprotestante (nu ortodoxe) am gasit si ce parere aveau la inceput membrii altor culte protestante din America, ii comparau pe penticostali cu manifestarile demonice.

In Sfanta Scriptura cand e vorba de primirea Duhului Sfant e vorba de har, de aceasta energie necreata. Noi nu putem primi chiar pe Duhul Sfant, pentru ca devenim dumnezei si noi, la fel ca Sfanta Treime. Asadar Apostolii au primit la Cincizecime harul Duhului Sfant, prin punerea mainilor transmiteau harul, tot timpul e vorba de har. La fel la luminarea la fata a lui Iisus.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2012, 23:02:52
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
In Sfanta Scriptura cand e vorba de primirea Duhului Sfant e vorba de har, de aceasta energie necreata. Noi nu putem primi chiar pe Duhul Sfant, pentru ca devenim dumnezei si noi, la fel ca Sfanta Treime. Asadar Apostolii au primit la Cincizecime harul Duhului Sfant, prin punerea mainilor transmiteau harul, tot timpul e vorba de har. La fel la luminarea la fata a lui Iisus.
Iarta-ma, dar nu recunosc sursa unei astfel de invataturi despre Duhul Sfant. Iata ceea ce ne spune si mie si tie, insusi Domnul Iisus Hristos, privitor la Duhul Sfant al lui Dumnezeu:

"Si Eu voi ruga pe Tatal, si El va va da un alt Mangaietor, care sa ramana cu voi in veac; si anume Duhul adevarului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru ca nu-L vede si nu-L cunoaste; dar voi Il cunoasteti, caci ramane cu voi si va fi in voi. (Ioan 14:16,17)

"Daca Ma iubeste cineva, va pazi Cuvantul Meu, si Tatal Meu il va iubi. Noi vom veni la el si vom locui impreuna cu el. (Ioan 14:23)

"Ramaneti in Mine, si Eu voi ramane in voi." (Ioan 15:4)

"Cine ramane in Mine si in cine raman Eu aduce mult rod; caci despartiti de Mine nu puteti face nimic. (Ioan 15:5)

"Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul; caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit si va va descoperi lucrurile viitoare. El Ma va proslavi, pentru ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi. Tot ce are Tatal este al Meu; de aceea am zis ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi. (Ioan 16:13-15)

------------------------------------------------------------------------------------------------------

In loc de epilog:

"Te laud, Tata, Doamne al cerului si al pamantului, pentru ca ai ascuns aceste lucruri de cei intelepti si priceputi, si le-ai descoperit pruncilor. Da, Tata, Te laud, pentru ca asa ai gasit Tu cu cale!" (Mat.11:25,26)

Last edited by ucenic; 15.02.2012 at 23:06:13.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2012, 08:16:49
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
Noi nu putem primi chiar pe Duhul Sfant, pentru ca devenim dumnezei si noi, la fel ca Sfanta Treime.
Este o doctrina oficiala a bisericii ortodoxe, este convingerea vreunui sfant sau sunt concluziile tale?
Reply With Quote
Vechi 16.02.2012, 10:07:20
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Este o doctrina oficiala a bisericii ortodoxe, este convingerea vreunui sfant sau sunt concluziile tale?
sunteti de atata timp pe acest forum si inca nu stiti care sunt invataturile bisericii ortodoxe? dumneavoastra probabil credeti ca aveti Duhul Sfant, adica persoana divina locuieste de-a dreptul in trupul dumneavoastra, nu?
Reply With Quote
Vechi 16.02.2012, 11:10:17
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
sunteti de atata timp pe acest forum si inca nu stiti care sunt invataturile bisericii ortodoxe? dumneavoastra probabil credeti ca aveti Duhul Sfant, adica persoana divina locuieste de-a dreptul in trupul dumneavoastra, nu?
Probabil că neoprotestanții, sau cel puțin penticostalii, nu operează cu distincția dintre Harul Duhul Sfânt și Duhul Sfânt Însuși. Dacă ar exista o Sf Taină echivalentă Confirmării (Mirungerii), probabil că "preoții" protestanți ar spune "Duhul Sfânt" în loc de "pecetea Duhului Sfânt".
Probabil că ei iau literal citatul "trupul este templu al Duhul Sfânt". În general, interpretările protestante ale Bibliei sunt mai literale decât interpretările din Bisericile Apostolice. Desigur, mai puțin când vine vorba de "tu ești piatra și pe această piatră voi întemeia Biserica Mea", sau când vine vorba de "acesta este Trupul Meu". Atunci, Isus nu a mai vorbit pe bune, ci a folosit metafore.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 16.02.2012 at 11:13:04.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2012, 11:30:35
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Probabil că neoprotestanții, sau cel puțin penticostalii, nu operează cu distincția dintre Harul Duhul Sfânt și Duhul Sfânt Însuși. Dacă ar exista o Sf Taină echivalentă Confirmării (Mirungerii), probabil că "preoții" protestanți ar spune "Duhul Sfânt" în loc de "pecetea Duhului Sfânt".
Probabil că ei iau literal citatul "trupul este templu al Duhul Sfânt". În general, interpretările protestante ale Bibliei sunt mai literale decât interpretările din Bisericile Apostolice. Desigur, mai puțin când vine vorba de "tu ești piatra și pe această piatră voi întemeia Biserica Mea", sau când vine vorba de "acesta este Trupul Meu".
Ne-ați pus în mare încurcătură... Exemplele acestea mari și late (πέτρα și σώμά μου) demonstrează tocmai reversul afirmației dumneavoastră. Care ar fi totuși exemplele de interpretare literalistă a Scripturii la protestanți?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
NADEJDEA SI GANDIREA POZITIVA iosif Pocainta 23 25.06.2015 01:31:08
Pledoarie ptr gandirea pozitiva ingerul_pazitor Generalitati 4 03.07.2012 09:55:46
Colegă penticostală elom Secte si culte 225 21.08.2011 19:15:50
prietena penticostala ionell Generalitati 26 17.11.2010 10:35:27
Gandirea pozitiva silverstar Generalitati 29 23.09.2006 00:23:34