![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am scris ceea ce am citit, si am inteles din Biblie. Iata sursa intelegerii mele. -------------------------------------------------------------------------------------------- Acum iata ceea ce ai inteles tu: Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Așa cum am mai spus, de multe ori disputele noastre se învârt în jurul unor noțiuni insuficient definite, fiecare apărându-și "adevărul" propriu, ajungându-se uneori chiar la jigniri și "reporturi"; când în realitate adevărul ar putea consta într-un simplu și umil dromader olog... ce ziceți domnule Cătălin 2?
|
|
|||
|
|||
![]()
exact, primii crestini puneau accent pe despatimire, pe lupta contra pacatului si implicit contra demonilor, fastul si ceremonialul le era ceva strain.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intelegerea ta se bazeaza pe ceea ce ai auzit la penticostali, intelegerea mea se bazeaza pe invatatura BO. La ortodocsi sfintii au aceasta talmacire, daca nu stiai (ma indoiesc ca mai marii v-au spus) cultul penticostal a fost fondat la inceputul sec. XX de un pastor care apoi a fost acuzat de homosexualitate si exclus chiar din cultul pe care l-a fondat. Tot in surse neoprotestante (nu ortodoxe) am gasit si ce parere aveau la inceput membrii altor culte protestante din America, ii comparau pe penticostali cu manifestarile demonice. In Sfanta Scriptura cand e vorba de primirea Duhului Sfant e vorba de har, de aceasta energie necreata. Noi nu putem primi chiar pe Duhul Sfant, pentru ca devenim dumnezei si noi, la fel ca Sfanta Treime. Asadar Apostolii au primit la Cincizecime harul Duhului Sfant, prin punerea mainilor transmiteau harul, tot timpul e vorba de har. La fel la luminarea la fata a lui Iisus. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Si Eu voi ruga pe Tatal, si El va va da un alt Mangaietor, care sa ramana cu voi in veac; si anume Duhul adevarului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru ca nu-L vede si nu-L cunoaste; dar voi Il cunoasteti, caci ramane cu voi si va fi in voi. (Ioan 14:16,17) "Daca Ma iubeste cineva, va pazi Cuvantul Meu, si Tatal Meu il va iubi. Noi vom veni la el si vom locui impreuna cu el. (Ioan 14:23) "Ramaneti in Mine, si Eu voi ramane in voi." (Ioan 15:4) "Cine ramane in Mine si in cine raman Eu aduce mult rod; caci despartiti de Mine nu puteti face nimic. (Ioan 15:5) "Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul; caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit si va va descoperi lucrurile viitoare. El Ma va proslavi, pentru ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi. Tot ce are Tatal este al Meu; de aceea am zis ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi. (Ioan 16:13-15) ------------------------------------------------------------------------------------------------------ In loc de epilog: "Te laud, Tata, Doamne al cerului si al pamantului, pentru ca ai ascuns aceste lucruri de cei intelepti si priceputi, si le-ai descoperit pruncilor. Da, Tata, Te laud, pentru ca asa ai gasit Tu cu cale!" (Mat.11:25,26) Last edited by ucenic; 15.02.2012 at 23:06:13. |
|
|||
|
|||
![]()
Este o doctrina oficiala a bisericii ortodoxe, este convingerea vreunui sfant sau sunt concluziile tale?
|
|
|||
|
|||
![]()
sunteti de atata timp pe acest forum si inca nu stiti care sunt invataturile bisericii ortodoxe? dumneavoastra probabil credeti ca aveti Duhul Sfant, adica persoana divina locuieste de-a dreptul in trupul dumneavoastra, nu?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Probabil că ei iau literal citatul "trupul este templu al Duhul Sfânt". În general, interpretările protestante ale Bibliei sunt mai literale decât interpretările din Bisericile Apostolice. Desigur, mai puțin când vine vorba de "tu ești piatra și pe această piatră voi întemeia Biserica Mea", sau când vine vorba de "acesta este Trupul Meu". Atunci, Isus nu a mai vorbit pe bune, ci a folosit metafore.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 16.02.2012 at 11:13:04. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
NADEJDEA SI GANDIREA POZITIVA | iosif | Pocainta | 23 | 25.06.2015 01:31:08 |
Pledoarie ptr gandirea pozitiva | ingerul_pazitor | Generalitati | 4 | 03.07.2012 09:55:46 |
Colegă penticostală | elom | Secte si culte | 225 | 21.08.2011 19:15:50 |
prietena penticostala | ionell | Generalitati | 26 | 17.11.2010 10:35:27 |
Gandirea pozitiva | silverstar | Generalitati | 29 | 23.09.2006 00:23:34 |
|