Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2012, 15:08:12
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
1.Pentru minciunile și jumătățile de adevăr scrise de dvs. Însă nu v-am cerut expres s-o faceți, aceasta depinde doar de conștiința dvs.

2.Am numit "spam" chestiunile ce nu aveau legătură cu acest prim subiect al topicului (al doilea n-a apărut încă), asta în condițiile în care exista un topic special pentru chestiunile în cauză.
1. Inca nu mi-ati clarificat care au fost minciunile mele, insa va rog sa-mi clarificati ceea ce am inteles eu dint tot ceea ce ati postat dumneavoastra (este raspunsul pe care i l-am dat domnului Grasu)

1. Numai Dumnezeu este nemuritor
2. Isus Cristos este arthanghelul Mihai

De aici tragem concluziile:
a) arthanghelii sint muritori
b) Domnul nostru Isus Cristos este muritor

Asta inseamna ca:
A. Fie Dumnezeu Fiul e muritor (lucru negat de dumneavoastra)
B. Fie Domnul nostru Isus Cristos e doar om si nu Dumnezeu de vreme ce a murit

Am ramas blocata pe aceasta logica pe care am inteles-o de la dumneavoastra, va rog sa-mi clarificati punctele A) si B)

Si sa nu uit: daca dumneavoastra spuneti una si eu inteleg alta, fie dumneavoastra nu explicati suficient de bine, fie eu sint limitata. Nu puneti reaua credinta pe primul loc.
Vechi 20.01.2012, 15:08:25
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
1. Nu este site-ul oficial al Bisericii
2. Îngerul Gabriel prezentat în fragmentul citat de tine, nu e singura persoană din Daniel 10.
3. Am încheiat discuția pe acest subiect (Daniel 10), căci observ că te interesează mai mult părerea ta și a altora decât studiul capitolului în discuție.
Dar pe tine ce te intereseaza ? Ce fel de studiu faci tu acolo ?
Nici eu nu am vrut sa discut cu tine neaparat,am vrut sa scriu tot ceea ce am scris pentru cei care vor sa citeasca.
Vechi 20.01.2012, 15:27:44
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Revin cu recomandarea de a ii ignora. Sa isi expuna aberatiile altundeva. Argumente nu au. "Chinuie" cuvantul lui Dumnezeu prin interpretarile lor fanteziste. Se contrazic in afirmatii. Nu raspund la intrebarile care nu le convin sau raspund la altceva. Sustin ca unii ar fi afirmat altceva si cand li se cer dovezi nu raspund. Am facut si eu prostia de a incerca sa ma "bat" in argumente cu ei. Mare prostie. Fara rezultat. Mereu eu le raspundeam si ei se ocupau cu diversiunea. Si am renuntat. Daca nu le va mai raspunde nimeni vor mai afirma un timp diverse chestii denigratoare si false,se vor plictisi si vor pleca.
Ehe...eu ca om patit ti-am recomandat sa nu intri in hora...acum ai ajuns la concluzia cea mai buna. Asa este omul pana nu isi sparge capul nu se invata minte.
Vechi 20.01.2012, 15:41:53
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Ehe...eu ca om patit ti-am recomandat sa nu intri in hora...acum ai ajuns la concluzia cea mai buna. Asa este omul pana nu isi sparge capul nu se invata minte.
Stiu. Si mi-o asum. In topicul cu ignorarea sectantilor am si spus ca oamenii mai inteligenti decat mine m-au sfatuit sa nu fac prostia asta. Dar eu in incapatanarea mea am facut ce am crezut eu ca pana la urma sa ajung la aceeasi concluzie.
Vechi 20.01.2012, 15:43:34
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Am spus eu că este înger? Este Arhi-înger, adică de-asupra îngerilor.
Arhanghelul este un înger. Logică primară, domnule: gen-specie; genul înger, specia arhanghel. Un general este conducătorul militarilor, dar și el este tot un militar.

Citat:
Am spus eu că îngerii sunt muritori? Primesc nemurirea de la Dumnezeu și aceasta condiționat.
Logică primară, domnule: ați spus că doar Dumnezeu este nemuritor. Per a contrario, îngerii sunt muritori.
Vechi 20.01.2012, 16:03:48
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Stiu. Si mi-o asum. In topicul cu ignorarea sectantilor am si spus ca oamenii mai inteligenti decat mine m-au sfatuit sa nu fac prostia asta. Dar eu in incapatanarea mea am facut ce am crezut eu ca pana la urma sa ajung la aceeasi concluzie.
Slava Domnului ca ai ajuns la cocluzia buna. Din greseli invatam. Sper ca si ceilalti sa ajunga cat mai repede la concluzia ta.

ps: cand te lupti cu diavolul nu-i de glumit
Vechi 20.01.2012, 16:42:32
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
1. Inca nu mi-ati clarificat care au fost minciunile mele
Recitiți postările mele #180 și #190 ca să nu mai floodăm fără sens topicul.

Citat:
, insa va rog sa-mi clarificati ceea ce am inteles eu
Asta va trebui să faceți dumneavoastră înșivă. Vă rog nu-mi cereți mie să vă pun ordine în gânduri.

Citat:
dint tot ceea ce ati postat dumneavoastra (este raspunsul pe care i l-am dat domnului Grasu)

1. Numai Dumnezeu este nemuritor
Corect, asta am spus.

Citat:
2. Isus Cristos este arthanghelul Mihai
Incorect. Am spus că Arhanghelul Mihail este de fapt Domnul Hristos. Nu e chiar același lucru. În prejudecata dumneavoastră și a tuturor (dar a absolut tuturor) catolicilor și ortodocșilor de pe topic mi-ați sucit fraza aceasta intenționat, căci pentru dumneavoastră există mai mulți arhangheli. Eu -conform Bibliei- cunoscu Unul singur.

Citat:
De aici tragem concluziile:
a) arthanghelii sint muritori
Incorect. Nici măcar în dreptul îngerilor nu puteți afirma lucrul acesta. Îngerii răi vor fi muritori (sau mă rog, de jure deja sunt), deocamdată sunt cât se poate de vii.

Citat:
b) Domnul nostru Isus Cristos este muritor

Asta inseamna ca:
A. Fie Dumnezeu Fiul e muritor (lucru negat de dumneavoastra)
B. Fie Domnul nostru Isus Cristos e doar om si nu Dumnezeu de vreme ce a murit

Am ramas blocata pe aceasta logica pe care am inteles-o de la dumneavoastra, va rog sa-mi clarificati punctele A) si B)
Logica dumneavoastră care se bazează cel puțin pe o premisă falsă va duce inevitabil la rediscutarea altor două topice (încheiate în coadă de pește) de pe acest subforum. Rămâneți vă rog la subiectul topicului.
Vechi 20.01.2012, 16:45:12
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Dar pe tine ce te intereseaza ? Ce fel de studiu faci tu acolo ?
Nici eu nu am vrut sa discut cu tine neaparat,am vrut sa scriu tot ceea ce am scris pentru cei care vor sa citeasca.
Mă interesează să aflu de ce sunt "incredibile" învățăturile adventiștilor și mai ales care sunt acelea. Deocamdată v-ați cantonat pe una din învățături (care nici măcar nu face parte din doctrinele fundamentale ale azș), nici aceasta n-ați clarificat-o că ar fi incredibilă și nici n-ați abordat altele. Bănuiesc că ar fi mai multe, odată ce s-a folosit pluralul...
Vechi 20.01.2012, 16:53:25
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Arhanghelul este un înger. Logică primară, domnule: gen-specie; genul înger, specia arhanghel. Un general este conducătorul militarilor, dar și el este tot un militar.
Logica dumneavoastră privitoare la taxonomia maimuțelor, ori la organigrama A.P.V.-iștilor nu se aplică la Dumnezeu.

Citat:
Logică primară, domnule: ați spus că doar Dumnezeu este nemuritor. Per a contrario, îngerii sunt muritori.
Nici această logică maniheistă, nu cred că se poate aplica aici. Eu am spus doar ce afirmă Scriptura în acest sens:

"păzește porunca fără prihană și fără vină până la arătarea Domnului nostru Isus Cristos pe care, la timpul potrivit, o va face cunoscută fericitul și unicul Stăpânitor, Regele regilor și Domnul domnilor, singurul care are nemurirea, care locuiește într-o lumină de nepătruns, pe care nici un om nu l-a văzut și nici nu va putea să-l vadă, căruia să-i fie cinste și putere veșnicã. Amin!" (1 Tim. 6,14-16 - versiunea Catolică)

"și au înlocuit gloria Dumnezeului nepieritor cu imitația chipului omului pieritor, al păsărilor, al patrupedelor și al reptilelor." (Rom.1,23 - versiunea Catolică) Nicio aluzie la încercarea dvs. taxonomică de mai sus.
Vechi 20.01.2012, 17:15:57
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Arhanghelul este un înger. Logică primară, domnule: gen-specie; genul înger, specia arhanghel.
Unde ati citit ca Singurul arhanghel este un inger?

Citat:
Un general este conducătorul militarilor, dar și el este tot un militar.
Cand Scriptura vorbeste, in repetate randuri, despre Domnul Iisus, in calitate de Comandant al ingerilor, inseamna ca si Mantuitorul devine automat un simplu inger?

Nu v-ati gandit la varianta ca, Cel care-i comanda pe ingeri este diferit de ei?

Citat:
Logică primară, domnule:
Cu astfel de logica va laudati?

P.S. Dvs. ati deschis acest topic despre "inataturi incredibile" ale adventistilor. Ati enuntat una singura, care nu pare deloc incredibila. Mai aveti si alta "invatatura incredibila" sau doar ati facut putin praf?

Last edited by grasu77; 20.01.2012 at 17:19:00.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invataturi adventiste incredibile, partea a II-a Erethorn Secte si culte 88 17.11.2019 08:20:07
Acuzatii incredibile impotriva IPS Bartolomeu Anania andrei_im Stiri, actualitati, anunturi 87 10.04.2014 21:10:48
De ce multe persoane devin celebre, cunoscute in lume numai dupa moartea lor? Bast-et Generalitati 9 21.09.2010 12:54:49
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12