Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2011, 13:32:08
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
De aia se numeste parabola, ptr ca nu se interpreteaza literal.
Hopa! Deci se poate și așa! Mă bucur...

Citat:
Dar nici acolo nu am inteles-o asa. Dar ptr ca inrpretarea nu coincidea cu parea dvs ati venit cu diversiunea asta. Am spus eu la dupa ce ii judeca Dumnezeu ii baga in inchisoare? Dau ca exista chinuitori? Nu. Doar ca neavand un raspuns ati creat o mica diversiune.
Nu am intenționat să creez "diversiuni". Ați spus textual:

"Cei mantuiti nu stau si se uita ptr ca cei pacatosi nu sunt cu ei ptr ca au refuzat."
Eu cred că ar fi numai normal să se uite, cineva care a participat personal la [faza a doua din] proces și a fost și co-participant la luarea deciziei finale (execuția), deci are o responsabilitate. Desigur, aceasta nu se împacă cu absurda idee a torturării eterne și e jenant să accepți că fericiții din Rai se vor uita (sau vor trăi cu gândul) impasibili la această tortură.
Vechi 22.12.2011, 13:35:57
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Ba da, e suficient, dar cine intretine focul?

Ingerii pe care Dumnezeu i-a facut fochisti. Astia pun lemne si carbuni pe foc ca sa-l intretina! Glumesc! Pai crezi tu prietene ca acel foc are nevoie de intretinere? La Dumnezeu TOATE sunt cu putinta. Puterea si vointa lui Dumnezeu il intretine.Este ca si cum ai intreba carul de foc cu care Ilie a fost ridicat de pe pamnant ce fel de combustibil folosea. Sau focul pe care il avea acel car, cum si cu ce era intretinut.Scuza-ma, dar sunt intrebari de copii. Doamne ajuta!
Vechi 22.12.2011, 13:39:18
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Hopa! Deci se poate și așa! Mă bucur...

Nu am intenționat să creez "diversiuni". Ați spus textual:

"Cei mantuiti nu stau si se uita ptr ca cei pacatosi nu sunt cu ei ptr ca au refuzat."
Eu cred că ar fi numai normal să se uite, cineva care a participat personal la [faza a doua din] proces și a fost și co-participant la luarea deciziei finale (execuția), deci are o responsabilitate. Desigur, aceasta nu se împacă cu absurda idee a torturării eterne și e jenant să accepți că fericiții din Rai se vor uita (sau vor trăi cu gândul) impasibili la această tortură.
prietene, din nou esti smecher! Una la mana: ai afirmat ca Lazar din parabola vorbeste. Gresit! In parabola vorbeste dor bogatul si Avraam, nu Lazar.
Doi: pentru a intelege mai bine ar fi mai intelept sa cauti definitia parabolei.
In legatura cu ultima parte a mesajului tau: Oamenii necredincioși au păcătuit împotriva unui Dumnezeu veșnic, au respins veșnicia, cu Dumnezeu, și de aceea vor trebui să trăiască fără Dumnezeu, ceea ce este o viață de chin. Ei vor fi chinuiți veșnic, deoarece au comis un păcat veșnic, când au respins harul și Duhul Sfânt (Marcu 3:29), adică un păcat care niciodată nu va fi iertat, un păcat care va rămâne etern.
Dumnezeu este iubire și în această ipostază, deoarece ei au respins iubirea lui Dumnezeu, și astfel nu a mai rămas pentru ei decât asprimea lui Dumnezeu (Romani 11:22). În plus, nu ar fi o dovadă de iubire, față de îngerii și oamenii fideli, dacă cei răi nu ar fi pedepsiți. Pe lângă toate acestea, Dumnezeu e și asprime, dreptate și justiție nu numai asprime (Deut. 32:4; Psalmul 7:11). În plus, chinul va consta și din faptul că pur și simplu, oamenii își vor da seama ce au pierdut deoarece au ales independența

Last edited by stefan florin; 22.12.2011 at 13:43:01.
Vechi 22.12.2011, 13:42:17
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
[/list]s-a mai discutat suficient de mult pe subforumul acesta. Sufletele din Apoc. 20,4 nu cred că s-au mai luat în discuție. Am o întrebare: cum pot fi aceste suflete deja în cer din moment ce acei martiri (neînchinătorii la semnul fiarei) încă n-au murit și posibil nici nu s-au născut încă?
"4.Și-am văzut tronuri; și ei c s'au așezat pe ele; și li s'a dat lor putere să judece; și-am văzut sufletele celor descăpățânați din pricina mărturiei lui Iisus și din pricina cuvântului lui Dumnezeu și care nu i s'au închinat Fiarei și nici chipului ei și semnul ei nu l-au primit pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos o mie de ani."

Am mai spus Apocalipsa este cea la greu de interpretat carte a Sf Scripturi. De fapt orice profetie cu privire la a doua venire e "grea". Si pentru ca am prea multe cunostinte nu ma pronunt. Dar am totusi o intrebare: de unde citind versetul din Apocalipsa 20:4, se intelege ca aceia nu au murit? Nu reiese de nicaieri. Mai mult din urmatorul verset se intelege ca erau morti:

"5 Ceilalți morți nu învie până ce nu se vor sfârși miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi. "

Citat:
încă n-au murit și posibil nici nu s-au născut încă?
La Judecata? La a doua venire? Atunci cand se vor naste?
Vechi 22.12.2011, 13:46:22
Banned

Implicit

Citat:
Stati linistit ca exista destui care au o viziune despre Rai apropiata cu asta. Poate nu cu droguri si tutun, dar macar niste mici, bere si manele tot or fi.
Știu că există o asemenea mentalitate.
Vechi 22.12.2011, 13:50:05
Banned

Implicit

Citat:
Iar folositi tehnica diversiunii? Va rog sa raspundeti la intrebare si sa nu duceti discutia intr-o alta zona. Dupa discutam si de moaste daca vreti. Deci unde scrie in Sf Scriptura ca Moise a inviat?
De ce diversiune? Acesta e adevărul! Cultul moaștelor nu fusese încă inventat, iar Satana a fost primul care a luat inițiativa cu trupul lui Moise (cel mai mare sfânt al evreilor). Nu i-a reușit figura, cum nu i-a reușit nici cu "moaștele"lui Elisei (acestea nu știu pentru ce motiv nu au ajuns într-o raclă din Templu pentru a fi pupate).

Și ca să răspund la întrebare, din faptul că Moise a apărut împreună cu Ilie pe Muntele Schimbării la Față se poate trage concluzia că Domnul a câștigat în lupta cu Diavolul (Iuda 1,9) și l-a înviat pe Moise din mormântul său. Trupul lui Moise era în pământ, duhul său era la Cel ce i l-a dat; care credeți că era obiectivul Cerului în această dispută spirituală? Dacă nu învierea lui Moise, atunci care?
Vechi 22.12.2011, 13:55:05
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
adica tu afirmi ca in iezerul de foc pacatosii di demonii vor fi distrusi, adica isi vor inceta existenta? Doamne ajuta!
Eu asta nu inteleg: protestantii sesizeaza ironia de la o posta, iar ortodocsi mai niciodata.
Vechi 22.12.2011, 13:56:07
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Corect.

Si sa raspund celor care spun ca vor fi chinuiti cu foc si pucioasa:

"Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor."

cine-i chinuie pe toti astia? ingerii lui Dumnezeu? ca nu vad altcineva, demonii sunt in iezer, pacatosii tot acolo, Iadul acolo, Moartea acolo....de ce nu intelegeti ca acel "chin" este metaforic, asa cum chinul "prostituatei"care sta pe ape multe nu poate fi literar asa cum nu este vorba de o prostituata adica femeie.
La acestea adăugați faptul că Fiara și Proorocul Mincinos sunt personaje simbolice. Ce înseamnă în acest context chinul lor "în vecii vecilor"?
Vechi 22.12.2011, 13:59:01
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

[quote=osutafaraunu;417561]Nici pomeneală ca parabola să se ocupe de starea omului în moarte! Aceasta este o parabolă dată pentru a ilustra adevăratul spirit al iertării. Disperat trebuie să fie cineva ca să caute argumente în aspectele periferice ale unei parabole...

TOTAL GRESIT.
Motivul pentru care Domnul Iisus a rostit această parabolă era: mândria, aroganța, ne-mila și lăcomia fariseilor care trebuia demascată, cât și pentru a le arăta ce-i așteaptă dacă continuă în aroganță și în iubirea de bani și nu se pocăiesc de ele. După ce Isus a învățat că trebuie să fim credincioși față de Dumnezeu în domeniul lucrurilor materiale, și că nu putem sluji la doi Stăpâni și lui Mamona și lui Dumnezeu, (16:1-3); fariseii, care erau iubitori de bani, ascultau și ei toate lucrurile acestea, și își băteau joc de El (v.14), de aceea El le spune în v.15-19 următoarele avertismente-învățături: „Voi căutați să vă arătați neprihăniți înaintea oamenilor, dar Dumnezeu vă cunoaște inimile; pentru că ce este înălțat între oameni, este o urâciune înaintea lui Dumnezeu...Era un om bogat, care se îmbrăca în porfiră și in subțire... v.19-31 continuă cu restul parabolei.
Adevărul central subliniat de această parabolă este că pe Dumnezeu nu-l putem păcăli, și că dreptatea noastră care este doar o poleială, ceva de suprafață nu este acceptată de Dumnezeu. Ba mai mult, dacă în viața aceasta trăim bine, am primit lucrurile bune (glorie, acceptare din partea societății, bogăție materială, suntem socotiți de oameni: drepți, evlavioși, religioși), și nu suntem miloși, vom primi reversul medaliei în fața lui Dumnezeu. Iar cei ce sunt persecutați, marginalizați de oameni, nebăgați în seamă ca Lazăr, săraci material, vor primii bogăție, slavă, cinste și binecuvântare, în viitor de la Dumnezeu. Astfel textul cheie al pildei este v.25 „Fiule” i-a răspuns Avraam „adu-ți aminte că, în viața ta, tu ți-ai luat lucrurile bune, și Lazăr și-a luat pe cele rele; acum aici, el este mângâiat, iar tu ești chinuit.” Această învățătură este predominantă în lecțiile date de Isus, de pildă, în predica de pe munte, El spune ceva asemănător: „Ferice de voi, care Sunteți flămânzi acum, pentru că voi veți fi săturați! Ferice de voi care plângeți acum, pentru că voi veți râde! Ferice de voi, când oamenii vă vor urî, vă vor izgoni dintre ei, vă vor ocărî, și vor lepăda numele vostru ca ceva rău, din pricina Fiului omului! Bucurați-vă în ziua aceea, și săltați de veselie; pentru că răsplata voastră este mare în cer; căci tot așa făceau părinții lor cu proorocii. Dar, vai de voi, bogaților, pentru că voi v-ați primit aici mângâierea! Vai de voi, care Sunteți sătui acum! Pentru că voi veți flămânzi! Vai de voi, care râdeți acum, pentru că voi veți plânge și vă veți tângui! Vai de voi, când toți oamenii vă vor grăi de bine! Fiindcă tot așa făceau părinții lor cu proorocii mincinoși!” (Luca 6:20-26).
Doamne ajuta!
Vechi 22.12.2011, 14:01:13
Banned

Implicit

Citat:
in Apocalipsa se vorbeste strict la acele suflete (de martiri) care dupa ce vor muri (la timpul potrivit) vor merge in cer.
Apocalipsa (și nici alte cărți) nu spune că acești martiri (Apoc.6,9; 20,4) vor merge în cer înainte de învierea lor.

Citat:
Am zis eu ca acele sufeletele martirilor care au refuzat sa se inchine fiare sunt ACUM in cer? Asta se va intampla in viitor.
Bine, să admitem că aveți dreptate. Atunci, cum explicați că Ioan "vede" acele suflete? Și ce presupune că acele suflete "au înviat"? Nu presupune altceva decât că ele erau... moarte! Lucru inacceptabil pentru teoria "nemuririi sufletului".

Citat:
Sanul lui Avraam nu este folclor, poate doar in cel adventist. Josephus Flavius, istoricul iudeu care i-a cunoscut pe apostoli, scria în Discursul lui Josephus către greci despre Sanul lui Avraam.
Aceasta demonstrează că e vorba de folclor evreiesc, în lipsa unei alte menționări a expresiei în VT și NT. Expresia e unică în Biblie!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31