![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In alta ordine de idei zicea un mare conducator de osti: halal de soldatul care nu vrea sa ajunga general! Sau: tinteste mai mult ca sa obtii macar ceva...
|
|||
|
|||
![]()
Last edited by Nenumitul; 18.11.2011 at 13:11:44. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
orice crestin, decedat si mantuit poate fi trecut in sinaxare?! |
|
||||
|
||||
![]()
Nouă ne place să credem că, în Cer, bucurându-se de vederea beatifică, mai există încă foarte mulți oameni în afară de sfinții consacrați. Dar, în mod sigur, nu știm decât de aceștia. Numai de la aceștia avem semne cerești că ar lucra împreună cu Domnul. Aceștia sunt cei pe care Biserica ni-i propune drept modele de urmat. Sfinții au făcut fapte suprameritorii, adică au făcut mai mult decât minimul necesar ca să se mântuiască.
|
|||
|
|||
![]()
nu e harul lui Hristos sfintitor?nu toti cei ce se mantuiesc (prin Harul Sau) se sfintesc?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
vezi cazul preotilor, care sunt cu totii sfintiti, dar sfinti? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A dori sa ai o viata sfanta, curata, pura este foarte bine. Dar scopul tau nu este sa fii Sfant. Citat:
De acord, dar omul acela n-a ajuns Sfant. A fost un exemplu pentru Sfantul Antonie. Si chiar daca ar fi ajuns, nu si-a dorit sa ajunga Sfant, ci scopul lui a fost mantuirea si viata placuta Lui Dumnezeu. Ideea e, ca eu ca mirean, trebuie sa respect multe lucruri pana sa ajung sa fiu placut Lui Dumnezeu. Aproape imposibil. Dar, stindu-mi viata, cum sa spun ca vreau sa ajung Sfanta? Ca sunt si exceptii pentru mireni, posibil. Dar cazuri rare. Cel de sus a mentionat anumite lucruri, dar nu-i cunoastem viata in profunzime. "(cea mai stricată societate) și să trăiești nu numai cu înțelepciune, ci și în feciorie" Calugarie printre mireni. Daca ma duceam la Parintele Cleopa sa-l intreb daca vrea sa fie Sfant, imi zicea:"inapoia mea, satano" "Mi-aduc aminte de părintele Cleopa, că s-a dus un frate la el și i-a zis: „Prea cuvioase, pot să vă spun și eu ce cred despre Sfinția voastră?” „Spune, frate!” „Eu cred că Sfinția voastră sunteți sfânt.” La care, părintele Cleopa i‑a zis: „Frate, și eu cred că dracul a vorbit prin gura ta!”" Cum de Parintele Cleopa sau Parintele Arsenie n-au lasat scris sa fie dezgropati? Nu-i interesa sa fie recunoscuti ca Sfinti. "QUOTE=antoniap;387503] ,,3. Dar Sfântul Antonie, după cum am spus, avea război de la cel viclean. Odată, într-un moment de ispită, satana i-a spus: „Antonie, altul ca tine nu există. Ești cel mai sfânt de pe pământ…” Sursa: CALEA SPRE HRISTOS: Sfântul Antonie cel Mare[/quote] Deci sa te consideri sfant, chiar si pentru cineva care a ajuns Sfant, este ispitire de la cel viclean. Adica eu, care sigur am facut pacate azi, sa-mi pun problema daca sa ajung Sfanta? Last edited by Azzuurra; 09.08.2011 at 23:00:11. |
|
|||
|
|||
![]()
Chiar daca faci pacate azi,si oricine face pacate(tot omul e mincinos-cum spune psalmistul David),asta nu inseamna ca nu trebuie sa ai aspiratia de a deveni sfant.
Tu confunzi recunoasterea sfinteniei cu faptul de a tinde spre sfintenie. Este normal si firesc sa nu recunosti niciodata ,nici fata de altii,nici fata de tine ,ca esti sfant,insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa ai aspiratia spre sfintenie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bine ai spus asa trebuie sa fim si sa tidem spre sfintenie cu munca noastra si cu viata noastra cu faptele noastre si cu tot ce ne da Dumnezeu ca sa traim In aceasta veata amin. Slavit sa fie Domnul In veacul veacului amin amin |
|
|||
|
|||
![]()
Last edited by Nenumitul; 18.11.2011 at 13:13:22. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfintii Apostoli nu sunt nu numiti de neam iudeu,conform Sfintei Scripturi | mihailt | Generalitati | 13 | 02.03.2012 12:27:45 |
Cine sunt Sfintii Parinti? | LaPetiteMoc | Sfinti Parinti (Patrologie) | 30 | 21.09.2011 22:48:29 |
Sfintii ortodocsi si sfintii catolici. | voxdei55 | Generalitati | 8 | 04.12.2010 22:48:51 |
Cine sunt Sfintii Parinti? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 37 | 25.11.2010 11:21:04 |
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? | grecu | Biserica Romano-Catolica | 21 | 21.07.2009 04:02:01 |
|