![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Subscriu celor spuse de frati ta , Sfinti au ajuns la sfintenie la starea normala la care trebuie sa tindem sa ajungem toti . Atunci nu ar mai fi crize pe pamInt si foamete si rzboaei si ura si dujmanie. Aunci cInd am ajunge toti la acea stare la care au ajuns Iubitori de Dumnezeu am trai fericiti nu neam gIndi ce vom mInca sau cu ce ne vom Imbraca sau ce sa fac mIine sa mai adun ceva averi sau sa Insel pe cineva aceste ginduri aduse in inima omului vine de la cel ce este Impotriva ca omul sa ajunga la adevarta cunoastere . Slavit sa fie Domnul Vedeti acestea sunt lucruri placute Lui Dumnezeu ca omul sa caute sa ajunga la starea de sfintenie , nu cearta nu desbinarea si nu mIndria care din pacate pe multi ne stapIneste , Iartane doamne Dumnezeul nostru si ne lumineaza calea ca pasim pe ea spre Imparatia cerurilor amin amin amin Last edited by ioan_strainul; 09.08.2011 at 09:36:55. |
|
|||
|
|||
![]()
Last edited by Nenumitul; 18.11.2011 at 13:02:35. |
|
|||
|
|||
![]()
Iubiți credincioși,
Biserica lui Hristos este Biserica sfinților și a martirilor. Ea a fost întemeiată pe jertfa Domnului de pe Cruce, pe învățătura Apostolilor și pe sîngele a peste zece milioane de martiri. Biserica dintotdeauna a născut sfinți, a fost slujită de sfinți. Biserica și astăzi cere sfinți, păstori cît mai sfinți și credincioși cu viață sfîntă. Dintre aceștia facem parte și noi. Dar ca fii ai lui Dumnezeu după har și fii ai Bisericii luptătoare de pe pămînt, sîntem datori să fim "următori lui Hristos", să trăim duhovnicește pe pămînt, să ne facem vrednici de Împărăția Cerurilor. Ca fii sufletești ai sfinților care ne-au născut în Hristos sîntem datori să le urmăm credința lor dreaptă, să le urmăm viața lor sfîntă, dragostea lor pentru Dumnezeu, rîvna lor pentru Evanghelie, evlavia lor pentru sfînta rugăciune. Nu ne putem mîntui, dacă nu imităm după putere viața sfinților. Adică smerenia cuvioșilor, bărbăția mucenicilor, rugăciunea sihaștrilor, sfințenia drepților, curajul și statornicia în credință a înaintașilor, răbdarea părinților care ne-au născut, blîndețea mamelor care ne-au crescut. Să rîvnim cu stăruință acestor mîntuitoare virtuți creștine. Noi nu ne socotim sfinți, dar trăim și ne mîntuim în Biserica sfinților. Ei ne sînt părinți, rugători, ajutători în necazuri și modele de urmat. Să părăsim mîndria, răutatea și necredința care ucid sufletul și să cerem ajutorul tuturor sfinților din cer, în frunte cu Maica Domnului, pe care îi cinstim astăzi. Ei aveau totul curat și sfînt: și trupul, și mintea, și cuvîntul, și simțurile, și sufletul. De aceea făceau minuni, de aceea izgoneau diavolii, de aceea trupurile lor rămîn nestricate și vindecă mulți bolnavi. Deci, să ne pocăim de păcate, să imităm pe sfinți, să ducem viață curată și să le cerem întotdeauna ajutorul prin această scurtă rugăciune: "Toți Sfinții, rugați-vă lui Dumnezeu pentru noi!" Amin. |
|
||||
|
||||
![]()
sa ma iertati daca v-am suparat.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca se pune aceasta problema pentru un mirean(exceptie: martirii). Poate exista cazuri.... Dar in general au ajuns Sfinti cei care si-au dedicat viata Lui Hristos si oamenilor. Adica au renuntat la bogatie, la voia de sine, la placeri carnale, s-au rugat pentru toti, n-a existat manie in viata lor, s-au daca au fost ispititi, au idepartat ispita, au vrut doar binele, au facut si au gandit doar binele. Plus multa rugaciune si puritate sufleteasca. Sa zicem ca probabil si ei au fost ispititi cu vreun gand, dar imediat l-au alungat sau s-au rugat. Saracie, smerenie, puritate. Mai exact, as crede ca un calugar(adica o persoana care a renuntat la lume) care munceste foarte mult cu el poate ajunge Sfant. Si Calugaria nu e nici ea hocus pocus, ai depus voturile monahale si gata, te-a schimbat Dumnezeu. Adica poate poate mai sunt oameni care ar crede asta(si eu m-am gandit), din contra, ispitele sunt mult mai mari, "lasa tu viata lumeasca si vino in manastire, sa vezi aici lupta cu ispitele". Esti la fel, numai ca incerci sa te gandesti doar la lucrurile importante, la Dumnezeu sau la mantuirea ta. Nu cred ca Sfintenia este un obiectiv pentru crestini, nici nu are cum, daca vorbim de un mirean cu viata de familie, si nici pentru ceilalti n-ar trebui sa fie, ci toti ar trebui sa cautam mantuirea. Adica cei care au ajuns Sfinti, nu si-au propus asta, si-au dorit mantuirea si sa fie cat mai aproape de Dumnezeu si sa-i fie pe plac. Ma indoiesc ca cineva care si-ar propune sa fie Sfant ar ajunge. Unu, ca odata ce ti-ai propus, vine "haita" si-ti da o lupta, ca sa te smereasca bine ca sa mai visezi la incununare, si numai ideea de a dori sa ajungi Sfant, presupune recunoastere, ceea ce inseamna ca-ti doresti faima si lauda. Sa zicem ca, am putea spune ca sfintenia ar putea deveni un obiectiv, cand te-ai referi sa ai o viata sfanta, pura, curata si sa-i fii placut Lui Dumnezeu, nu la obiectivul de a ajunge un Sfant. http://www.youtube.com/watch?v=v0sopjzjrg8 |
|
|||
|
|||
![]()
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++
Bunul Dumnezeu sa ne ierte pe toti amin amin amin Nui nimic de Iertat , eu asa am vazut si Inteleg ca fuaga de MIndrie este un dar si o virtute la cine o are si cultiva In adincul sufletului sau Slavit sa fie domnul In veacul veacului amin |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca Dumnezeu ne indeamna "Fiti Sfinti..." eu ce trebuie sa fac?! Sa spun : Nu Doamne eu sunt prea smerit ,eu nu vreau sa devin sfant,vreau sa fiu o leguma,un om obisnuit.Nu vreau sa fiu un crestin veritabil,vreau sa mai petrec,sa nu fac neaparat jertfe din viata mea,sa nu postesc excesiv,sa nu ma rog prea mult,sa ma duc la Biserica cand doresc si cand am timp,sa ma impartasesc o data pe an etc... Sunt un om normal,sfintenia e pentru altii.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
,,3. Dar Sfântul Antonie, după cum am spus, avea război de la cel viclean. Odată, într-un moment de ispită, satana i-a spus: „Antonie, altul ca tine nu există. Ești cel mai sfânt de pe pământ…”. Periculos gândul mândriei. Marele Antonie l-a izgonit. Însă a auzit atunci și un alt glas de la Dumnezeu: - Vrei să vezi cine este cel mai sfânt? Mergi jos în Alexandria (marea cetate în bogăție și stricăciune), și acolo îl vei afla. Coboară în Alexandria. Și după ce a trecut de centru și de părțile mărginașe ajunge la un subsol. „Aici” – i-a spus îngerul Domnului – „locuiește cel mai sfânt om din lume”. Când a intrat a văzut un cizmar. – Tu ce faci?, îl întreabă. Cum viețuiești? - Mă trezesc dimineața și îmi fac cruce. Îmi chem femeia și copiii, facem rugăciune și citim Evanghelia. Apoi vin aici la cizmărie și muncesc. Din tot ce scot, dau și la unul mai sărac. Plâng pentru păcatele mele și cer mila lui Dumnezeu. - Nu faci nimic altceva? - Nimic altceva. Și s-a minunat Marele Antonie. Poți să te duci în Sfântul Munte și să pustnicești într-o peșteră, și totuși să te duci în iad. Și se poate să rămâi în cel mai stricat oraș (cea mai stricată societate) și să trăiești nu numai cu înțelepciune, ci și în feciorie.'' Sursa: CALEA SPRE HRISTOS: Sfântul Antonie cel Mare |
|
||||
|
||||
![]()
Mie imi trezeste un respect imens martirul/mucenicul. Am respect si pt ceilalti sfinti dar acestea, martirii, par cu totul de neatins. Mi s-a inamplat sa am cate vre-o interventie stomatologica si din cauza inflamatiei sa nu-si faca anestezicul efectul. Si chiar si doar atata durere m-a ingrozit. Si medicul lucra incet-incet, cu grija, incercand sa faca ce avea de facut.
Nu prea cred ca as rezista la o durere adevarata. Din acest punct de vedere putem considera ca sfintii sunt supra-oameni. Cred ca acel har le da puteri la care noi nu putem visa. Pe de o parte sunt cu trupul pe pamant si pe de alta parte nu mai sunt.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfintii Apostoli nu sunt nu numiti de neam iudeu,conform Sfintei Scripturi | mihailt | Generalitati | 13 | 02.03.2012 12:27:45 |
Cine sunt Sfintii Parinti? | LaPetiteMoc | Sfinti Parinti (Patrologie) | 30 | 21.09.2011 22:48:29 |
Sfintii ortodocsi si sfintii catolici. | voxdei55 | Generalitati | 8 | 04.12.2010 22:48:51 |
Cine sunt Sfintii Parinti? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 37 | 25.11.2010 11:21:04 |
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? | grecu | Biserica Romano-Catolica | 21 | 21.07.2009 04:02:01 |
|