![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu in general scriu pentru ortodocsii care citesc, pentru ca daca vreau sa discut cu catolici intru pe forumul catolic, cum am facut cu mult timp inainte. Dar de fiecare data cand scriu ceva despre catolicism apare un grup care incepe sa atace. Nu vrea sa va convinga nimeni, pentru ca scrie ca cei care sunt alesi pentru a face parte din Biserica pricep de prima data, nu trebuie sa le spui de zece ori. De aceea le-a spus Iisus ucenicilor ca acolo unde nu vor sa-i asculte sa plece, iar despre eretici scrie in Biblie ca dupa intaia si a doua mustrare sa te departezi. De ce nu scrie sa incerci sa-l convingi? Pentru ca nu se poate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asadar spuneti ca ministerul petrin dateaza de doua milenii. daca e vorba de primatul papal, atunci acesta dureaza doar de un mileniu, de dupa schisma. Nu a fost spulberat nici budismul, care dureaza de aproape 2600 de ani (ba chiar se extinde si in tarile crestine). Hinduismul e si mai vechi, si acum mai dainuie, si acesta se extinde in vest (si la noi, il stim pe Bivolaru). Iar problema se pune simplu, catolcii spunand ca Bc este Biserica lui Hristos, automat Bo nu este sau este si ea pe langa, acolo. Noi ar trebui sa fim de acord cu asta? Bo spune ca Bc si-a pierdut harul dupa schisma. Dupa parerea mea nici nu au mai avut minuni divine dupa schisma. Chiar daca majoritatea catolicilor nu este de acord, ortodocsii trebuie sa inteleaga asta, ca suntem pe un forum ortodox, pentru ortodocsi scriem. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru cei, care nu stiu cine este Sf. Spiridon: http://ro.orthodoxwiki.org/Spiridon_al_Trimitundei In rest, Dumnezeu cu mila! |
|
|||
|
|||
![]()
aici e sectiunea Biserica Romano-Catolica a forumului... daca nu iti convine modul in care se desfasoara discutia poti sa te retragi... nu te-a pus nimeni sa postezi aici... dar daca nu mai ai argumente sau te simti jenat de raspunsurile primite sa nu recurgi la astfel de tertipuri josnice si murdare... unde nu e adevar pur acolo apare si jena, incomoditate, nesiguranta, neliniste...
|
|
|||
|
|||
![]()
Corect, Catalin! Trebuie scris si punctul de vedere ortodox, pentru cei, care sunt ortodocsi sau dornici sa cunoasca adevarul.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu ce pastor au ars rusii (culmea, e un caz si tot ortodocsii au avut treaba cu inchizita). Stiu doar de o secta propagata de niste evrei, care introducea iudaismul in crestinism. Si au fost arsi de imparat. De asemenea, inchizitia catolica a tinut de BC, cum sa tina de oameni? Papa a instituit-o, a aprobat-o si tolerat-o atatea secole, iar asta tine de infailibilitatea papala. BC si-o fi cerut scuze pentru excesele inchizitiei, sau alte probleme ale ei. Discutia despre inchizitie s-a mai purtat pe acest forum, eu o sa va dau discutia de pe forumul catolic: http://www.forum-catolic.cnet.ro/vie...hp?f=18&t=3636 Inca o dovada a absurditatii dogmei infailibilitatii (asta e pentru ortodocsi,ca sa nu creada catolicii ca ne adresam lor si ne intereseaza ca si ei sa afle adevarul). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|