![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Sfântul Sindod al Bisericii Ortodoxe Române a decis ca mitropolitul Banatului, Înalt Prea Sfinția Sa Nicolae Corneanu, să-și piardă dreptul de semnătură." "Au fost invocate mai multe probleme de sănătate, dar și unele scandaluri din Arhiepiscopia Timișoara. „S-a invocat că Înaltul nu mai face față, că schimbă deciziile Consiliului Eparhial și că are probleme de sănătate." "Nicolae Corneanu a glumit și a spus că se lasă pe mâna lui Dumnezeu. „Știți cum zic englezii și americanii: No comment. Nu știu nimic oficial, probabil că o să aud ce trebuie auzit. Nu am nicio tulburare. Cum vrea Dumnezeu, suntem toți în mâna lui.” "Singurul caz în care un mitropolit nu a rămas până la moarte în funcție este cel al lui Nicolae Mladin. Mitropolitul Ardealului s-a retras în 1981 din cauza problemelor mentale. Conform Bisericii Ortodoxe Române, mitropolitul este numit pe viață." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Observi ca e de fapt o conceptie cu influente neoprotestante. Ei spun ca dupa trei secole de aur a urmat schimbarea invataturii si ea a fost regasita abia in zilele noastre de cine altii decat de ei. Pentru aceasta nu-i au la suflet pe sfinti. Eu ii numesc ecumenisti pe cei ce au aceasta conceptie, ca toate cultele crestine sunt la fel. Am discutat cu putini (3-4), pentru ca nu prea am intalnit, dar toti au cam aceeasi conceptie, o conceptie neoprotestanta. Cred ca nici nu sunt practicanti, se pot ruga oriunde, nu au nevoie de biserica. Ceea ce scrii nu e adevarat, poti citi vietile sfintilor. De exemplu Sf. Vasile des invocat aici, e cel care a infiintat spitale si altele, putem auzi in fiecare 1 ianuarie la biserica. Iar Mantuitorul ce a spus de Marta si Maria? "Și ea avea o soră ce se numea Maria, care, așezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvântul Lui. 40.Iar Marta se silea cu multă slujire și, apropiindu-se, a zis: Doamne, au nu socotești că sora mea m-a lăsat singură să slujesc? Spune-i deci să-mi ajute. 41.Și, răspunzând, Domnul i-a zis: Marto, Marto, te îngrijești și pentru multe te silești; 42.Dar un lucru trebuie: căci Maria partea bună și-a ales, care nu se va lua de la ea." Ambele trebuiesc, dar mai ales partea Mariei. Depinde pe cine vrem sa credem, pe pastorul John, care are o filozofie frumoasa sau pe sfinti, care fac minuni. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Gura păcătosului adevăr grăiește! Adică îmi ceri să-mi scriu declarația de eretic sau de sectant? Oare de la cine ai învățat practica asta? De la frații crocodili firește... împreună cu care ați ocupat baalta. Nu te teme nu vin să ți-o iau. Menționează te rog că opinia ta e pur ortodoxă! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ești talentat, asta e clar. Ce meserie ți-ai ales, te folosești aceste inspirații în mod creativ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci vezi dumneata ce fel de talent creativ am? Născocesc un fel de creiatină superstițioasă și cu ea sper eu să dau gata plictisul ca să nu mă înghită abisul, deci plictisul și monotonia care îngroapă România. Ca la final să dau întotdeauna concluziuniunea celebră în stil de cugetare zânzen ca să se liniștească zânzenia: Oare casa romanului Corneliu nu era plină de idoli? De ce și pentru ce atunci a primit și el pe Duhul Sfânt? Fiți siguri că nu pentru faptul că purcelașul spălat s-a întors la beciul lui pocirlos și nici câinele vărsător la ciolanul lui sau norul la lipsa apei sau scaiul la țepi sau spinul la învârtelile lui... deci cu siguranță nu pentru asta. Superstițiile nu te ajută la nimic, decât să te flatezi că din pricina ta... a mai căzut o stea. Apropo, știați că clubul Steaua a fost fondat de generalii regelui Mihai? În timp a ajuns pe mâinile a tot felul de pătimași foarte tari la cerbicea învârtoșărilor... Last edited by vsovivi; 26.05.2011 at 11:39:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu vad in ce alt domeniu ar putea semnatura dumnealui sa faca atata paguba Bisericii incat sa fie nevoie de o manevra atat de radicala si chiar ..originala. Mai ales ca alte gesturi si declaratii i-au fost mult prea usor trecute cu vederea. Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Iata cum descrie Matei conflictul dintre Mantuitorul Iisus Hristos si fariseii si carturarii, iar pasajele date trebuie sa fie pururea avertisment pentru oricine se face vataf peste Har si peste Judecata: 23. Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că dați zeciuială din izmă, din mărar și din chimen, dar ați lăsat părțile mai grele ale Legii: judecata, mila și credința; pe acestea trebuia să le faceți și pe acelea să nu le lăsați 24. Călăuze oarbe care strecurați țânțarul și înghițiți cămila! 25. Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că voi curățiți partea din afară a paharului și a blidului, iar înăuntru sunt pline de răpire și de lăcomie. 26. Fariseule orb! Curăță întâi partea dinăuntru a paharului și a blidului, ca să fie curată și cea din afară. 27. Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că semănați cu mormintele cele văruite, care pe din afară se arată frumoase, înăuntru însă sunt pline de oase de morți și de toată necurăția. 28. Așa și voi, pe din afară vă arătați drepți oamenilor, înăuntru însă sunteți plini de fățărnicie și de fărădelege. 29. Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că zidiți mormintele proorocilor și împodobiți pe ale drepților, 30. Și ziceți: De am fi fost noi în zilele părinților noștri, n-am fi fost părtași cu ei la vărsarea sângelui proorocilor. 31. Astfel, dar, mărturisiți voi înșivă că sunteți fii ai celor ce au ucis pe prooroci. 32. Dar voi întreceți măsura părinților voștri! 33. Șerpi, pui de vipere, cum veți scăpa de osânda gheenei? 34. De aceea, iată Eu trimit la voi prooroci și înțelepți și cărturari; dintre ei veți ucide și veți răstigni; dintre ei veți biciui în sinagogi și-i veți urmări din cetate în cetate, 35. Ca să cadă asupra voastră tot sângele drepților răspândit pe pământ, de la sângele dreptului Abel, până la sângele lui Zaharia, fiul lui Varahia, pe care l-ați ucis între templu și altar. 36. Adevărat grăiesc vouă, vor veni acestea toate asupra acestui neam. 37. Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci și cu pietre ucizi pe cei trimiși la tine; de câte ori am voit să adun pe fiii tăi, după cum adună pasărea puii săi sub aripi, dar nu ați voit. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unele afirma categoric ca nu au taine, eventual singura care ar putea fi recunoscuta fiind botezul (in numele Sf. Treimi) desi si asta poate fi discutabila nefiind infaptuita prin intreita scufundare. Practica "standard" a trecerii celui botezat romano/greco-catolic la credinta ortodoxa include cel putin mirungerea. Personal, sunt rezervat in aceasta chestiune ca atitudine generala in astfel de chestiuni si nu cred ca un ortodox are nevoie sa ia o decizie cu valoare canonica in acest sens, existand deja interdictia categorica si canonica de a te impartasi la ei. Mai este un curent care sustine ca in cazuri extreme (moarte iminenta, lipsa Tainelor (ortodoxe)) ar fi in regula impartasirea la ei, eu personal cred ca nici macar atunci. Citat:
Ce treaba are asta cu Dumnezeu? |
|
|||
|
|||
![]()
Poporul creștin ortodox vrea pe omul lor peste ortodocși, mai marii pe maimarele lor peste canoane, dar când anume o să-L primească oare omul pe cel pe care Domnul îl unge ca maimare peste om?
Pe Moise l-a pus Domnul ca cel mai mare faraon peste gLume osândind astfel gLumea faraonilor, egiptul și științele superstiției și vrăjitoriei. Dar pe Moise nu l-au ascultat, pe Iosua l-au trădat, pe Iisus Hristos nu l-au primit, nu l-au urmat. Ce să le mai facă? V-a face Dumnezeu război cu omul și cu păcatul din el așa că vai de tine Betsaido, vai de tine Horazine!.. căci dacă nu ar fi fost făcute în tine aceste minuni nu ai fi avut vină, dar acum voi ați și văzut toate minunile acestea și ați citit Cuvântul și tot n-ați crezut... ![]() Bine este puișorului gălbior sub aripile cloștei! Dar voi nu știți cine e cloșca ci vă credeți voi înșivă puii de aur care mai au pe deasupra și moț. Last edited by vsovivi; 26.05.2011 at 12:38:38. |
![]() |
Tags |
corneanu, mitropolitul, nicoale |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce au cu mitropolitul Corneanu ??? | guardian knight | Biserica Ortodoxa Romana | 1 | 20.06.2011 20:34:00 |
Mitropolitul Nicolae si ecumenismul | Grigorie | Biserica Ortodoxa Romana | 115 | 22.11.2008 02:40:27 |
IPS Corneanu a fost iertat de Sf. Sinod | partenie | Stiri, actualitati, anunturi | 169 | 22.07.2008 19:47:59 |
Asa zisul blog al lui Corneanu | grecu | Biserica Ortodoxa Romana | 5 | 12.06.2008 23:26:53 |
MITROPOLITUL CORNEANU S-A IMPARTASIT CU CATOLICII | orthodoxis | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 28.05.2008 15:37:58 |
|