Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.02.2011, 01:41:19
ZergAteu ZergAteu is offline
Banned

Data înregistrării: 12.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Da, stiu, de aceea am si spus.Si mi se pare o mare prostie.

Sunt de acord cu tine.Pentru ca sunt materii unde daca nu ai talent, nu ai cum lua nota maxima (pe merit desigur,ca din burta prea multi au note maxime).Si e pacat sa-ti afecteze media generala.
Care din variante ți se pare mai bună, cea cu opționale (alegerea uneia dintr-un set) sau cea cu opționale?

Citat:
Sa stii ca am stat de vorba cu niste adolescenti (liceeni) despre religia la clasa.Toti fiind ortodocsi, mi-au raspuns in unanimitate ca este o tampenie, ca e inutila, ca majoritatea chiulesc de la religie si culmea, ziceau ca la ora sunt nelipsiti sectantii...:-))),care stiu sa raspunda perfect la intrebari din biblie,etc...
Deci problema nu este parerea mea sau a ta,problema sunt de fapt copiii care nu asimileaza religia la scoala.Intrebarea este DE CE?
Este cu atât mai interesant că mulți dintre ei consideră religia foarte importantă în viețile lor, însă ceea ce spun mulți creștini că ar fi valorile creștinismului nu sunt prezente, ba chiar din contră.

Citat:
Doar 11% din [studenti] sunt implicați în activități de voluntariat. 55% din ei nu și-ar dori ca vecini persoane de etnie rromă sau cu orientare sexuală alternativă.

Pe o scală de la 1 (deloc important) la 10 (foarte important), scorul mediu pentru cât de important e Dumnezeu în propria viață a fost de 8,3.

http://tinyurl.com/659swqe
În aceste condiții eu cred că o soluție ar fi într-adevăr mutarea orelor la cateheză, poate influența preotului ar înclina balanța mai mult spre asumarea unor valori pozitive dpdv social.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 01:46:24
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinadaciana Vezi mesajul
Subscriu ! Daca as fi convinsa ca asa e ortodoxia as alege sa fiu ateu.
Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
]Poi am dreptate.....Mereu se intampla asa....Nu esti cu mine intru totul? esti impotriva mea...Nu reusesc sa te conving, atunci te tot atac..ASTA e procedura aici...si e PACAT...
Nu inteleg de ce tineti mortis sa va expuneti parerile pe Forumul Crestin-Ortodox, de vreme ce parerile voastre nu au nimic comun cu Ortodoxia?!? Poate doar ca sa o combateti.

Last edited by Miha-anca; 14.02.2011 at 22:43:45.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 02:11:59
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
1) Pentru că școala în general are probleme mari la toate materiile, dar cu precădere la materiile considerate de mai mică importanță. Ați văzut vreodată un copil care să asimileze franceza în școală ?
Eu cred că cel mai important factor negativ în educație este lipsa unor criterii de performanță clari și aplicați strict atât pentru elevi/studenți cât și pentru profesori. Dar în condițiile în care din '89 până acum am avut în fiecare an cam 1-2 legi ale educației, așa ceva e imposibil.

O problemă similară a fost în statul Massachusetts și a fost rezolvată prin ridicarea standardelor de educație, stabilirea unor criterii de performață clare și aplicarea strictă a lor. Rezultatele nu au întârziat să apară în condițiile în care direcția de dezvoltare educațională a fost clară.

http://www.theatlantic.com/magazine/...t-behind/8310/

La fel a fost și în Finlanda care are cel mai performant sistem educațional din Europa (și, locul 4 din lume după Taiwan, Corea de Sud și Hong Kong). Ca fapt divers, România e la coada clasamentului, mai slabă chiar decât cel mai prost stat din SUA, Mississippi și mai în spatele nostru fiind doar Brazilia, Argentina, Azerbajan, Mexic, Muntenegru, Quatar, Tunisia, Columbia, Indonezia, Iordania și Kyrgyzstan.

A se vedea poza și selecțiile comparative de la

http://www.theatlantic.com/national/...-behind/66069/

Citat:
2) Pentru că se dă nota 10 automat. La toate materiile notele sunt mult umflate față de nivelul de pregătire real al copiilor, totuși nicăieri absurdul nu este împins atât de departe ca la religie. Numai aici e posibil ca profesorul să întrebe: "care au fost cei patru evangheliști ?" iar dialogul să continue: "cei patru evangheliști au fost următorii trei: Luca și Matei." "Bravo, Popescule, zece !"
Nu-s convins că există așa ceva. Pe de altă parte acel răspuns are un mare sâmbure de adevăr și ține de copierea evangheliilor de la un autor la altul.

Chiar aș fi curios să asist la niște ore. Din câte știu eu se pune accent mult pe rugăciune atât la început cât și la sfârșitul orei, și orele doctrinare se întind pe tot timpul studiilor preuniversitare, singurele materii care sunt în aceeași situație fiind limba română/maternă și matematica.

Citat:
3) În sfârșit, pentru că nu corespunde unei căutări. Mai înainte de a asimila matematica, eu trebuie să am imboldul de a cerceta matematica. Cu atât mai mult, ca să mă apropii de Dumnezeu, trebuie ca mai întâi să am acest impuls interior. Dar religia, care prin definiție e legătură a omului cu Dumnezeu, nu se poate asimila numai dacă e predată în mod descriptiv, dacă se predă dogmă cu dogmă precum axiomă cu axiomă. Ea este legătură vie, adică cere întrebările noastre către cel cu care vorbim, care se mai numesc și "rugăciune", și răspunsurile Celui cu Care vorbim pentru noi, care se mai numesc și "credință". Fără praxis religios nu există religie. Este exact ca și când ați întreba: "de ce, în școală, copiii nu asimilează parașutismul ?". Răspunsul cel mai simplu este că nu au sărit niciodată cu parașuta, ci au făcut numai ore de teoria și istoria parașutismului.
Nu crezi că preotul poate acoperi această problemă la cateheză?

Citat:
Deci, avem o problemă: lucrurile merg prost cu religia în școală. Ce este de făcut ? Evident, există numai două soluții: fie le facem să meargă bine, fie scoatem religia din școală. Soluția ideală este prima, dar soluția realistă este a doua. Față de situația actuală, ar fi preferabilă situația în care religia s-ar scoate complet din școlile de stat, dacă (și aici e un mare DACĂ) părinții ar milita și ar sprijini financiar școlile confesionale. Școala a fost o instituție care a apărut la umbra Bisericii, iar părinții creștini trebuie să facă efortul (inclusiv în plan politic) pentru ca cei din familiile lor să beneficieze de școli creștine. În acest fel, ateii vor avea școlile lor, în care se va putea preda doctrina lor fără a deranja nici un creștin, iar creștinii vor avea școlile lor, în care se va preda doctrina apostolică. Să nu ne iluzionăm: o școală împreună înseamnă înhămare la jug nepotrivit.
Îți înțeleg dorința de a crea școli ortodoxa, la fel cum există școli catolice, dar întrebarea mea este, crezi că separarea confesională a copiilor după religiile părinților (pentru că, să fim realiști, un copil până nu ajunge la adolescență nu e capabil să judece singur dacă consideră corectă religia X sau Y) va duce la indivizi toleranți? Istoria ne arată că oriunde asemenea separări s-au produs, invariabil, rezultatul a fost ură religioasă și, de cele mai multe ori, conflicte sângeroase.

În plus, realitatea e una singură, nu? Nu ești de acord ca școala să fie laică (adică neutră dpdv confesional) și sa se predea materii care sunt utile tuturor sau sunt general valabile?
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 02:12:44
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ZergAteu Vezi mesajul
Care din variante ți se pare mai bună, cea cu opționale (alegerea uneia dintr-un set) sau cea cu opționale?
am vrut să scriu „sau cu facultative”
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 11:33:49
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ZergAteu Vezi mesajul
Care din variante ți se pare mai bună, cea cu opționale (alegerea uneia dintr-un set) sau cea cu facultative?
Cea cu facultative,deoarece poti fi anti-talent la tot pachetul:-) si nu ai ce sa alegi..
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 12:01:17
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 Vezi mesajul
Poi am dreptate.....Mereu se intampla asa....Nu esti cu mine intru totul? esti impotriva mea...Nu reusesc sa te conving, atunci te tot atac..ASTA e procedura aici...si e PACAT...
Din nou, am atacat ateismul...Și o să-l atac mereu! Moarte ateismului! ( ASTA NU ÎNSEAMNĂ CĂ DORESC RĂUL ATEILOR, CI DIMPOTRIVĂ DORESC SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU ȘI SĂ SE MÂNTUIASCĂ; sincer, poate nu mă crezi, dar majoritatea prietenilor mei sunt necredincioși, din nefericire și pot să îi aduc ca martori că mă port cât pot de frumos cu ei și atât cât pot încerc să-i îndrept spre creștinism). S-a ajuns la situația în care se face propagandă ateistă pe un forum ortodox, în școli, în licee, peste tot...Ce mai lipsește...nu pot să suport așa ceva...Mă doare sincer.[/quote]

1. Subscriam la opinia cuiva !....
2. Te-am atentionat STRICT vizavi de tonul nepoliticos....
3. Eu sunt ortodoxa , dar forumul este deschis pt toti..si asta se pare ca doare o anume categorie de.....oameni(?!)
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 12:04:00
Banned

Wink miha-anca

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nu inteleg de cetineti mortis sa va expuneti parerile pe Forumul Crestin-Ortodox, de vreme ce parerile voastre nu au nimic comun cu Ortodoxia?!? Poate doar ca sa o combateti.
1. Citeaza CORECT nu valuri !
2. N-am combatut nimic , dar imi exercit elegant , dreptul la opinie!
3. Quod erat demonstrandum....daca am o opinie diferita de cea a ta care poate o consider injusta ori limitata, sari la gat...dar esti plina de..."iubire"...Dar te iert, ca asa e crestineste !
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 12:07:51
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Probabil ca religia invata sa te opresti la ganduri, dar realitatea (statistica) ne arata ca adolescentii romani au trecut deja la fapte, si asta la varste fragede. Educatia sexuala e o solutie pentru ceea ce deja se intampla: copiii fac sex. Orele de religie nu au ajutat la treaba asta, si nici nu sunt semne ca ar ajuta cu ceva.

Intrebarea e simpla: acceptam realitatea (copiii fac sex) si incercam sa actionam in consecinta, sau bagam capul in nisip? (nu vorbim despre sex, nu conteaza ca deja fac sex, dar lasa ca dupa 20 de ani de religie in scoli, se vor opri).
Si ce se intampla intre timp alegem sa ignoram, ca e mai comod sa cred ca fiica-mea nu ar face asa ceva, decat sa imi asum responsabilitatea de a vorbi cu ea despre asta.
Educatie sexuala este ca si medicamentele din ziua de azi: trateaza efectul dar nu reprezinta solutia bolii.
Cat priveste sexul intre copii nu trebuie nici sa-l acceptam nici sa-l ignoram si mai ales sa nu-l incurajam.Hai sa vedem mai intai de ce se face asta: poate de vina e anturajul,televizorul,familia si chiar cum sugerezi tu-scoala.Religia nu poate opri asta mai ales cand e facuta superficial si facuta ca o materie printre celelate.La scoala asta este: o materie.Aici intervine familia care il formeaza pe copil si poate completa minunat materia Religie de la scoala prin exemplul si invatatura data sau...poate sa ia oarecum in deradere si sa ii imprime copilului ca e doar o prostie a unor fanatici cu care s-a ingreunat programa ca sa se faca lor unor cadre in plus.Pentru un copil nimic nu poate inlocui parintii ca si importanta in educatie si formare.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 12:16:46
Banned

Unhappy

Zici tu bine oarecum, Cocorel...dar uite , la mine in vecini de ex....e o familie, in care ea e invatatoare si el medic , au o fata acum de 17 ani...dar arata de 25....Ideea este ca o lasau sa se mozoleasca pe scarile blocului si in scara , de la 12-13ani..Si cand au fost intrebati dc ii permit asta....au zis ca fata invata ff bine si n-au ce ii reprosa...A trecut vremea, si i-au dat cheia casei si libera trecere baiatului....tot pe acelasi motiv...Fata s-a schimbat mult...Parul taiat aurea cu culorile razboiului in el, cu cercei cat China, ruj strident, tus de pleoape , fusta abia acoperind chiloteii, tigari la greu....Isi tot schimba de acum "partenerii", iar parintii sustin ca au copil bun....
ps. Mama ei e prezenta in fiece duminica la biserica, iar preotul are asa....o ...simpatie vizavi de ea si familia ei, la propriu vb ! Deci/??
pps. Daca am intrebat-o pe mama ei , ce se intampla daca fiica va face un bebe cumva, mi-a raspuns senina ca nu e posibil deoarece de 4 ani ii dau anticonceptionale , dar daca totusi s-ar intampla asa ceva, nivi o pb pt sunt la moda azi mamele singure si in plus ei au destui bani sa-l creasca...Doamne iarta-ne pe toti !

Last edited by calator prin ploaie; 14.02.2011 at 12:21:27.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 12:51:20
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit pai vezi calatorule

Ce daca invata bine fata, asta nu trebuia sa insemne ca are voie sa se faca paparuda.Pe toate partile o rasucesti dar tot vina parintilor este.Daca ma gandesc bine si marii criminali aia de facura crimele inca neelucidate au fost foarte inteligenti.Dar aveau lipsuri mari in late parti,asadar daca un copil e inteligent nu insemna ca e destul,nu mai trebuie educat si pe alte laturi cum ar fi aia morala.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 29.07.2011 21:19:36
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli I.Calin Generalitati 164 19.06.2011 23:53:44
Stop indoctrinarii religioase in scoli! Bogdan N Generalitati 12 02.06.2011 01:18:54
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42