![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mi se pare totusi incredibil ca, fiind o crestina atat de infocata, ti-a scapat un asemenea element din istoria Bisericii pe care o aperi cu atata ravna.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]()
Încă un subiect: Ateismul și aculturalismul.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In plus, limba romana are o functie foarte clar definita: aceea de comunicare. Nu se poate fara. Religia nu e esentiala, tine de alegerea fiecaruia. Citat:
Limba romana nu se pastreaza, ea evolueaza, asta fac limbile, in general. ca de-aia se tot re-editeaza DEX-ul, de exemplu. Traditiile se vor pastra in masura in care sunt utile si nu vor fi inlocuite de alte obiceiuri, mai usor de aplicat/utilizat. La fel si cu religia: daca oamenii vor continua sa considere ca e importanta, se va pastra. Daca nu, nu. Oricum, ea nu are ce cauta in scolile unui stat laic.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfanta Xenia (nu cea din Rusia) a fugit de acasa impreuna cu doua sclave ale ei si a dus viata ascetica impreuna cu ele. Le-a eliberat si din sclavia omeneasca si din sclavia pacatului. Omul sfinteste locul. |
|
|||
|
|||
![]()
Petre Tutea : A vorbi cu un ateu este ca si cum ai vorbi cu usa...
|
|
|||
|
|||
![]()
Vezi poza și ce scrie în ea
http://en.wikipedia.org/wiki/Slavery_in_Romania Despre ortodocșii și cât de minunați erau ei: http://bezbojnicul.blogspot.com/2011...valahilor.html |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce sustin ca au monopol asupra moralei, si dreptul de a o impune altora, cand de fapt nu sunt cu nimic mai buni decat contemporanii lor? Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În consecință fac un apel către membri forumului care încă n-au răspuns să răspundă la întrebările mele enunțate în mesajul nr. 165 Am câteva întrebări pentru creștinii ortodocși: 1. Considerați că orice părinte ar trebui să aibă dreptul să-și poată educa copilul așa cum consideră de cuviință, indiferent de ce atitudine are față de fenomenul religios? Adică fie că e ortodox, musulman, catolic, ateu sau mai știu eu ce, considerați că fiecare din aceștia are dreptul să-și educe copii așa cum consideră, inclusiv ateii? Dacă nu, de ce nu? 2. Considerați că este just ca un copil care nu participă la orele de religie să-i fie afectată în mod negativ media generală, relativ la ceilalți? 3. Ați avea ceva împotriva predării istoriei religiilor, inclusiv istoria formării bibliei? Suplimentar adaug: 4. Aveți idee că există ore de cateheză, deci predarea în școală nu este necesară, se poate face în cadrul potrivit, la biserică? Lui Traditie1 îi repet întrebările mele din 183 Citat:
Cu alte cuvinte, sunt drepturile majorității mai importante decât drepturile individuale? Dacă da, atunci ajungem a concluzia că totul se reduce la câți plozi faci și la legea junglei - e ca noi ca suntem mai mulți/puternici. Nu-s convins că vrei așa ceva. Citat:
Poți să clarifici, la ce presupuse minciuni la fizică te referi? Tot lui îi repet întrebarea mea „Ce dovezi are în sprijinul său creaționismul?” Lui Mihnea Dragomir îi atrag atenția spre mesajul 178. Poți să-mi spui dacă ce am spus are sens, după părerea ta? Poți să răspunzi, te rog? Celorlalți, mulțumesc anticipat pentru răspunsuri la întrebările mele și, mai ales, aș aprecia dacă nu am divaga de la discuție. Last edited by ZergAteu; 13.02.2011 at 22:00:54. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 29.07.2011 21:19:36 |
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli | I.Calin | Generalitati | 164 | 19.06.2011 23:53:44 |
Stop indoctrinarii religioase in scoli! | Bogdan N | Generalitati | 12 | 02.06.2011 01:18:54 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|