Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.02.2011, 21:47:57
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Mai puisor, matalutza pricepi ca NP nu au nimic cu FAPTELE, doar cu CREDINTA....

Toti NP vb de credinta, si tu vii si vb si de fapte....
Nu poti vorbi de credinta fara faptele credintei.

Citat:
draga, eu nu stiu din ce cult NP faci parte,
Sunt adventist de ziua a saptea.
Vechi 08.02.2011, 21:55:47
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=crocomau;334958]Nu poti vorbi de credinta fara faptele credintei. QUOTE]

Ma bucur sincer ca vorbesti despre fapte de credinta!
Asa este.
Vechi 08.02.2011, 22:04:26
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
Sunt adventist de ziua a saptea.
Daca stiam de la inceput, discutam altfel...
Ieri parca, am intrat pe forumul AZS (ioangheorghe-parca) si m-am lamurit de voi...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 08.02.2011, 22:06:07
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu poti vorbi de credinta fara faptele credintei.
Daca ai trecut de la Bis. Ortodoxa la cultul adventist atunci te cred...daca nu, minti!
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 08.02.2011, 22:17:22
Banned

Implicit

Citat:
Daca ai trecut de la Bis. Ortodoxa la cultul adventist atunci te cred...daca nu, minti!
Adventistii nu sunt adeptii unei credinte formale, declarative (nici cei veniti din BO, nici cei veniti din alte biserici sau fosti atei, nici cei nascuti din parinti adventisti). Tocmai de aceea, de multe ori, sunt acuzati de "legalism".
Vechi 08.02.2011, 22:20:16
Banned

Implicit

Citat:
daca nu, minti!
Eu nu mint. Cui ar folosi? Doar tatalui minciunii.
Vechi 08.02.2011, 23:00:46
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Nici nu minte! Prima minciuna!
Vechi 08.02.2011, 23:53:32
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Adventistii nu sunt adeptii unei credinte formale, .
Adventistii sunt adeptii credintei lansate de EGWhite:-copy-paste-uri

unom:
Citat:
.EGW a fost fara indoiala un profet al bisericii AZS(MR). A avut multe solii din partea Domnului adresate bisericii, unele dintre ele de cea mai mare importanta. De asemenea a avut multe solii adresate la persoane individuale, soliii de cea mai mare importanta pentru acele persoane.

Si ca orice profet al Domnului, Ellen White a fost si om.

Cateva intrebari imi atrag de multe ori atentia, poate si la altii se intampla la fel:

Sunt scrierile EGW infailibile, venite 100% din inspiratie divina, sau sunt si pareri personale printre ele?

Scrierile EGW sunt la acela-si nivel cu Biblia sau mai jos? Mai sus nu cred ca le crede nimeni.

Scrierile EGW COMPLETEAZA Biblia sau o EXPLICA?

Cineva care n-o recunoaste pe EGW ca profet (nu citeste scrierile ei), poate fi mantuit?
mariussascau:
.
Citat:
.A fost un profet pentru toti omenii nu cred ca doar pentru AZS sau pentru AZS(MR)...
Pentru mine un profet e unul bun sau un profet mincinos nu exista cale de mijloc... Chiar daca au fost carne pacatoasa eu cred ca a facut voia Domnului... Nu am pus nici odata asta in dubiu... Pai daca luam asa si Biblia e scrisa de omeni insemna ca au pus si de la ei? ... EU ASA CEVA NU CRED :)... MARTURIELE EI EXPLICA BIBLIA MAI PE LARG ... DAR TOTUSi BIBLIA RAMANE PRIMA CARTE MAI PRESUS DE TOATE CARTILE ... UN PROFET DACA CINEVA NUL RECUNOASTE INSEMNA CA PE UNDEVA ARE PACATE CARE NUI PLACE SA LE LASE LAOPARTE SI II PLACE ASA. DEACEIA MULTI NU RECUNOSC PROFETILE (cred eu)
.[/quote]

rest:
Citat:
Personal cred scrierile lui E.G.W.
carm3n:
.
Citat:
.Dar, odata trecut testul, daca am stabilit ca atat Biblia cat si scrierile EGW sunt inspirate de acelasi Autor, cred ca putem considera ca sunt la acelasi nivel. Ambele sunt inspirate de Dumnezeu.
.

Citeste ce am copiat de pe forum , si zi-mi: a cui invatatura urmati?
PS. care esti tu ?
Vechi 09.02.2011, 00:32:20
Banned

Implicit

Citat:

Citeste ce am copiat de pe forum , si zi-mi: a cui invatatura urmati?
PS. care esti tu ?
Urmam invataturile Domnului Iisus Hristos si a Sfintilor Apostoli. Le gasiti in Sfanta Scriptura (nu pe diferite postari de pe forumuri). Aratati-mi cu Scriptura unde gresesc.

P.S. Nu am dat si nici nu voi da vreun citat din Ellen White (pasiunea dvs.). Prefer Sfanta Scriptura.
Vechi 09.02.2011, 00:36:27
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Deci noi facem parte dintr-o jumatate de Biserica, nu una intreaga?
Bine, reformulez:

sunteti de acord ca se poate ajunge iarasi la o biserica unica , simultan ortodoxa si catolica, precum cea de pana in secolul 10 ?

Chestia asta, cu cine la cine sau la ce revine, e punctul de discordie.
Oricum, cu tot respectul pentru userii catolici de pe forum, dar intre apostoli nu a existat nici primatul unuia asupra celorlalti, nici infailibilitatea unuia fata de restul comunitatii.
Pavel l-a infruntat pe Petru; apostolii s-au adunat in sinod ca sa decida in probleme foarte importante... nu a zis cineva : "apostolul X decide, iar ceilalti apostoli si Biserica se supun deciziei".

Dar sa ramanem aici. Chiar nu vreau sa am dispute cu catolicii pe tema papalitatii. Caci aici e piatra de poticnire...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38