Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.01.2011, 15:32:58
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul
Dictionarul face numai confuzii. E plin de confuzie. Nu veti intelege daca nu lasati dictionarul deoparte si nu va clarificati conceptele in mintea voastra.

"smerí (-résc, -ít), vb. refl. – A se umili, a fi supus, înjosi." - Este o aberatie!

De asta nu-l intelegeti pe Dumnezeu, va pierdeti in confuzie, ii lasati pe ceilalti sa gandeasca pentru voi.

Cum sa te umilesti?! Crezi ca Dumnezeu vrea sa te umileasca, sa te INJOSEASCA? Este o aberatie! Daca Dumnezeu care este IUBIRE INFINITA ar vrea sa te injoseasca, ce diferenta ar fi intre Dumnezeu si unul care te injoseste punandu-te sa-i faci sex oral? Nu Dumnezeu vrea sa te injosesti, ci alti oameni din jur.

DUMNEZEU CERE RESPECT. Ceea ce este cu totul altceva.
Si ce respect ii oferi tu, aducandu-L intr-o astfel de comparatie??
Nu stiu cum iti clarifici tu conceptele si nici nu vreau sa stiu,pentru ca imi sunt suficiente reperele pe care le folosesti!!!
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 15:45:01
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Si ce respect ii oferi tu, aducandu-L intr-o astfel de comparatie??
Nu stiu cum iti clarifici tu conceptele si nici nu vreau sa stiu,pentru ca imi sunt suficiente reperele pe care le folosesti!!!
Daca tu nu privesti lumea in fatza, asa cum este ea, nu vei ajunge niciodata sa o patrunzi, asunzandu-te in spatele rusinilor. Eu nu vorbesc din perspectiva de sfant, eu vorbesc din perspectiva de simplu om, care a inteles cate ceva de la viata in anumite limite.

Eu nu-l preaslavesc pe Dumnezeu DECAT IN LIMITELE IN CARE IL INTELEG.

Daca as incepe acum sa-l privesc cu TEAMA, cu FRICA, s-a dus toata intelegerea

OBSCEN

- intelege bine lucrul asta, este realitatea din jurul tau! Lucruri pe care trebuie sa le intelegi, nu de care sa-ti ascunzi privirea. De-abea cand le-ai inteles cu adevarat hotarasti SINGURA ce e bine si ce e rau. Daca lasi pe altii sa hotarasca pentru tine fara stii exact de ce ceva e bine si de ce ceva e rau, te reduci la stadiul de animal. Deoarece un animal dresat si invatat, nu ar fi diferit de a asculta orbeste de cei din jur, pentru ca animalul nu are RATIUNEA de a separa constient BINELE de RAU.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 16:13:21
cristian67
Guest

Implicit Semnul

De peste 2000 de ani, Hristos stă, cu brațele deschise, înaintea tuturor...
Dumnezeu S-a întrupat în acest Om Care, cu un glas ce stinge furtunile și înviază morții, strigă tuturor noroadelor: PÂNĂ AICI! DINCOLO DE MINE E PRĂPASTIA CEA NESFÂRȘITĂ a IADULUI!
Și puțini Își întorc privirile spre El... Și mai puțini, văzându-L, își încordează auzul ca să-L asculte... Și mai puțini, ascultându-L, Îl cred și se opresc... Iar, din cei ce se opresc, puțini sunt cei ce se întorc din drum, înfruntând până la capăt, suferința de a merge "împotriva curentului", a maselor care, din pricina rumorii, a zgomotului vieții acesteia pătimașe, nu aud înfiorătoarele urlete ale celor din față; ale celor ce, râzând, glumind, dormind, bând și mâncând, preocupați în fel și chip de sine, se trezesc, deodată, fără putință de întoarcere... deasupra Abisului!...
Cei care, ascultând de Hristos, se întorc din calea largă a acestui fluviu uman ce se varsă în Iad, cale ușoară pentru că nu trebuie decât să te lași "dus de val" ( expresie atât de populară cu care este numită cedarea la o ispită, la seducția patimii) aceștia se vor umple de răni: vor fi ei înșiși răstigniți, NUMAI CĂ RĂNILE și MOARTEA LE VOR FI SLUJNICE, NU STĂPÂNI: îi vor curăța de toate întinăciunile, îi vor spăla în "baia Crucii" de toate cele ce nu pot moșteni Viața Veșnică. Aceștia alcătuiesc Trupul lui Hristos, Biserica ortodoxă, căci ei se împărtășesc, cu darul Sfintelor Taine, care sunt daruri ale Răstignirii, de destinul lui Hristos.
Hristos cel Răstignit este SEMNUL de CIRCULAȚIE al istoriei, înfipt de dragostea lui Dumnezeu înaintea tuturor oamenilor, pentru a ne arăta, pe unde trebuie să o luăm, dacă vrem, cu adevărat, Viața...
Din consecințele, oricât de dramatice, ale nerespectării unui semn de circulație de pe drumurile noastre pământești, te poate scăpa Dumnezeu... Și asta, o știm toți, se întâmplă de sute de ori în viața noastră cotidiană...
Dar, pe cel ce nu ține seama de Semnul de circulație al lui Dumnezeu, nu-l mai poate scăpa nimeni... Căci Dumnezeu S-a smerit pe Sine ca Om până la moarte de Cruce ca să-l avem în față, în chipul cel mai de înțeles pentru inima noastră... Acest Semn prin care IUBIREA-FĂRĂ-DE-SFÂRȘIT s-a arătat, așa cum numai Iubirea poate sta: cu prețul propriei vieți în calea morții noastre veșnice...

"Și după cum Moise a înălțat șarpele în pustie, așa trebuie să se înalțe Fiul Omului.
Ca tot cel ce crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.(...)
Că aceasta este voia Tatălui Meu, ca oricine vede pe Fiul și crede în El să aibă viață veșnică... ( IOAN 3, 14-15 și 6,40)
Vechi 15.01.2011, 18:23:38
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Toate scrierile mentionat de tine sunt bune, dar nu sunt ale lui Iisus. Nu stiu daca intelegi ce vreau eu sa spun.
Adevărul este că nu prea înțeleg. În Sfânta Carte, mai exact la Luca 10, scris este: "Cine vă ascultă pe voi, pe Mine Mă ascultă". Prin urmare, nu există nici cea mai mică deosebire de "putere a învățăturii" ca să zic așa între ce a spus Isus și ce spun apostolii Săi. Astăzi, ca și ieri și ca și mâine, Cristos ne vorbește prin apostolii Săi, care sunt episcopii.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 18:28:25
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Adevărul este că nu prea înțeleg. În Sfânta Carte, mai exact la Luca 10, scris este: "Cine vă ascultă pe voi, pe Mine Mă ascultă". Prin urmare, nu există nici cea mai mică deosebire de "putere a învățăturii" ca să zic așa între ce a spus Isus și ce spun apostolii Săi. Astăzi, ca și ieri și ca și mâine, Cristos ne vorbește prin apostolii Săi, care sunt episcopii.
Diferenta dintre apostolii lui Isus si episcopi, este ca apostolii erau mantuiti in viata (sfinti), in schimb episcopii sunt simpli oameni.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 18:34:24
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Diferenta dintre apostolii lui Isus si episcopi, este ca apostolii erau mantuiti in viata (sfinti), in schimb episcopii sunt simpli oameni.
Tot cum sunt episcopii acuma, erau și apostolii. Oameni slabi, oameni păcătoși.

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 18:41:04
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Tot cum sunt episcopii acuma, erau și apostolii. Oameni slabi, oameni păcătoși.
Dar nu i-a luminat la un moment dat Duhul Sfant? Dupa ce au fost luminati la un moment dat de Duhul Sfant, automat au devenit sfinti, deci nu mai erau supusi greselii precum episcopii, stiau sa faca exact diferenta intre bine si rau pentru orice lucru de pe pamant. Nu cred ca Isus ar fi facut afirmatia "ii ascultat pe ei, ma ascultati pe mine", daca nu ar fi fost sigur ca vorbele apostolilor nu sunt supuse greselii, deci daca apostolii nu ar fi fost sfinti sau cel putin la un mare grad de iluminare. In zielel noastre, daca privim gradul de iluminare a unor fetze bisericesti, este evident...... ... ...
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 18:52:59
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar nu i-a luminat la un moment dat Duhul Sfant? Dupa ce au fost luminati la un moment dat de Duhul Sfant, automat au devenit sfinti, deci nu mai erau supusi greselii precum episcopii, stiau sa faca exact diferenta intre bine si rau pentru orice lucru de pe pamant. Nu cred ca Isus ar fi facut afirmatia "ii ascultat pe ei, ma ascultati pe mine", daca nu ar fi fost sigur ca vorbele apostolilor nu sunt supuse greselii, deci daca apostolii nu ar fi fost sfinti sau cel putin la un mare grad de iluminare. In zielel noastre, daca privim gradul de iluminare a unor fetze bisericesti, este evident...... ... ...

Exact același Duh Sfânt care i-a luminat pe apostolii de acum 2000 de ani, îi luminează și pe cei de acum. Așa cum apostolii de atunci nu au fost supuși greșelii, nici apostolii de acum nu sunt supuși greșelii, singura diferență fiind că la apostolii de azi infailibilitatea este colectivă, adică se manifestă atunci când se adună împreună, cu precădere în conciliile generale.

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 18:57:12
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
Tema asta este fundamentala. Dar problema se pune cu totul altfel. Scriptura este doar o indrumare, fiecare trebuie sa inteleaga singur cu mintea lui ce e bine de facut si cum in toate aspectele vietii sale.
Daca fiecare va intelege dupa mintea sa Scriptura, va ajunge la erezii. Scriptura poate fi citita de oricine, dar trebuie inteleasa dupa interpretarea pe care o da Biserica. Misiunea Bisericii nu este de a ne anula mintea, ci de a o lumina.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 19:00:25
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Exact același Duh Sfânt care i-a luminat pe apostolii de acum 2000 de ani, îi luminează și pe cei de acum. Așa cum apostolii de atunci nu au fost supuși greșelii, nici apostolii de acum nu sunt supuși greșelii, singura diferență fiind că la apostolii de azi infailibilitatea este colectivă, adică se manifestă atunci când se adună împreună, cu precădere în conciliile generale.
Povesti. Noi, chiar si 100 sa fim, daca nu constientizam realitatea din perspectiva Duhului Sfant, gresim cu totii. E adevarat ca impreuna suntem mai intelepti decat fiecare in parte, dar niciodata 100, 1000, 1 milion de oameni comuni nu vor fi cat 1 singur atins de Duhul Sfant. Cand cineva este atins de duhul sfant, lumea fizica pentru el nu mai are taine, este infailibil, si doar EL. Altfel multimea de 1000 de intelepti se ridica la un nivel mare de intelegere, dar nu este infailibila precum cel unul singur iluminat de Duh.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu nu vrea suferinta omului caty_deea Despre Biserica Ortodoxa in general 17 07.02.2011 23:14:52
Dumnezeu vrea sa omoram oameni? rightful8912 Din Vechiul Testament 52 22.11.2010 08:20:23
Pana unde poate patrunde biserica in viata noastra privata? sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 54 12.11.2009 13:54:22
Viata lui Iisus ,cum vi se pare filmul ,stiti mai multe despre el? tigerAvalo9 Generalitati 12 08.11.2008 13:13:18