![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Conteaza atat morala cat si ratiunea. Pai cum sa aplici morala fara destula ratiune?!
|
|
|||
|
|||
![]()
E foarte frumoasa povestioara.
Pacat ca se poate face ceva similar cu Mos Craciun, Iepurasul de Paste... Bigfoot.. |
|
||||
|
||||
![]()
Ca sa-l intelegi pe Dumnezeu, trebuie sa incepi prin a intelege ce nu este Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]()
That sounds familiar o.O ...
Last edited by Pantsless; 15.01.2011 at 18:29:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Total de acord cu aceste afirmatii ale deliei, ba chiar as lega de ele si urmatoarele consideratii legate de termenul asemanare. Eu prin termenul asemanare inteleg chiar mai mult decat asemanarea in virtuti, inteleg asemanarea cu Hristos. Ce vreau sa spun? Unii se gandesc la o asemanare cu un Dumnezeu atotputernic, atotvirtuos, atotstiutor ce guverneaza totul doar prin vointa proprie. Eu ma gandesc la o asemanare cu Hristos, Dumnezeul-om, cel jertfelnic, cel smerit, cel iubitor, cel ascultator. Si atunci trecerea aceasta de la chip la asemanare o vad asemenea trecerii Cuvantului de la Kenoza la Jertfa de pe cruce si apoi la Inviere. In cazul nostru, chenoza devine lepadare de sine, jertfa de pe cruce devine luarea si purtarea crucii, iar invierea devine mantuirea noastra. Si atunci asemanarea se produce prin: lepadare, cruce, inviere. Acesta este drumul asemanarii, aceasta e calea cea stramta: lepadare, cruce, inviere. Daca ne referim doar in plan spiritual, calea e asemanatoare: lepadare a vechilor conceptii, cunoasterea lui Dumnezeu din Scripturi si din contemplatie, revelatie directa de la Duhul Adevarului atunci cand vom fi Imparatie. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
cine a zis ca am renuntat la lupta?! intr-o postare anterioara am spus ca razboiul va dura, probabil, toata viata ... nu am decretat nimic. asta este concluzia ta, nu a mea. sa-ti spun un secret: nu cantam foarte frumos. binisor dar nu foarte frumos. mai degraba imi placea sa citesc si sa cant in cor, decat ca solist. dar cantam, cu dragoste si smerenie, si singur. faptul ca nu eram no.1, nici macar 2 sau 3, cred ca imi era de ajuns cat sa nu ma mandresc. apoi nu trebuie sa confundam mandria cu bucuria lucrului bine facut, sau cu multumirea ca ai adus cu bine o cantare lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne-ajuta!
Frate Dumitru, ai fost la Biserica Sf Nicolae din Draganescu?
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu, exista sau nu? | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 0 | 19.11.2010 20:11:56 |
Dumnezeu exista | sofia_78 | Generalitati | 34 | 05.03.2010 22:57:48 |
Exista sau nu Dumnezeu | vlad79 | Teologie si Stiinta | 236 | 23.11.2008 18:19:01 |
|