![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pt. conducatorii de oricefel , dar cel mai important pt. patriarh precum si pt. regele Mihai, de exemplu, nu exista mai multe cai de a vietui , ci doar una singura : ori se jertfesc pt. cauza pt. care si-a vindut sufletul , adica pt. cea pt. care au jurat, ori renunta si pleaca precum ursul cu coada intre picioare . Nu exista varianta in care sa tradezi un pic, sa minti un pic, sa apoataziezi un pic si sa ramii in aceiasi demnitate . Asa ceva este exclus . Atunci cind ai ales trebuia sa fi cu multa constiinta si frica !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Este un duh vrăjmaș care întunecă mințile oamenilor și îi răscoală pe unii împotriva neputințelor omenești ale păstorilor, dându-le impresia că nu sunt obligați să asculte de ei (de preoți) fiindcă au păcate." "Fraților, ascultați de Biserică, fiindcă cei ce ascultă de preoții ei, așa cum sunt, de Dumnezeu ascultă". Știți din cine sunt citatele de mai sus ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu Duhul Adevarului graieste prin noi , ci faptele lor ! Sunt la vedere si nu trebuie sa fi prea profund sa le intelegi. Au dezamagit . Mai mult, faptele lor au fost aratate inca inainte de alegerea noului patriarh de catre cei din M Athos..Oamenii n-au facut decat sa astepte implinirea profetiei .. Nici nu-i mai judec, caci ni i-a dat Dumnezeu pt necredinta noastra. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Acelea dintre ele care sunt in conformitate cu invataturile Bisericii mele, adica foarte multe, da. Imi place ca a indemnat oamenii sa faca copii si a vorbit aspru impotriva avortului si a pacatului in general.
Am fost de mai multe ori la Prislop, la mormantul Parintelui. Eu nu ma pot pronunta daca este Sfant sau nu, dar am anumite banuieli :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In totdeauna romanul ortodox a avut simpatie , sprijin si de multeori jetfa pt. conducatorii si mai ales ierarhii care au pastrat ,,saracia si nevoile si neamul" exact asa cum le-am primit de la stramosi (a se vedea spre exemplu preotii, ieromonahii si ierarhii din Ardeal in lupta de aparare a ortodoxiei dintre anii 1699-1770 impotriva ereziei). Nu ni s-a cerut sa infrumusetam credinta , sa o imbogatim , sa o academicizam sau sa o cozmosim(,,pesteuniversalizare" ca sa creez un nou cuvint special la situatie !) dar ni s-a dat in grija fiecaruia sa nu o schimbam pe nimic si cu nimic si asa sa o dam mai departe . Aici nu se aplica pilda talantului ci cea a saracului Lazar si a bogatului nemilostiv. Esenta ortodoxiei este neschimbabilitatea ei stricta sub nici un aspect . Frati , dupa invatatura ortodoxa , ii avem pe toti nascuti din oameni dar care nu ne batjocoresc neamul si credinta , dar ucenici ai lui Hristos nu ne sunt decit cei care marturisesc ca si noi , restul nu ne intereseaza ! Ortodoxia nu a dus razboaie pt. impunerea credintei , nu a facut victine in cei ce nu cred ca si noi , nu a fost implicata in lupta pt. putere sau averi, nu si-a ridicat patriarhii la rang egal cu Hristos...ci toti veneticii au taiat in carnea vie a ei pt. mofturile lor rasplatind astfel pacea si inima buna cu care au fost intimpinati . Deci frate , nu sta in ceata , fugi de ea ; eu vorbesc clar dar dumneata fie ca chiar nu poti pricepe fie ca nu ai ,,matale" chef . Indiferent cum ar fi , nu este treaba mea nepriceperea si anguasa dumitale . Stai matale frate cu acestea pe cap ! Mie imi sunt clare lucrurile . Eu am vorbit clar despre preotii si ierarhii nevrednici . Nevrednici se fac ei intrind in tot felul de prostii , eu ca si restul celor ce vad , nu fac decit a constata sau a vedea halul in care au ajuns punindu-i fata in fata cu sfintele canoane , cu juramintele lor de la hirotonii , cu prototipurile ierarhilor de marca, cu faptele lor si cu stinta teologiei din care mai citesc ori de cite ori am vreme !(grija mare la aceasta stiinta a teologiei care cuprinde extrem de multe lucruri si nu doar fragmente din anumiti autori !) Deci cei care sunt drepti in credinta , seriosi si de cinste sunt iubiti si plinsi de popor intrind in amintire, ne-o spune istoria , ceilalti sunt numiti doar pt. a se cunoaste tradatorii ! NB ![]() Si cu aceste cuvinte frate am spus tot ce mai aveam , de acum incolo judeca dumneata cum crezi de cuvinta ... desi noi va cunoastem cuviinta !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 13.10.2010 at 15:50:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, partial ai dreptate ! Insa cum sa fie "eliminate"? Invatatura hristica ne arata ca TREBUIE sa ne iubim si dusmanii...sau ma insel?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar sa nu o facem la intamplare, ci sa deosebim cazurile de pedofilie si homosexualitate, de alte pacate care nu se rasfrang si asupra altora. Cu alte cuvinte sa avem intelegere pentru preot ca este si el ispitit, om fiind. A-ti iubi si dusmanii inseamna a le da de mancare cand sunt flamanzi, a le da o haina cand au nevoie de aceasta. Si mai inseamna sa ii iertam si sa ne rugam pentru ei. Nu scrie nicaieri si nu ni se cere sa accceptam, sa toleram pacatele nici ale noastre, nici ale altora, ca sa nu ne facem partasi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
sa respectam parerile celorlalti | Mirela0110 | Generalitati | 68 | 12.12.2010 14:44:13 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Are budismul asemanari cu crestin ortodoxia?Parerile fratiilor voastre | mihailt | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 45 | 31.03.2010 19:37:22 |
|