![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Personal am cunoscut multe cazuri in care ba intr-o noapte a visat una pe cineva care ii zicea sa se duca la adventisti ba la baptisti ba in alta parte.
Hristos spune clar - in ziua de azi sunt prooroci mincinosi. Proorocul nu este un individ care da din gura despre Dumnezeu si iti intareste credinta. Personal iti sugerez sa-ti ispitesti si tu proorocii tai din cult. Din cate vad fiecare cult s-a dotat bine cu tot felul de oameni astfel incat sa aiba marturia personala a darurilor Duhului Sfant si sa nu fie lasat in afara. Chiar sunt prooroci cei din cultul tau pe care tu ii numesti prooroci? Si in Vechiul Testament erau multi care se numeau prooroci dar Dumnezeu spune ca nu de la Dumnezeu prooroceau. Daca erau prooroci atunci ei erau primii despre care sa fi vorbit tu noua ortodocsilor. E simplu de vazut minciuna proorocilor tai - proorocii tai proorocesc despre cultul penticostal. Proorocii baptisti despre cultul baptist. Proorocii adventisti despre cultul adventist. Proorocii martorilor lui Iehova despre cultul lor. Fiecare prooroc prooroceste despre cultul lui. Degeaba aveti prooroci daca acestia nu sunt ca Elisei, ca Ilie si ca ceilalti prooroci. Ce fapte fac proorocii vostri? Care este invatatura lor - spune te rog pe site aici sa vedem si noi? Sau in afara de nume sunt goi pe interior si ii tineti in vitrina de decor? Eu as zice sa te uiti mai bine la faptele lor si la invatatura lor. E usor sa te supui in viata asta; dar nu strica sa mai si ispitesti oamenii, sa vezi de este adevarul in ei? Esti sigura ca proorocii tai proorocesc la fel? Esti sigura ca invata la fel? Esti sigura ca sunt in acord cu proorocii baptisti? Pentru ca si ei se bat in piept cu proorocii lor. Si ca sa te intreb - care sunt in ziua de azi proorocii mincinosi despre care vorbeste Hristos? Ca sa-ti arat un prooroc roman mare: parintele Arsenie Boca i-a zis lui Ceausescu cu 10 ani inainte ca o sa moara dupa parintele cu o luna. Si ceausescu a murit pe 25 Decembrie iar parintele pe 28 Noiembrie. Si nu numai acest lucru a zis. Uite iti dau mai jos un link catre un PROOROC ADEVARAT, al lui Dumnezeu. Aceste este prooroc in puterea faptelor si a cuvantului http://bataiosu.wordpress.com/2009/0...simaia-gazeta/ Si uite mai jos multe profetii adunate de la profeti ortodocsi: http://www.portalulrevolutiei.ro/for...opic=218.0.uie s Nu cred ca trebuie sa-ti mai amintesc despre Cuviosul Paisie Aghioritul. Ei, voi aveti astfel de oameni? Sau proorocii vostri citesc proorocii de la ai nostri si apoi le vand ca personale. |
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Dar daca vri sa-mi spui sa-i pun la proba, stai linistit , asta fac prima data cand vad un prooroc. Nu-mi place sa fiu mintita si inselata, deci trebuie sa ma asigur. Citat:
Citat:
Citat:
"Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut? Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea" Vezi tu, daca la ortodocsi apare un prooroc, repede e divinizat, sanctificat, si tot ce spune el luat de bun. La noi nu e asa. Daca un prooroc prooroceste ii este analizata proorocia, iar viata lui trebuie verificata in permanenta ca nu cumva sa cada in mandrie sau inselare si sa traga si altii dupa el. Pana la urma e tot om si el. Iar daca printre proorciile bune mai strecoara si cate o idee de-a lui, nu este luat in seama. Biblia spune ca un prooroc sa vorbeasca si ceilalti sa judece proorocia, nu sa inghita nemestecat. Citat:
Proorocii penticostali nu proorocesc culte. Nu toti se bat cu pumnii in piept ca sunt singurii adevarati. Noi suntem constienti ca mantuirea nu e numai la penticostali. Iar baptistii nu au prooroci. Citat:
Citat:
Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Profeții tăi au avut pentru tine vedenii zadarnice și arătări și nu ți-au dat pe față fărădelegea ta, ca să-ți schimbe calea ta, ci ți-au arătat vedenii înșelătoare și aducătoare de pieire." plangeri 2:14 Sunt proorocii care se implinesc zilnic, cel putin ce mi s-a spus mie mi s-a implinit. Mi s-a proorocit si neadevarat, dar au fost bune si astea ca am invatat sa deosebesc adevaratul de fals.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt pe fuga si nu pot raspunde complet.
Zice Scriptura asa: vai de cel prin care vin smintelile care trebuie sa vina. Adica intelegand corect Scriptura zice vai de cel care se face pricina de pacat pentru el si pentru altii. Dar Scriptura mai zice si ispititi duhurile sa vedeti daca sunt de la Dumnezeu. Intelegerea ta a versetului ala nu e corecta - eu zic sa ispitesti ce duh este in omul ala, daca e de la Dumnezeu sau de la diavol. Si iti spun ca te vei lamuri ce e cu el. Nu iti zic sa ii dai pricina de pacat, pentru ca atunci vei avea pacat si tu Dar este o indatorire de credinta sa ispitim in sensul bun, pe cei care vorbesc despre Dumnezeu. Si diavolii se prefac in ingeri de lumina. Si trebuie sa ne supunem lor imediat, chiar daca vorbesc despre Dumnezeu? Chiar Hristos spune ca putem sa ne indoim de marturia pe care El o da despre El, dar nu avem dreptul sa trecem peste faptele pe care le face El. Din cate vad proorocii vostri sunt asezati pe un pedestal de autoritate, si nimeni nu le contesta autoritatea; eu as zice sa le zgudui putin pedestalul sa vezi ce repede cad de acolo, sa-i vezi in toata goliciunea, in toata judecata, osandirea de care sunt in stare. Copacul credintei trebuie zguduit de fiecare in parte - daca va sta in picioare atunci este de la Dumnezeu. Daca va cadea rusinat atunci nu e de la Dumnezeu. Ai facut cumva asta cu proorocii tai? Ai verificat ce spun? Asculta-i sa vezi ca vorbesc lumeste si invata lumeste si nicidecum Dumnezeieste. Nu iti trebuie prea mult ca sa-ti dai seama de hramul lor. Este credinta ta de nisip sau de piatra? Ai trecut credinta ta prin focul indoielii ca apoi sa o iei din nou mai curata si mai luminata? Eu iti zic ca nu ti-ai incercat credinat asa cum scrie in Scriptura. |
|
|||
|
|||
![]()
Au macar bentite. Cele ce nu au sunt vizitatoare, nu sunt penticostale.
Apropo de dreapta-stanga...Cand am intrat prima data la penticostali in biserica m-am asezat pe stanga, cum stiam de la ortodocsi...Nu intelegeam de ce se uita lumea ciudat la mine...dar m-am prins pana la urma cand am vazut ca stau intre barbati si m-am mutat. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Vezi ca exista si duh pitonicesc in lumea asta, cum zice Scriptura.
Cunoasterea duhurilor nu este numai de la Dumnezeu. Tocmai ai pus punctul unde durea mai tare. Exista profeti de la Dumnezeu, in toata puterea si exista profeti demonizati, care se arata ca profeti dar sunt lupi mincinosi. Asta e taina ortodoxiei - ca are instrumentele sa-i recunoasca pe acestia si ca este invatata sa ii deosebeasca. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
P.S. Biblia spune sa cercam/cercetam/judecam duhurile/proorocii, nu sa-i ispitim.
|
|||
|
|||
![]()
Instrumentele de recunoastere ale ortodoxiei sunt simple: daca e de-al nostru e bun. Daca e dincolo de gard e rau, satanic si pitonicesc.
|
|||
|
|||
![]()
Depinde din ce directie privesti.
Daca esti in altar vezi barbatii in dreapta si femeile in stanga. Si altarul este sfant. Deci asa este corect. Si ai dreptate, este o chestiune de viata si de moarte ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|