Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2010, 01:37:39
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Aici ai cam incurcat borcanele:
Cei incercati de durere sunt cei binecredinciosi; iar cei fara de griji si traind in bunastare sunt cei, care si-au intors fatza... la dumnezeul acestei lumi, care ii si ajuta dealtfel.
Nu sunt de acord, cred ca si tu exagerezi in aceasta interpretare, dar si Andrei, dar in celalalt sens.

Imi e imposibil sa cred ca o poti tine numai intr-o bogatie, sau numai in durere...pentru ca pot exista perioade si perioade, si apoi durerea mai e si plata pacatelor uneori, si pricina in cazul unora de a mai adauga si altele, deci nu poate fi privita numai intr-un singur fel.

Am citit despre minuni asupra unui sat in care este o icoana facatoare de minuni a Sfintei Fecioare Maria, si in care locuitorii credinciosi au o viata frumoasa cu totii, linistita, si ferita de rele...fiind binecuvantati de Dumnezeu in consecinta!

Cred ca acestea nu sunt indicii, si nu putem noi sti exact ce si cum...pentru ca depinde foarte mult de cum isi duce fiecare bogatia, sau saracia si durerea...si asta chiar numai Dumnezeu stie!
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 01:47:05
Miha-anca
Guest

Implicit

Draga mea, dar cum scrie in biblie?
"Că mai lesne este a trece cămila prin urechile acului decât să intre bogatul în împărăția lui Dumnezeu." (Luca 18, 25)
Oare ce inseamna asta?
Si mai stim si de rolul suferintei in curatirea de pacate, nu?!?
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 03:01:12
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

[quote=Miha-anca;243052]Draga mea, dar cum scrie in biblie?
"Că mai lesne este a trece cămila prin urechile acului decât să intre bogatul în împărăția lui Dumnezeu." (Luca 18, 25)
Oare ce inseamna asta?
QUOTE]

Iti spun eu ce este draga Anca(chiar imi esti draga sa stii, si Antonia si Andrusca)

Citeam undeva ca de fapt originalul acestei zicatori(inainte de masluirea facuta cu ocazia traducerilor) era de fapt:
]"Că mai lesne este a trece cămila prin urechile acului decât să intre ADORMITUL(cel FARA TREZVIE) în împărăția lui Dumnezeu( din evangheliile apocrife)

...si sunt 100% de acord cu asta! ! ! exact asa este! o mare DIFERENTA!
...si ca argument FUNDAMENTAL pentru aceasta afirmatie ne stau marturile DARURILE Dumnezeului din VT care erau: copii frumosi nenumarati, cimpii minoase, vite fara numar, aur cit cuprinde, vesminte de matase tesute cu fir de aur, femei frumoase samd...toate acestea proveneau ca rasplata pentru binecredinciosia fiilor lui Dumnezeu, a imparatilor care-l ascultau pe Dumnezeu!

V-ati gindit vreodata fetelor, de ce oare s-au schimbat Dumnezeii? si brusc Dumnezeului din VT nu-i mai plac aceste daruri acordate celor care-l iubesc?..si dintr-o data suferinta este in primul plan( pentru unii, noi ortodocsii)

Asta este cea mai mare contradictie care nu este in regula!

Dumnezeu nu ne-a dat ratiune, logica, spirit critic DEGEABA, doar pentru a le cara aiurea pe umar si a fi minati de toti mincinosii precum vitele, caci este scris ca acest pamint este un pamint al minciunii si inselatoriei aproape ABSOLUTE( Iadul este cel Absolut)

Fara minte am fi fost dobitoace!
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 06:20:21
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Multumim, andreicozia, pentru lectia de smerenie pe care ne-o dai noua, ortodocsilor. Ne este de mare folos, caci vin vremuri in care doar smerenia ne va salva... Dar nu numai smerenia, ci si cunoasterea pe care o primim din cartile scrise de Sfintii Parinti si de scriitorii bisericesti. Si mai ales din Noul Testament!
Sunt destul de multi, carora le-ar place sa fie adevarat, ca si sfintii gresesc. Ca au gresit pana s-au sfintit, e adevarat, dar odata uniti cu Hristos, nu mai au cum gresi, caci atunci greseste Insusi Hristos. Iar asta nu e cu putinta.
Sfantul Serafim de Sarov spunea ca e posibil ca si un om induhovnicit sa greseasca atunci cand vorbeste rapid, fara a se ruga mai intai sa-l lumineze Dumnezeu in problema respectiva. De aceea, monahii isi ocrotesc darurile, tainuindu-le, stiind ca in timpul vietii oricand lipseste trezvia poate interveni caderea. Darurile Duhului Sfant se primesc cu greu, dar se pastreaza si mai greu. Au existat multi care, cazand in mandrie, le-au pierdut.

Multi alergatori sunt la cros, dar nu toti primesc trofee. De aceea, in timpul vietii nu trebuie sa declaram sfant pe nimeni, chiar daca-i simtim sfintenia. Multi sfinti au lasat manastirile si s-au dus in pustie tocmai pentru a se proteja. Unii reusesc sa-si mentina smerenia chiar si in trepte arhieresti, altii nu. Fiecare lupta cum poate. E de folos sa gandim asa, ca sa stim ca sfintenia ne este accesibila si ca Dumnezeu chiar ofera darurile Sfantului Duh celor care fac voia Sa. Si pentru a dobandi trezvie. ,,De cate ori vei cadea, scoala-te!"
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 06:32:07
antoniap
Guest

Implicit

[quote=andreicozia;243057]
Citat:
Oare ce inseamna asta?
QUOTE]

Iti spun eu ce este draga Anca(chiar imi esti draga sa stii, si Antonia si Andrusca)

Citeam undeva ca de fapt originalul acestei zicatori(inainte de masluirea facuta cu ocazia traducerilor) era de fapt:
]"Că mai lesne este a trece cămila prin urechile acului decât să intre ADORMITUL(cel FARA TREZVIE) în împărăția lui Dumnezeu( din evangheliile apocrife)

...si sunt 100% de acord cu asta! ! ! exact asa este! o mare DIFERENTA!
...si ca argument FUNDAMENTAL pentru aceasta afirmatie ne stau marturile DARURILE Dumnezeului din VT care erau: copii frumosi nenumarati, cimpii minoase, vite fara numar, aur cit cuprinde, vesminte de matase tesute cu fir de aur, femei frumoase samd...toate acestea proveneau ca rasplata pentru binecredinciosia fiilor lui Dumnezeu, a imparatilor care-l ascultau pe Dumnezeu!

V-ati gindit vreodata fetelor, de ce oare s-au schimbat Dumnezeii? si brusc Dumnezeului din VT nu-i mai plac aceste daruri acordate celor care-l iubesc?..si dintr-o data suferinta este in primul plan( pentru unii, noi ortodocsii)

Asta este cea mai mare contradictie care nu este in regula!

Dumnezeu nu ne-a dat ratiune, logica, spirit critic DEGEABA, doar pentru a le cara aiurea pe umar si a fi minati de toti mincinosii precum vitele, caci este scris ca acest pamint este un pamint al minciunii si inselatoriei aproape ABSOLUTE( Iadul este cel Absolut)

Fara minte am fi fost dobitoace!
Dupa ce Iisus S-a rastignit, ne-a trimis un dar extraordinar: Duhul Sfant. Este extraordinar pentru om sa aiba posibilitatea de a se sfinti, de a se indumnezei. E minunat. Acest dar necesita un suflet curat. Unii au aceasta ravna de a-si curati sufletul din proprie initiativa, iar pentru altii sunt necesare doctorii amare, adica necazuri, pentru a le vindeca sufletul de patimi.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 11:46:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Scuza-ma, dar nu sunt de acord. Dumnezeu onoreaza oamenii drepti, indiferent de confesiune. Nu sunt adepta teoriilor conspirationale atat de promovate pe internet, dupa cate vad. Sunt adepta dragostei de Dumnezeu si de toti semenii. Asta inseamna pentru mine dreapta credinta in Dumnezeul cel Viu. In plus, mi se pare aberant ca in sanul aceleiasi biserici sa fie dispretuit cel pe care poate Dumnezeu l-a ales.

Eu n-am de zis decat atat: Fie ca Dumnezeu sa faca dreptate, si-acolo unde este minciuna, sa fie dezvaluit adevarul.
Onoreaza, dar nu toti se sfintesc.

Teologia ortodoxa face diferenta intre o lucrare exterioara a Duhului Sfant prin care omul chiar pagan si chiar eretic poate fi relativ bun si moral, cel putin in comparatie cu societatea decazuta in care traieste si lucrarea interioara care se produce in cel botezat in drepta credinta prin care poate ajunge la asemanarea cu prototipul sau, noul Adam - Isus Hristos.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 11:47:38
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Oare ce inseamna asta?
Si mai stim si de rolul suferintei in curatirea de pacate, nu?!?
Da, stim rolul tuturor...si tocmai de aceea mi se pare lipsa de obiectivitate sa ne ghidam dupa aceste lucuri exterioare, cum ca daca vedem noi un om suferind..tragem concluzia ca se si mantuie!

Cred cu siguranta ca atat cei care sufera aici pe pamant, cat si cei care o duc si bine in viziunea noastra(!?, desi daca cineva are bani, nu inseamna ca nu are si dureri)...se pot mantui, si noi suntem prea mici pentru a privi atat de departe, sau a putea evalua asa ceva.

Depinde foarte mult cum le traim pe toate, pentru ca eu cred ca nu e de ajuns sa trecem printr-o experienta...ci conteaza de fapt cum trecem prin ea, si ce invatam din ea.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 16:06:33
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Teologia ortodoxa face diferenta intre o lucrare exterioara a Duhului Sfant prin care omul chiar pagan si chiar eretic poate fi relativ bun si moral, cel putin in comparatie cu societatea decazuta in care traieste si lucrarea interioara care se produce in cel botezat in drepta credinta prin care poate ajunge la asemanarea cu prototipul sau, noul Adam - Isus Hristos.
Citeodata chiar cred ca multi de pe aici sunt orbi !

Care societate decazuta a omului pagin si "chiar" eretic.

Tu oare chiar nu vezi in ce societate traiesti tu unde ar trebui sa fie vizibile acele roade ale teologiei ortodoxe? ... nu observi ce se intimpla in societatea ta de oameni botezati( si foarte bine, dar din roadele visibile nu-i nici o diferenta cu insula Bora-Bora)?..tu nu vezi ce stiri se produc in ea? tu nu vezi mizeria si coruptia, mistocareala si bataia de joc la toate nivelele.

Stai sa vezi cind s-o trezi AntoniO cind da cu nasul ca lumea de ele, mai ales din minastire..atunci sa vezi tata soc pe capul lui!

Last edited by andreicozia; 05.05.2010 at 16:19:25.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 16:35:17
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

De societatea asta " pagana" si atat de denigrata profita insasi Biserica, de tehnologia celor care au fost sau nu credinciosi, au fost pagani sau atei, profita Insasi Biserica si credinciosia universala, de toti nerozii si tampii necredinciosi profita si cei credinciosi si ne manipulam fizic si psihic unii pe altii de nu mai putem, ne indestulam patimile trupesti fara de sat folosindu-ne de ceilalti si ne umplem portofelele in fel si chip fara pic de bun simt....dar la teorii si sfintenii inchipuite nu ne intrece NIMENI.
Andreicozia, ai dreptate mai peste tot din ce afirmi, fiindca incerci sa nu te imbeti cu apa rece si preferi obiectivismul nefatarnic, decat perfiditatea poleita cu atata " duh ", dar, sigur...cine sa priceapa ? !

Last edited by ory; 05.05.2010 at 16:50:37.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 19:33:52
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Citeodata chiar cred ca multi de pe aici sunt orbi !

Care societate decazuta a omului pagin si "chiar" eretic.

Tu oare chiar nu vezi in ce societate traiesti tu unde ar trebui sa fie vizibile acele roade ale teologiei ortodoxe? ... nu observi ce se intimpla in societatea ta de oameni botezati( si foarte bine, dar din roadele visibile nu-i nici o diferenta cu insula Bora-Bora)?..tu nu vezi ce stiri se produc in ea? tu nu vezi mizeria si coruptia, mistocareala si bataia de joc la toate nivelele.

Stai sa vezi cind s-o trezi AntoniO cind da cu nasul ca lumea de ele, mai ales din minastire..atunci sa vezi tata soc pe capul lui!
Cata dreptate ai, Andrei!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42