Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2010, 15:07:00
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Nu poti vorbi despre ce vei face dupa ce se opreste timpul, asa cum nu poti vorbi despre ce a fost inainte de aparitia timpului, poti doar sa elucubrezi.
Dar putem vorbi despre ce vom simti dupa momentul terminus.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 15:07:45
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
De ce ar fi finit, crezi ca nu are rabdare?
Crezi ca face ca noi cind ne legam o mingiuta cu un elastic de degete, o aruncam si sintem curiosi daca ea se va intoarce inapoi in palma?
Cred eu ca nu m-ai inteles... nu rabdarea lipseste din moment ce Hristos a spus ca nimeni nu stie cand va fi a doua venire - deci poate fi peste 10 ani sau peste alti 10000 de ani.
Daca am fi fost legati cum spui cu elastic era destul de sigura destinatia finala.
Acum sa te intreb: ce-ai face daca ai sti ca esti nemuritor? Ti-ar mai pasa de un Dumnezeu cu care nu trebuie sa te intalnesti? Te-ar mai preocupa sa evoluezi? Chiar si cu o viata destul de modesta (ca timp) omul tot spune ca are destul timp sa faca ce trebuie si nu face mai nimic.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 15:21:38
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Dar putem vorbi despre ce vom simti dupa momentul terminus.
Vad ca poti
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 15:27:38
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Cred eu ca nu m-ai inteles... nu rabdarea lipseste din moment ce Hristos a spus ca nimeni nu stie cand va fi a doua venire - deci poate fi peste 10 ani sau peste alti 10000 de ani.
Ei, ma gindesc ca cu un omniscient in univers, o stii cineva

Citat:
Daca am fi fost legati cum spui cu elastic era destul de sigura destinatia finala.
Pai destinatia finala e sigura. Nu e sigura pentru tine sau pentru mine. Pentru cel ce minuieste mingiuta e sigura.
Citat:
Acum sa te intreb: ce-ai face daca ai sti ca esti nemuritor? Ti-ar mai pasa de un Dumnezeu cu care nu trebuie sa te intalnesti? Te-ar mai preocupa sa evoluezi? Chiar si cu o viata destul de modesta (ca timp) omul tot spune ca are destul timp sa faca ce trebuie si nu face mai nimic.
A fi nemuritor sau a fi muritor ridica aceleasi probleme. In general, "a fi" ridica probleme, indiferent daca esti sau nu nemuritor.
Dar am inteles ca sintem nemuritori, nu? Stii, viata de apoi&stuff
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 15:42:00
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
Dar am inteles ca sintem nemuritori, nu? Stii, viata de apoi&stuff
Ai dreptatea la partea cu nemuritori, ideea e ca aici dai examenele. Dupa moartea trupului nu mai exista reexaminare pentru ca deja vei sti raspunsurile si ar fi nedrept pentru cei care inca nu le stiu.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 15:52:30
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Ai dreptatea la partea cu nemuritori, ideea e ca aici dai examenele. Dupa moartea trupului nu mai exista reexaminare pentru ca deja vei sti raspunsurile si ar fi nedrept pentru cei care inca nu le stiu.
Cum e sa fii nemuritor? Cred ca destul de plictisitor.
Iti dai seama cum e sa fii si omniscient?
Glumesc, desigur :)
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 17:42:34
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Iar daca vrei sa nu renunti la binele sau raul etern poti sa faci o simpla transformare de coordonate temporale.
Mi-am amintit de o functie speciala pe care am invatat-o prin facultate, functia lui Dirac. Daca am aplica transformata de care zici, ar trebui ca in eonul urmator existenta sa fie asemenea lui δ(t, t=0) , adica o functie infinita in origine si nula in rest. Pe axa verticala avem dragostea catre asemanarea cu iubirea divina si pe cea orizontala timpul inghetat...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 10:03:24
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Mi-am amintit de o functie speciala pe care am invatat-o prin facultate, functia lui Dirac. Daca am aplica transformata de care zici, ar trebui ca in eonul urmator existenta sa fie asemenea lui δ(t, t=0) , adica o functie infinita in origine si nula in rest. Pe axa verticala avem dragostea catre asemanarea cu iubirea divina si pe cea orizontala timpul inghetat...

Eu m-am referit la ceva mai simplu, o transformare din coordonatele timpului extern (obiectiv) in timpul dat de ceasul intern, subiectiv. La moarte, ceasul intern ticaie tot mai rar, pina se opreste. Pentru un organism care se bazeaza pe un astfel de ceas durata unei secunde devina infinita.
O prostie, bineinteles
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 23:57:44
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit Dedicatie pentru atei si cei ce neaga viata de dupa moarte

DISCUTIE INTRE DOI EMBRIONI IN PANTEC
Tu crezi in viata de dupa nastere?
- Desigur! Dupa nastere trebuie sa urmeze ceva… Probabil ca ne aflam aici tocmai pentru a ne pregati pentru ceea ce urmeaza.
- Ce prostie! Dupa nastere nu urmeaza nimic. Si, de altfel, cum ar putea sa arate?
- Nu stiu exact, dar desigur ca va fi mai multa lumina decat aici. Poate ca vom umbla pe propriile picioare si vom manca cu propria gura…
- Ce ciudat! Nu se poate sa umbli. Iar ca sa mananci cu gura, chiar ca ar fi de ras! Doar noi mancam prin cordonul ombilical… Insa ia sa iti spun eu ceva: putem exclude viata de dupa nastere, pentru ca deja acum e prea scurt cordonul ombilical.
- Ba da, ba da, cu siguranta va fi ceva. Insa, probabil, ceva mai altfel decat ne-am obisnuit noi aici.
- Pai de acolo nu s-a intors nimeni. Odata cu nasterea, viata se termina, pur si simplu. De altfel, viata nu este altceva decat o permanenta inghesuiala, intr-un intuneric profund.
- Eu nu stiu exact cum va fi daca ne vom naste, dar desigur ca o vom gasi pe MAMA, iar ea va avea grija de noi.
- Pe mama? Tu crezi in mama? Si dupa tine, unde ar putea ea sa fie?
- Pai oriunde, in jurul nostru. Doar traim in ea si prin ea. Fara ea, nu am fi deloc.
- Eu nu cred asta! Eu nu am vazut nicicand, nici un fel de mama, asa ca e evident ca nu exista!
- Dar, uneori, cand suntem in liniste, o auzim cum canta, simtim cum mangaie lumea din jurul nostru. Stii, eu cred ca viata adevarata ne asteapta abia de acum incolo!
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 07:38:13
topcat
Guest

Implicit

delia31, "e nevoie de o minte cel putin la fel de inteligenta pentru a intelege ca nu iti poti baza existenta pe lucruri, situatii si fiinte pe care nu le poti intelege cu mintea"
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Arsenie Boca "interzis" ?? stie cineva ceva ? irodion Generalitati 695 09.10.2014 22:59:31
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Exista "limbo" in ortodoxie? Mihaela Cristina Botezul 11 10.12.2010 19:56:32
Ceva frumos..."invata" ioana30 Generalitati 1 29.11.2010 17:23:12