![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Draga Topcat, dumneata nu vezi ca omul tot un nefericit a ramas cu tot cu miile de inventii si descoperiri stiintifice? Hai sa spunem ca acea "gaura" din curba progresului ar fi fost acoperita de alte maiastre realizari ale omului, crezi ca am fi privit atunci viata dintr-o cu totul alta perspectiva?
Nicidecum. Am fi fost la fel de indestulati, am fi trait probabil mult mai confortabil decat o facem acum, ne-am fi dus in excursii pe Marte in loc de Nisipurile de aur si... cam atat. Cautarea trebuie facuta inauntrul sinelui, nu inafara lui; acolo avem nevoie de "descoperiri", nu in uzine si pe santiere. Dumneata ai vazut vreodata oameni bogati dar eminamente tristi? Largind proportiile, cam asta se vede azi in lume.
|
||||
|
||||
![]()
Eu consider ca orele de religie sunt binevenite in scolile romanesti insa finalitatea lor n-ar trebui sa fie cuantificata in acelasi mod ca a celor de matematica, geografie, etc.
Atitudinea lejera a unor elevi vizavi de orele de religie este data de aglomerarea (+ brambureala) deja existenta (e) in programul de studiu al scolarilor. Data fiind cantitatea inumana si total inutila de teme / referate / proiecte careia trebuie sa-i faca fata zilnic, elevul ajunge sa perceapa orele de religie si educatie fizica drept momente de relash, de respiro. Profesorul de religie trebuie sa le transmita elevilor preponderent informatii care sa poata fi folosite in viata de zi cu zi. Ca un fel de lectie de viata. Pentru ca toate datele, numele, bagajul teoretic vor fi uitate cu siguranta in scurt timp. Eu realizez ca nimeni nu-i invata pe viitorii adulti cum sa traiasca, cum sa vietuiasca in comunitate, care sunt lucrurile de care trebuie sa se fereasca (pericolele contemporane: droguri, arme, etc), cum sa se raporteze la ceilalti din jur, cum sa reactioneze in varii situatii, etc. Veti spune ca acesta e rolul parintilor, insa de ce n-ar face si scoala ceva in sensul pregatirii pentru viata a elevilor? Orele de dirigentie aproape ca nici nu conteaza, in decursul lor se motiveaza absente, se discuta teme impuse de programa a caror relevanta e mai mult decat discutabila si ... gata cele 50 de minute. Mai degraba as spune ca acest rol de consiliere i s-ar potrivi profesorului de religie, care ar putea "inarma" scolarii cu abecedarul crestinesc cu care sa "citeasca" Cartea Vietii. Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunt trecute decât civilizatiile mediteranean-europene, de parca India si China nu ar fi contribuit la stiinta. De asemeni epoca întunecata nu s-a datorat crestinismului ci caderii imperiului roman si a civilizatiei antice sub loviturile valurilor de migratori barbari. Si de asemeni a existat progres si în aceasta epoca, descoperiri.
În concluzie, acest grafic e ori o gluma ori propaganda prosteasca.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Cum mai zicea si altcineva, scoala sa organizeze alta activitate pentru cei care nu vor sa faca religie. De exemplu ore de lectura la biblioteca scolii etc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu stiu ce fel predau acesti profesori de religie biblia elevilor dar stiu ca biblia face omul mai bun prin ea insasi.Daca profesorii ii invata doar ritualurile bisericii mai bine ar fi sa nu se predea asa ceva . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Legat de programa e foarte buna.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Arata-mi si mie ce rezultate de schimbare progresiva in bine are homo romanescus in acesti 20 de ani...de cind ne-am americanizat si avem ore de religie obligatorie in scoli? Cite blocuri de locuinte pentru oamenii simplii s-au mai ridicat, hidrocentrale, centrale atomice, fabrici? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca tu crezi ca un om din evul mediu cu lepra si zece copii pe cap cauta inauntrul sinelui mai mult decit un om normal din zilele noastre te inseli. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce descoperiri s-au facut in evul mediu? Vorbesc de europeni. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 12:50:25 |
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 19:56:58 |
Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 21:46:18 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
|