![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
in Romania ,primele scoli le-a facut biserica..vezi Scheii Brasovului
acum dam religia afara din scoala.. |
|
||||
|
||||
![]()
Religia daca este transmisa cum trebuie nu face rau. Asa ca e bine venita in scoala. Daca insa doar se predau niste notiuni teoretice, deci devine doar o disciplina, atunci ea nu mai trimite catre Biserica, ci doar catre un caiet, cel mult un manual. Si asta duce la instrainarea omului de Dumnezeu. Nu trebuie sa ne ascundem, avem si persoane care nu merg la Biserica si care predau. Ori acestea, in opinia mea, sunt lipsite de viata.
Avem nevoie de oameni care sa intinda mana atunci cand cine are nevoie de ajutor. Sunt multi care cunosc tipariturile lui Coresi, cand au avut loc sinoadele ecumenice, schisma etc, dar din ce in ce mai putini care au maini pentru altii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Groapa cu avansul stiintific nu se justifica logic.
Unitatea de masura a avansului stiintific fiind care? Desigur ca graficul e la misto. De altfel sursa graficului care se vede in coltul din dreapta jos spune totul despre "obiectivismul" si intentiile lui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Cu astfel de profesori se poate intampla asa la orice obiect. Ce legatura are religia? Citat:
Citat:
Dar de ce ar fi asta un punct contra religiei in scoala in general? [quote ]Prin urmare, în cazul copiilor mei orele de religie sunt inutile, având solidă pregătire în familie și la biserică. În cazul celorlalți copii, tot inutile îmi par a fi, din moment ce tratează religia cu nonșalanță, ca să nu zic cu bășcălie la ore. [/quote] Nu vad care ar fi bazele rationale ale unei astfel de generalizari. Citat:
Citat:
Dar din pacate BOR nu profita la maxim de aceasta oportunitate. Citat:
Citat:
Ar trebui sa desfiintam invatamantul cu totul? BOR ar putea lua mult mai in serios vizele care le da profesorilor pentru a preda religia + ar trebui sa infiinteze niste comisii de inspectie care sa supervizeze modul in care se desfasoara orele si cunostintele efective ale elevilor in urma lor. Iar posturile sa se ocupe binenteles prin concurs (nu stiu care este situatia acum) supervizat de BOR nu de inspectorat (sa speram ca astfel coruptia va fi mai mica). |
|
||||
|
||||
![]()
Desființarea completă a învățământului în forma sa actuală, de stat (de "stat în stat" mai bine zis) e o propunere mai puțin aberantă decât pare la prima vedere. În unele țări "școala acasă" (homeschooling-ul) e în plină expansiune. SUA e primul exemplu care îmi vine în minte. Sunt mai multe feluri de a face homeschooling, cam toate se bazează pe ajutorul mutual al părinților, asociați de obicei în mici grupuri de familii creștine. Copii au de susținut niște teste anuale, în baza unei programe. O alternativă ar mai fi și școlile confesionale.
O legislație înțeleaptă nu numai că ar trebui să încurajeze homescooling-ul, dar ar trebui să încurajeze și învățământul confesional, care este umbra celui ce a fost odată. În țările în care legislația nu încurajează acest lucru, învățământul confesional există, dar este un lux pe care nu toți și-l pot permite. Tocmai am corectat o lucrare pe care i-o dădusem fiului meu care e în a 5-a. "Am puso" scris fără liniuță de unire ! Nu-i așa că româna e limbă fonetică ? Se scrie cum se aude. Și știți ce notă are la română un elev care în a 5-a folosește aiurea ortogramele, scrie "aș fii mulțumit", etc ? 10. Zece ! A luat premiul I și e vai de capul lui. Iar școala lui nu e cea mai proastă din cartier. Față de altele e așa, nici prea-prea, nici foarte-foarte.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
S-a promovat initiativa privata in domeniul economic si s-a exclus total cea de stat, mergandu-se chiar pana la sabotarea economiei nationale in favoarea unor grupe de interese ceea ce a produs dezastrul economic actual care inca nici n-a ajuns inca la apogeul deplinului efect al cauzelor. S-a facut la fel si cu privatizarea invatamantul universitar iar rezultatul deasemeni a fost dezastruos pentru ca a fost implementat la fel pentru a satisface niste interese financiare si nu pentru a produce un invatamant de calitate si alternative reale la sistemul "de stat" a carei calitate de asemeni a scazut o data cu privatirarea lui partial-majoritara (se pare ca mai putin de 20% din locurile "la stat" sunt acum fara plata). Insa promovarea initiativei private in domeniu invatamantului primar, gimnazial si liceal, cu un control al calitatii aplicat riguros ar putea fi o solutie fiabila. Eventual s-ar putea incepe de la extreme spre mijloc, adica liceu + primar pentru o tranzitie mai usoara. Invatamantul ar putea ramane tot gratuit, fiind sponsorizat de stat pentru fiecare elev, cu o suma fixa sau variabila in functie de valoarea dovedita a elevului pe parcurs. Extremele cu sume mai mari, mijlocul cu sume mai mici. Calitatea invatamantului ar trebui verificata periodic (anual chiar) prin examinari sustinute de stat asa cum erau admiterile pe vremuri. Asta ar evita dezastrul din invatamantul universitar actual cand facultatile isi certifica studentii intre ele, doar la admitere intr-un mediu privat, dupa criterii subiective si fara supervizare obiectiva. Dar binenteles la noi nu se gandeste nimeni la masuri radicale sau unele care ar duce la o crestere reala a calitatii invatamantului.. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 12:50:25 |
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 19:56:58 |
Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 21:46:18 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
|