Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.03.2010, 13:42:13
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Totusi, la ce v'ar ajuta aceste raspunsuri, vazand ca ramaneti in continuare in comuniune cu un eretic, facandu-va partas multiplelor erezii marturisite de acest "infailibil" cu resedinta la Vatican?
Antoni0, unde vezi tu ortodocsi in comuniune cu Papa de la Roma? Eu unul nu am vazut decat pe Corneanu, si ala a fost sanctionat imediat de Sf. Sinod. Ai citit ce am scris mai sus, ca rataciri din astea se intamplau si prin anii 1600 in Grecia?

Bogdan.
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 13:44:25
Senior Member

Implicit

Citat:
Și pentru ca ei iarăși să aibă dreptul dela Dumnezeu să săvârșească Sfintele Slujbe în Biserică, ei trebuie să se roage și să postească în zatvor vreme de trei ani de zile, având voie să mănânce numai o bucată de pâine și să bea un pahar cu apă, odată în zi, după apusul Soarelui. Iar după acest Canon, să se spovedească deschis înaintea norodului pentru păcatele lor și numai după aceea vor putea să primească iarăși dela Dumnezeu darurile și drepturile depline ale unui preot creștin, în toate eparhiile.
Nu inteleg, adica daca respectivii au pierdut Harul, Il primesc inapoi dupa efectuarea respectivului canon? Eu stiam ca Harul vine numai prin hirotonire sau prin primirea prin ikonomie, atat...
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 13:59:31
Senior Member

Implicit

Citat:
Am urmarit cu atentie tot clipul, si nu am reusit sa vad unde Pr. Cleopa si-ar manifesta satisfactia (asa cum scrie in articolul ala) pentru prigonirea celor pe stil vechi. Spune-mi tu exact la ce minut si secunda sa ma uit.
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 14:04:58
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Antoni0, unde vezi tu ortodocsi in comuniune cu Papa de la Roma? Eu unul nu am vazut decat pe Corneanu, si ala a fost sanctionat imediat de Sf. Sinod. Ai citit ce am scris mai sus, ca rataciri din astea se intamplau si prin anii 1600 in Grecia?

Bogdan.
Mihnea este romano-catolic!
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 14:05:27
marius_x
Guest

Implicit

Citat:

Bogdan.
In cadrul acordului dintre Bisericile Ortodoxe Oficiale (ecumeniste) si infailibilul de la Vatican de la Balamand (Liban) si acordului dintre aceleasi parti din Cipru incheiat anul trecut, Daniel Ciobotea & restul patriarhilor Bisericilor (asa-zis) Ortodoxe ecumeniste recunosc Biserica catolica drept biserica (erezie mai bine spus) sora. Cu alte cuvinte Daniel isi recunoaste falsa lui Biserica drept erezie, denumindu-i pe catolici fratii lui si sinagoga catolica de la Vatican drept biserica-sora.
Si foarte "drastic" a fost sanctionat Corneanu pentru impartasirea cu ereticii catolici. Conform Sfintelor Canoane si Corneanu si Drincec trebuiau raspopiti. Oricum astia doi sunt niste popi fara pic de credinta in ei, cu aplecare/simpatie fatisa pentru sinagoga catolica. Ceilalti inalti prelati ai BOR isi tin simpatia pentru aceeasi sinagoga ceva mai la fereala de ochii poporului, dar nu cu mult. Le va veni si lor randul sa-si marturiseasca fatis aceasta simpatie pro-eretica.
Mai bine decat sa comentezi si sa aduci argumente pro-erezia in care te complaci si tu si alti membri ai BOR, ai pune mana pe Pidalion si sa citesti Canonul nr. 15 al Sinodului de la Constantinopol din anul 861 (ma refer la ultima lui parte, referitoare la separarea fata de popii si pseudoierarhii care marturisesc in publib/cu capetele descoperite erezia precum sila interpretarea acesteia). Stii ce se spune: Desparte-te de popii (pseudoierarhii lupi in blana de oaie) care marturisesc in public erezia, inaintea oricarei cercetari sinodale, caci asta inseamna sa previi schisma in Biserica lui Hristos, nu sa ramai in comuniune cu asemenea iude nazdravane.
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 14:12:35
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu inteleg, adica daca respectivii au pierdut Harul, Il primesc inapoi dupa efectuarea respectivului canon? Eu stiam ca Harul vine numai prin hirotonire sau prin primirea prin ikonomie, atat...
Pune linkul aici te rog ca nu gasesc acest fragment!
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 14:13:20
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Am urmarit cu atentie tot clipul, si nu am reusit sa vad unde Pr. Cleopa si-ar manifesta satisfactia (asa cum scrie in articolul ala) pentru prigonirea celor pe stil vechi. Spune-mi tu exact la ce minut si secunda sa ma uit.

Vezi ca zice acolo, "stilistii aia, care se inchina la calendar"...
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 14:38:13
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Bogdan.
Deci, sa inteleg ca ecumenisti aveam si'n 1600? Ce se intampla acum defapt este o "normalitate" care dureaza de secole?

Cat despre comuniune, vezi rugaciunile in comun care sunt o normalitate! In fiecare an se face saptamana de rugaciune ecumenica! Chiar si pe acest forum, pentru cativa useri e foarte "normala" frecventarea adunarilor eretice si rugaciunile cu ei, si chiar si impartasirea cu ei ca asa a zis pr Paraian!

Oficial BOR este ecumenista! Oficial BOR a acceptat tratatul de la Balamand! Oficial BOR considera pe pseudo-episcopii papistasi, Episcopi adevarati! Vezi si toate celelalte acorduri cu coptii, protestantii, s.a.m.d.

http://traditiaortodoxa.wordpress.co...eretica-a-bor/

Astia marturisesc erezia pe fata, huland Ortodoxia si noi aplicam iconomia...

Si inca ceva: sinodul din Bucuresti este vinovat de erezia corneana vazand c'a aparat pe acest eretic! Poate imi vei zice ca sinodul a aplicat o "mare iconomie" (dupa cum zice Epifanie Teodoropoulos in cartea sa)!

Ei bine, lui Corneanu nici rau nu i-a parut de fapta sa eretica! Ce fel de iconomie e asta? Acei episcopi si-au cerut iertare, in timp ce acesta NU!

Dar toti sunt in acelasi duh... Corneanu, Paraianu, Cleopa, s.a.m.d.

Last edited by Antoni0; 28.03.2010 at 14:42:37.
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 14:51:10
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Am gasit linkul!

Da, trebuie sa faca o marturisire publica, vazand ca ei public au sustinut erezia serghianista!

Este exact ceea ce a facut Mitropolitul Galaction Cordun!
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 15:43:32
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

din cartea "Din Ierihon catre Sion", la pagina 43:

Continuare la viata Sfantului Ioan Iacob Hozevitul

Insemnare de pe un carnetel din 1942.

2. Astazi la ceasul unu, n-am pomenit la proscomedie pomelnicile si anafora n-am luat din mana preotului de la Marina Greaca din Egipt, care a slujit Sfanta Liturghie, ca era cu calendarul nou si toata ziua am petrecut-o cu discutii despre calugari.

6. Dupa ce a murit parintele Ioan Iacob, maica Galina din Ierihon, il pomenea in rugaciunile ei impreuna cu alti raposati trecuti in pomelnicul ei. Dupa un timp a citit niste scrisori de ale parintelui Ioan, in care era multa ravna pentru credinta ortodoxa si pentru calendarul vechi, dupa care maicii Galina nu i-a placut si l-a sters din pomelnic. Dupa un timp oarecare, ii apare in vis parintele Ioan si'i zice: ce rau ti-am facut, de ce nu ma mai pomenesti? Dupa aceia maica Galina, iar l-a pomenit pana la moartea ei.

Cititi si paginele 21 si 22, unde prefata este prezentata de vrednicul de pomenire, Arhiepiscopul Mitropolit, Silvestru Onofrei!

Last edited by Antoni0; 28.03.2010 at 15:50:42.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine a fost nevasta lui Cain? catalin755 Generalitati 23 13.08.2012 22:19:46
Cine a fost la manastirea ghighiu? ingerul_pazitor Generalitati 6 08.08.2010 20:28:43
De ce a fost prohodul cenzurat? SI DE CINE? SI CAND? ghost7 Despre Biserica Ortodoxa in general 13 16.02.2010 13:11:53
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! T-Bone Generalitati 13 25.08.2007 19:36:20