![]() |
![]() |
|
#51
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
#52
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ca joi e sarbatoare si dezlegare la peste, si poate maine mergeti la cumparaturi va propun doua retete de peste: crap prajit si macrou in folie la cuptor.
Crap prajit: - se curata pestele de solzi, matze. se taie bucati. se da cu sare, apoi prin faina, si prajit in ulei, se intoarce cat mai des pana se rumeneste frumos. Se serveste cu mujdei si lamaie. Macrou in folie la cuptor: - se curata pestele (io l-am pus fara cap). Separat facem un sos din, foarte mult usturoi pisat, condimente cate vreti si de care aveti, si bulion roshii.Se pune pestele in folie, astfel incat sa nu curga sosul. Puneti putin ulei in tava. Last edited by mirabela; 23.03.2010 at 21:21:24. |
#53
|
|||
|
|||
![]()
Eu mai am la congelator, facute pe jar... Cum sa fac sa iti trimit?!?
|
#54
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) |
#55
|
|||
|
|||
![]()
Eu am doua retete grozave: una-i cu macrou si una clasica de la Braila cu scrumbie.
Una-i pentru buzunar de bugetar, cealalata pentru bugetar care a facut un credit la o banca, doua..stie bugetarul mai bine. La Braila macroul este 5.70 lei/kg iar scrumbia 18.50lei/kg.Astea-s preturile ca am trecut prin piata. Bun si acum Macrou la cuptor. Reteta e de la mama, pe care la randul ei o avea de la bunica ( Dumnezeu sa le odihneasca pe amandoua!) Se cumpara pestele se lasa putin la decongelat nu foarte mult sa nu se decongeleze total.Se taie rondele, se indeparteaza capatana si matele se spala. Se sareaza si in interior se umple cu o maslina...se continua aceasta operatiune pana se termina tot pestele. Se pune intr-o cratita sau tava se adauga jumatate cescuta (de cafea) de ulei, otet de 9 grade , boabe de piper, foi de dafin, boabe de mustar si apa dar sa nu-l acopere. Se introduce la cuptor si se lasa pana isi schimba culoarea. Este foarte gustor si se prepara foarte rapid si simplu! Maine asta gatesc, adica in aceasta seara , ca maine il mananc, daca-s sanatoasa! BUN si acum piesa de rezistenta!!! Scrumbie la gratar, cuptor ce aveti voi. In primul rand aveti nevoie de scrumbie de Dunare e un deliciu GARANTAT. Se curata scrumbia de solzi si mate daca aveti norocul sa dati si peste icre nu le aruncati ca se leaga si sunt o delicatessa.Se spala in apa rece, se dau cu putina sare si in interiorul burtii se introduc feliute de lamaie. Se infasoara in hartie de copt sau in ziare, se ung cu putin ulei si se aseaza pe gratarul incins. Sunt gata in momentul in care hartia s-a inchis la culoare. Se servesc cu lamaie multa, mujdei de usturoi, mamaliga calda si un pahar de vin rosu facut in gospodarie, sau mai exact cumparat de la tarani din piata. Va urez sa le preparati si sa ma pomeniti cand le gustati: " Vai, ce reteta buna ne-a trimis Aurelia din Braila!" Doamne ajuta!!! |
#56
|
|||
|
|||
![]()
Scrumbia e un peste foarte gras...tb gatit la cuptor ff bine, altfel sa nu patiti ca mine, sa ajungeti in urgenta.
Citat:
|
#57
|
|||
|
|||
![]()
Se pune la fiert carnea unui cocos si se fierbe la foc lent spumuindu-se . Dupa ce s-a terminat spumuirea, se adauga trei cepe taiate marunt si sare, in functie de gust. La 10 - 15 minute dupa ceapa se adauga o telina potrivita data prin razatoare, 3 radacini de patrunjel date prin razatoare, 3 morcovi (tot dati prin razatoare). Dupa 20 de minute se adauga Un pumn de taietei de casa, apoi , dupa alte 10 minute, 5 rosii decojite tocate marunt. Dupa 15 minute se adauga o legatura de loboda tocata marunt, cateva frunze de telina tocate marunt, cateva fire de marar tocate marunt si o legatura de patrunjel. Dupa 5 minute se adauga 1 litru de bors (fiert in prealabil, separat). Se lasa sa fiarba 5 minute si se inchide focul. Deasupra se adauga o legatura de leustean tocata marunt si cateva frunze de patrunjel tocate. Se acopera oala si se lasa sa se racoreasca. Cand ajunge la temperatura la care se poate servi, se pune in farfurii ... si ... pofta buna!
Se poate drege cu smantana dupa gustul fiecaruia. Iar ardeiul iute este, de asemenea, tot dupa gust. ![]() Last edited by LapetiteMoc; 25.03.2010 at 00:19:45. |
#58
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
#59
|
|||
|
|||
![]()
arata bine!! mi-aduce aminte de inegalabila ciorba de rata pe care o facea bunica mea la Gorj.
|
#60
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inca o completare pe care am uitat sa o scriu ieri. ATENTIE!!! TREBUIESC NEAPARAT SCOASE URECHILE PESTILOR ATUNCI CAND IL PASTRAM INTREG! Multumesc de aprecieri si ganduri! Sa de-a Domnul sa primim cu smerenie si bucurie vestea cea buna! Doamne ajuta! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Istoria Bibliei romanesti | Alustor | Intrebari utilizatori | 3 | 09.10.2012 14:48:27 |
Fototeca ortodoxiei romanesti | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 2 | 09.02.2012 12:08:09 |
costume populare-traditii romanesti | lore86 | Generalitati | 9 | 18.12.2011 11:22:37 |
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale | razvan.mn | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 7 | 20.04.2010 20:14:32 |
23 canale romanesti pentru cei din strainatate | patinina34 | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 10.08.2009 19:26:26 |
|