![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Psalmi 97.7 -Biblia Cornilescu "Sunt rușinați toți cei ce slujesc ICOANELOR și care se fălesc cu idolii" Traduceri corecte: Biblia ortodoxa: Să se rușineze toți cei ce se închină CHIPURILOR CIOPLITE și se laudă cu idolii lor. King James Version: Psalms 97.7 Confounded be all they that serve GRAVEN IMAGES, that boast themselves of idols International Standard Version 2008: "Let all those be ashamed who serve GRAVEN IMAGES" Așa cum se știe falsificarea de mai sus a fost operată de Cornilescu pentru că sectanții dezaprobă cinstirea icoanelor, practică ce face parte din Biserica Ortodoxă încă de la începuturi Biblia Cornilescu: Evrei 7.24 "Dar El, fiindcă rămâne în veac, are o preoție care nu poate trece de la unul la altul" Traduceri corecte: Biblia ortodoxă: "Aici însă, Iisus, prin aceea că rămâne în veac, are o preoție netrecătoare" Traduceri protestante: King James Version: "But this man, because he continues ever, has an unchangeable priesthood" International Standard Version: "But because Jesus lives forever, he has a permanent priesthood". Textul scris de sfantul apostol Pavel e următorul: (ο δε δια το μενειν αυτον εις τον αιωνα απαραβατον εχει την ιερωσυνην) de dia to menein auton eis ton aiōna aparabaton echei tēn ierōsunēn După cum se vede limpede mai sus, semnificația adjectivului "aparabaton" este aceea de "veșnic", "netrecător". Sintagma "care nu poate trece de la unul la altul", folosită de Cornilescu, nu apare în textul sacru și reprezintă o invenție ordinară a sa, făcută pentru a lovi în preoția ortodoxă.
Singurul scop al vieții e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (sf. Calinic) Last edited by ovidiu-s; 17.12.2009 at 16:36:05. |
|
||||||
|
||||||
![]()
Dumneata chiar nu citesti ce iti scriu?
Citat:
Citat:
"(...)Eu am venit ca viață să aibă și din belșug să aibă." Ioan 10:10 Ioan 16:7 Dar Eu vă spun adevărul: Vă este de folos ca să mă duc Eu. Căci dacă nu Mă voi duce, Mângâietorul nu va veni la voi, iar dacă Mă voi duce, Îl voi trimite la voi. 1Corinteni 15:13-14 Dacă nu este înviere a morților, nici Hristos n-a înviat.Și dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este și credința voastră. Citat:
Citat:
Citat:
1 Petru 4:5-6 Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai Dumnezeu insusi scrie cu degetul pe tabla Legii (Decalogul) - aduti aminte de ziua de odihna(Sabat in unele traduceri si Sambata - in traducerea sinodala, in mai multe editii). Ce sa-si aduca aminte? Pai ceea ce a Binecuvtat si Sfintit la Creatie - Ziua a Saptea. Este primul lucru pe care Dumnezeu IL BINECUVINTEAZA SI SFINTESTE. Deci - sa-si aduca aminte. Pentru ca in sase zile a facut, etc pamantul si toate celelalte. Porunca a fost data evreilor, si cum mantuirea era valabila si pentru neevreii care se alaturau Dumnezeului Creator - aveau si obligatia sa pazeasca Sambata. Celelalte natiuni erau binecuvantate prin neamul evreilor, ascultand de legea morala si dand curs curatirii prin legea ceremoniala. Dumnezeul Creator (acelasi cu cel Rascumparator si Mantuitor) nu a restrans niciodata LEGEA si nici mantuirea doar la poporul ales. Era Israel poporul ales - ales pentru ce? -pentru a duce Informatia cu privire la Mantuire si celorlalte popoare. Dumnezeu nu se schimba si da Legi pe care le considera mai tarziu gresite. Daca nu intelegeti Legea jertfelor care arata in viitor cititi : Dan 9:27. Si El va incheia un legamant cu multi intr-o saptamana, iar la mijlocul saptamanii va inceta jertfa -Isus este acum jertfa indestulatoare. Toti in trecut, prin jertfe priveau la Hristos, ce va fi, iar noi privim direct la El prin ceea ce deja a fost. Poporul Israel a fost poporul ales pana s-a implinit profetia din Daniel. De la martirajul Diaconului Stefan Evanghelia va trebui sa fie dusa la neamuri (pentru ca evreii au dispretuit alegerea lor) de catre toti aceia care deveneau Israelul spiritual. Aceeasi Lege a jertfelor (implinita in Hristos) si aceeasi Lege a Pacatului /Ascultarii - Decalogul pe care Hristos il reia si intareste in Evanghelia dupa Matei cap 5. Dumnezeu nu isi inceteaza activitatea pe timpul serbarii Sabatului (Sabatul difera de la meridian la meridian, de la Pol la Ecuator, etc). Daca Dumnezeu inceteaza activitatea voi toti dispareti (si valy de asemenea - eu, inculpatul). Sabatul este o lege, un semn intre Dumnezeu si supusii Sai. Dealtfel Daniel spune ca in vremile din urma Satan si supusii sai vor cauta sa strice, sa schimbe legea cu privire la vreme. 25. Si va grai cuvinte de defaimare impotriva Celui Preainalt si va asupri pe sfintii Celui Preainalt, si isi va pune in gand sa schimbe sarbatorile si legea, si ei vor fi dati in mana lui o vreme si vremuri si jumatate de vreme. 7. Zicand cu glas puternic: Temeti-va de Dumnezeu si dati Lui slava, ca a venit ceasul judecatii Lui, si va inchinati Celui ce a facut cerul si pamantul si marea si izvoarele apelor. Incerc sa folosesc deacum traducerile privegheate a Preasfintei BOR. In Apocalipsa se cheama intregul Pamant, toti locuitorii, la inchinare in fata Celui care a creat, Dumnezeului Creator. Expresia este exacta cu cea din Porunca a patra: 8. Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti. 9. Lucreaza sase zile si-ti fa in acelea toate treburile tale, 10. Iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci in acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine, 21. Ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o. Aici porunca nu vorbeste despre crearea poporului Israel ci despre crearea omului. Pe tine si pe mine. Aceasta nu era o lege cu privire la curatire ci cu privire la PACAT. Dezlegarea pe care Isus o face este primita de fiecare dreptcredincios Adventist. Uite - Sambata ma duc in penitenciare, aduc in casa mea ortodocsi care sunt pe drumuri si le dau de mancare iar chiar Sambata asta vom merge sa impartim 20.000 de carti. Nu facem pacat. Este dezlegare sa faci binele. Odihna de Sabat este odihna de lucrurile vremelnice - fiecare munceste pentru a manca, plati darile, transport, etc. Isus nu se ducea la prasit in ziua Sabatului. Isus nu facea usi sau ferestre in ziua Sabatului. NU! El facea bine in ziua de Sabat ceea ce pentru preotii care nu intelegeau Scriptura si mai adaugasera ei ceva datini si Traditie era de neconceput. Mai si mancau ucenicii Sambata? Daca aveau cine sa-i ia la masa - DA. Daca nu iarasi - Da. Mai treceau prin lan, culegeau ceva boabe si bagau in gura. Nu se duceau la supermarket. Mai treci prin gradina, iei un ardei, o rosie, faci o salata. Pui si o ceapa si asta nu inseamna ca ai pacatuit. Ok??? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci - ceremoniile. Acum suntem sub aceeasi lege - perfectata. Tot prin Sange suntem mantuiti (prin credinta - si evreii inainte trebuiau sa creada in jertfa de curatire cu animalul de jertfa). Dar jertfa pentru noi a adus-o Dumnezeu si noi privim , nu ca evreii inainte , ci privim inapoi la jertfa - Hristos. Tot ce avea loc la Templu i se aratase lui Moise pe munte. Era o profetie in direct in fiecare zi. Dimineata si seara. Dar acum noi nu mai aducem jertfele acelea pentru ca nu am crede, in cazul acesta, in curatirea de pacat a Domnului Hristos prin jertfa de la Golgota. Ori nu inteleg de ce nu faceti odata pentru totdeuna diferenta intre PACAT - ISPASIRE. Intre Calcarea poruncii lui Dumnezeu si modul cum se face curatirea pentru acest pacat (calcarea poruncii). Diferenta intre Pacat (care insemneza calcarea Legii lui Dumnezeu !!!ATENTIE !!! poate nu vedeti - NU CEREMONIILOR ci a LEGII MORALE care face diferenta bine/rau) si Curatire de pacat (Legea Ceremonioala). Evreii foloseau cuvantul Lege cu privire la tot ce le scrisese Moise. Cele 5 carti Pentateucul sau Torah - erau privite de asemenea ca Lege. Noi credem inca ca ceea ce a scris Moise este de la Dumnezeu dar facem diferenta. Ok??? Facem diferenta intre ce era strict pentru omenirea pana la Iisus si omenirea dupa Iisus (lege, ceremonie, ispasire, modalitatea de a fi iertate pacatele). S-a inteles? Citat:
De ce nu ne taiem? Pentru ca suntem prea mici la 8 zile. Si nu putem sa ne-o facem singuri. Cert este ca Apostolii au dezbatut cu avant tema mai mult decat chestiunea cu schimbarea zilei de odihna. Si au afirmat in legatura cu crestatul o optiune mai limpede decat chestia cu Duminica. Probabil Duminica nu era asa importanta pentru ei si au uitat sa scrie. Insa de Sabat nu uitasera. Nici de crestatura care era mai importanta ca ziua mare a Invierii lui Iisus. Nici vorba sa afirme cu hotarare ceva in sensul acesta. Pentru ei ziua de odihna era un lucru prea clar ca sa intre in discutii care sa apara pe capitole intregi in mai multe epistole. Citat:
Unde ai citit scris Trice ca Apostolii purtau cu ei icoane? Sau poate oase de morti? Cruciulita la gat ca sa-i fereasca de.... si sa stea legat de el?(nu-i pictura ci scluptura) Ce ai citit in Biblie de Aghiazma? Dar ca Apostolul Petru tamaia prin Biserica? Ce pupau ei? Ce zici tu ca nu stiau sa picteze?!? Ai citit articolul de zilele trecute a BOR ca mai avem si alti Stapani si Mantuitori in afara Domnului Hristos? Oare sa scrie, sa ne invete Dumnezeu asa ceva? Sunt de acord. Legea jertfei de pacat prin animalele de jertfa nu avea putere in ea insasi. Citat:
Mai oameni buni, cum credeti voi ca Legea Morala a disparut odata cu Legea Ceremoniala a Ispasirii prin animale? Daca ar fi asa n-am mai fi pacatosi?!? Nu ai LEGE nu ai CALCARE DE LEGE(pacat)!?! Deci cine mai este pacatos? Cum definiti voi acum pacatul? Cum il descoperiti? Putem Mintii? Putem Fura? Putem Curvi? Putem sa nu ne respectam parintii? Putem pofti ceea ce nu-i a nostru? CINE VA SPUNE VOUA DACA CEEA CE AM SCRIS EU MAI SUS SUNT PACATE SAU SUNT FAPTE SFINTE? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PACAT = IUBIRE EGOISTA; DESAVARSIRE = IUBIRE NE-EGOISTA!!! Tot ceea ce faci este in armonia cu voia Tatalui (legea Sa) si in armonie cu spiritul Tatalui - Dragostea Sa Neegoista. Pentru cine lucra Tatal? Pentru cine lucra Fiul? Atentie - pentru slava Dumnezeirii. Suntem chemati in SABAT sa lasam lucrul nostru si sa lucram spre Slava Dumnezeirii - prin cantare, poezie, rugaciune, inchinare (ca semn pentru necredinciosi), facere de bine - cand implica nevoi urgente si de natura fizica si spirituala. Culesul boabelor nu era culesul de porumb cu caruta. De dimineata pana seara. Isus nu mergea in Sabat sa-i ajute pe oameni la prasit. Nu! Isus facea bine, vindecand si salvand din pacat, nu in pacat. Era in armonie deplina cu Voia Cerului - vindecare mai ales spirituala dar si fizica. Sangele Domnului Hristos a curs pentru vindcare spirituala - Mantuire. Nu -dupa cum cred unii - ca sa curete toate carnurile spurcate incepand de la soparle, vulturi, serpi, sobolani, bufnite, lilieci, cartite, broaste, cameleonul, soarecele si, bineinteles - porcul - cu care se si cinsteste sfanta Sarbatoare a Nsterii Domnului (cel putin la Romani). Sangele Domnului = viata vesnica (mantuire) - te spala pe tine pacatosul de PACAT. Sangele Domnului nu spala cratiti, oale, animale, etc. OK??? La cine trimetea Isus? La Moise? Ce a scris Moise despre El? Ca va rasturna Legea care ne arata ce este pacatul? Sau ca Jertfele toate din Torah marturisesc despre El? |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
Si de aceea Apostolii s-au concentrat atat de mult pe intrarea in Odihna de Duminica incat peste tot scrie: ”Fratilor serbati Duminica caci este ziua Invierii”. Cum crezi ca faci gimnastica printre versetele Biblice si ii duci pe toti? Pai daca Vechiul Testament contine atatea versete, capitole despre Sabat, zi-mi te rog, ca paralela unde sa caut in scrierile Apostolilor capitolele intregi despre Duminica? Le-a dat Iosua copiilor lui Israel odihna in Sabat (Sambata)? Mai tu citesti Biblia sau doar te prefaci? Iosua i-a dus in Tara Fagaduita - Canaanul Pamantesc (unde sperau israelitii sa capete odihna dupa o alergatura de 40 de ani!!! prin pustie). Dar Isus (ce asemanare de nume Isus-Iosua!) ne duce in odihna adevarata - EVANGHELIA ESTE DESPRE MANTUIRE - in Canaanul Ceresc. Citat:
Textul vadit nu vorbeste de ziua de odihna ci de subiectul primordial - invierea mortilor (mantuirea din pacat, nu in pacat!!!) Citat:
Citat:
Citeste: 8. Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti. 9. Lucreaza sase zile si-ti fa in acelea toate treburile tale, 10. Iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci in acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine, 21. Ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o. Citeste si versetul anterior din Deut. 5:14. Vezi? Si tu ai fost rob. Acum daca tu te odihnesti lasa-l si pe bietul rob sa se odihneasca. Ti-a fost rau? Atunci il intelegi si pe el. Lasa bietul om sa se odihneasca. Ce tii si cu evreii astia. Vor sa profite de orice si oricine pentru ei. Voi nu intelegeti evreilor ca voi sunteti solutia lui Dumnezeu in evanghelizarea maselor, a lumii intregi?! Lasa ca dupa 70 de saptamani voi face ca sa treaca misiunea voastram harul de la voi la cei netaiati imprejur, la neevrei!! Si ce am zis am zis! Daca vrei procedam cum ai pus tu problema cu porunca I. Deut5: 6. “Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Care te-am scos din pamantul Egiptului, din casa robiei. 7. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine. Iti place? Ce te faci acum? Toata legea morala data doar poporului Israel? Esti liber sa-ti faci de cap! Nu mai esti sub Lege! Osanda Legii a murit. Simte-te bine! ![]() Legea nu te mantuieste. Iisus Hristos, prin credinta - DA. Dar tu te vei raporta la Lege ca sa nu mai pacatuiesti. Ca daca mai pacatuiesti, nu+i doar moarte cu pietre ci daca-i dispretuit sangele lui Isus, ce zice Evrei 10:26-29 ??? 26. Caci daca pacatuim de voia noastra, dupa ce am luat cunostiinta despre adevar, nu ne mai ramane, pentru pacate, nici o jertfa, Citeste Romani cap 5,6 si 7. Rom 7:12Deci, Legea e sfanta si porunca e sfanta si dreapta si buna. Citat:
Cine v-a poruncit asa? De ce nu faceti ce vi s-a poruncit si ascultati de oameni in loc sa ascultati de Dumnezeu? S-a adus o jertfa Adevarata. Nu mai este nevoie de jertfe - umbre a ceea ce trebuie sa vina! Ramai fratele meu in Hristos! Lasa basmele ! Citeste tot site-ul acesta cate basme, obiceiuri si datini importate din paganism (ultimul articol pe care l-am citit vorbea de datina iesirii cu Ursul intre Nastere si Boboteaza ca fiind de origine pagana cat si despre puntile de legatura cu crestinismul rasaritean - special Bucovinean. Este frumos dar nu tot ce este frumos este de la Dumnezeu). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
12. Iar daca preotia s-a schimbat urmeaza numaidecat si schimbarea Legii. 23. Apoi acolo s-a ridicat un sir de preoti, fiindca moartea ii impiedica sa dainuiasca. 24. Aici insa, Iisus, prin aceea ca ramane in veac, are o preotie netrecatoare (vesnica). 25. Pentru aceasta, si poate sa mantuiasca desavarsit pe cei ce se apropie prin El de Dumnezeu, caci pururea e viu ca sa mijloceasca pentru ei. 26. Un astfel de Arhiereu se cuvenea sa avem: sfant, fara de rautate, fara de pata, osebit de cei pacatosi, si fiind mai presus decat cerurile. 27. El nu are nevoie sa aduca zilnic jertfe, ca arhiereii: intai pentru pacatele lor, apoi pentru ale poporului, caci El a facut aceasta o data pentru totdeauna, aducandu-Se jertfa pe Sine insusi. Preotii in vechime mureau cam des si trebuia mereu si mereu sa vina altul. Apoi a venit Iisus si este El preot. El mijloceste acum pentru noi. De ce ar mai fi nevoie acum de un preot? Citeste Evrei cap. 7,8 si 9. Apostolul Pavel se chinuie cu saracii evrei sa-i dumireasca de ce nu mai e nevoie de preoti si tu imi vii cu traducerea nu stiu carui cuvant? Pai tu nu vezi padurea din cauza copacilor? Asta trateaza Pavel. Desfiintarea preotiei. Li se adreseaza cu respect: ”Nu mai avem nevoie de voi!” ”Avem un Preot Nemuritor, care mijloceste tot timpul pentru noi. Deci, rogu-va, acceptati Evanghelia!” Scuze daca dumneata esti si preot, dar ramai fara mamaliga! PS: Chiar nu inteleg ce ai vrut sa dovedesti. De ce te-ai bagat in treaba asta? Ce mi-i ca-i netrecatoare (vesnica)? Sunt de acord cu tine. Iisus nu a lasat, ca preotii din vechime, preotia la altii. Pentru ca El este viu in veci. Ce te-a deranjat? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu esti de acord, atunci diferenta de traducere sinodala-Cornilescu (care oricum nu reuseste sa atinga profunzimea si sensurile ebraice, aramaice si grecesti) este cat de cat scuzabila( avem oricum contextul) se poate compara totusi cu grava adaugare a 14 carti intregi in Sfanta Scriptura!!! (vezi site-ul Biblia Ortodoxa : http://www.biblia-ortodoxa.ro/noul-t...apostol-pavel/ ) Citat:
Scuze ca-ti iau cascavalul de la gura. Dar apartine Adevaratului Preot si nu pe bani! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru ca Dumnezeu a poruncit! (varianta scurta. Varianta lunga trebuie sa o citesti daca chiar te intereseaza. Oricum pe cine intereseaza va citi. Cu sau fara tine). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|