Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.10.2009, 16:39:01
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MadalinaM Vezi mesajul
Referitor la contraceptie, zic pentru ultima oara: s-a demonstrat stiintific ca fecundarea se produce dar ca omul astfel format este eliminat la prima menstruatie! Cred ca stim cu totii cum se cheama asta...n-are rost sa mai insist. Nu e vb de a impune cuiva ceva, nici Dumnezeu nu ne forteaza cu nimic si nici noi n-avem dreptul acesta, dar uneori mi se pare ca oamenii aleg calea cea mai usoara si se fac ca nu vad, insa constiinta are un mare cuvant de spus si poate fiecare din noi ar trebui sa ne oprim din cand in cand si s-o ascultam.
- Apoi, de ce l-a pedepsit Dumnezeu pe Onan? Ce facea el? Isi ferea sotia sa nu aiba copii si Dumnezeu n-a suportat acest lucru
Imi pare rau ca iar te contrazic (te rog, Madalina, nu o lua personal)
Nu asta este subiectul deci am sa spun numai doua lucruri:

- anticonceptionalele bazate pe hormoni imiedica 1) ovulatia - deci nu se poate produce fecundare 2) daca totusi ovulatia se produice (in cazuri foarte rare), mai impiedica si circulatia spermatozoizilor pana la ovul si doar in ultimul rand 3) daca aceste doua se poduc totusi, este adevarat ca pot avea ca efect si impiedicarea nidarii oului fevundat (ce zici tu, ca este eliminat apoi), dar asta in cazuri foarte rare. Deci nu se poate spune ca asta este efectul dorit si care vine automat din folosirea lor. De altfel, daca nu iei contraceptive si ai viata sexuala, sunt eliminati foarte des zigoti in primele zile (inainte de nidare), fara sa stim. Mult mai des decat cazurile astea rare de care ziceam.
Insa da, este pentru unii un argument impotriva anticonceptionalelor.
Nici eu nu sunt hotarate ce gandesc despre asta - oscilez. Insa stiu ce cred despre ideea de a limita numlarul nasterilor intr-un moid neabortiv: dupa este acceptabila in diverse situatii, ca boala, pericolul de moarte, si altele.

- Nu pentru asta Onan a fost judecat, ci pentru ca a calcat legea leviatului, refuzand sa ii dea copii fratelui lui; pentru evrei, era foarte impotant ca linia unei familii sa nu fie intrerupta, pentru ca fagaduinta catre Israel depindea de asta. Casatoria crestina este altfel.

Altfel, mi-am spus parerea despre contraceptie in alta parte, foarte la inceput cand am intrat pe forum, si ar fi mai bine sa nu ne mai intindem aici despre asta. Daca vrei putem relua un vechi fir.
Vechi 21.10.2009, 16:55:49
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Imi pare rau ca iar te contrazic (te rog, Madalina, nu o lua personal)
Nu asta este subiectul deci am sa spun numai doua lucruri:

- anticonceptionalele bazate pe hormoni imiedica 1) ovulatia - deci nu se poate produce fecundare 2) daca totusi ovulatia se produice (in cazuri foarte rare), mai impiedica si circulatia spermatozoizilor pana la ovul si doar in ultimul rand 3) daca aceste doua se poduc totusi, este adevarat ca pot avea ca efect si impiedicarea nidarii oului fevundat (ce zici tu, ca este eliminat apoi), dar asta in cazuri foarte rare. Deci nu se poate spune ca asta este efectul dorit si care vine automat din folosirea lor. De altfel, daca nu iei contraceptive si ai viata sexuala, sunt eliminati foarte des zigoti in primele zile (inainte de nidare), fara sa stim. Mult mai des decat cazurile astea rare de care ziceam.
Insa da, este pentru unii un argument impotriva anticonceptionalelor.
Nici eu nu sunt hotarate ce gandesc despre asta - oscilez. Insa stiu ce cred despre ideea de a limita numlarul nasterilor intr-un moid neabortiv: dupa este acceptabila in diverse situatii, ca boala, pericolul de moarte, si altele.

- Nu pentru asta Onan a fost judecat, ci pentru ca a calcat legea leviatului, refuzand sa ii dea copii fratelui lui; pentru evrei, era foarte impotant ca linia unei familii sa nu fie intrerupta, pentru ca fagaduinta catre Israel depindea de asta. Casatoria crestina este altfel.

Altfel, mi-am spus parerea despre contraceptie in alta parte, foarte la inceput cand am intrat pe forum, si ar fi mai bine sa nu ne mai intindem aici despre asta. Daca vrei putem relua un vechi fir.
Foarte interesanta postarea ta....
Reply With Quote
Vechi 21.10.2009, 21:36:23
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Daca ar fi pe asa, ar trebui sa ni se spuna sa omoram oamenii sfinti sau, cum spuneam, copiii mici abia botezati, ceea ce, nu cred ca trebuie sa o spun, nu e cazul.
Uciderea unui om nevinovat, pur este considerata chiar mai mare pacat.

Exista si porunca impotriva omorului. Nu suntem noi cei ce hotaram masura vietii cuiva, asta e ideea - Dumnezeu este cel care pune aceasta masura.
De aceea avortul nu este acceptabil: pentru ca hotaram de la sine putere moartea unei fiinte, in plus fara aparare si nevinovata.
Eu inteleg ce vrei sa spui tu, dar tu te faci ca nu intelegi ce vreau sa spun eu. Sa spunem ca pe mine nu ma intereseaza daca ajung in iad si deci fac ce vreau su pot: omor toti copiii si oamenii care ies de la impartasanie, sa fiu sigur ca sint nepacatosi. Ajung astfel mai multi oameni in rai? Sint mai multi oameni ce isi ating scopul in viata? Sint. Ce e rau in asta?
Reply With Quote
Vechi 21.10.2009, 21:54:35
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Parintele meu spune ca asa suntem noi, romanii, sa impacam si capra si varza, nici in caruta, nici in teleguta! Problema e ca nu exista cale de mijloc in crestinism! Caldiceii sunt condamnati rau de tot! Insa eu cred ca si acei caldicei se pot incalzi si deveni fierbinti! Oricum, intre a te crede pe tine pe cuvant si a-l crede pe Hristos, ce crezi ca aleg?
Poti alege calea lui Hristos si sa ajungi la fericire vesnica, in rai, daca mori fericit si impacat, si in interpretarea mea. Cred ca aceasta interpretare poate fi luata impreuna cu cea cu caderea si cred ca merita studiata.
Reply With Quote
Vechi 21.10.2009, 22:00:00
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Poti alege calea lui Hristos si sa ajungi la fericire vesnica, in rai, daca mori fericit si impacat, si in interpretarea mea. Cred ca aceasta interpretare poate fi luata impreuna cu cea cu caderea si cred ca merita studiata.
Extra ecclesia nulla salus! Cum poti sa alegi calea lui Hristos, daca nici macar nu crezi in El? Mi se pare un nonsens.
Vechi 21.10.2009, 22:14:24
topcat
Guest

Implicit

Citat:

Extra ecclesia nulla salus! Cum poti sa alegi calea lui Hristos, daca nici macar nu crezi in El? Mi se pare un nonsens.
Poti sa ai foarte multe in comun cu preceptele propavaduite de Hristos, chiar daca nu crezi in deitatea sa.
Reply With Quote
Vechi 21.10.2009, 22:24:18
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Poti sa ai foarte multe in comun cu preceptele propavaduite de Hristos, chiar daca nu crezi in deitatea sa.
Prin clasa a 3a, am invatat si eu la ora de la religie o pilda! Era despre credinta si fapte. acestea 2 il mantuiesc pe om. Cineva spunea ca numai credinta e suficienta pentru a se mantui, insa altcineva (numai tin minte cine erau personajele) i-a dat ca model o barca cu doua vasle. daca arunci o vasla, nu mai poti vasli si te afunzi in apa. Daca arunci faptele bune si ramai numai cu credinta, barca se scufunda. E valabila si reciproca... Credinta fara fapte e moarta, dar si faptele fara credinta... Dar eu nadajduiesc ca tu vei gasi si credinta! :)
Vechi 22.10.2009, 02:33:01
Miha-anca
Guest

Implicit Un articol interesant care expilca multe:

Iertare, am gresit topicul...

Last edited by Miha-anca; 22.10.2009 at 02:35:32.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2009, 10:37:21
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Prin clasa a 3a, am invatat si eu la ora de la religie o pilda! Era despre credinta si fapte. acestea 2 il mantuiesc pe om. Cineva spunea ca numai credinta e suficienta pentru a se mantui, insa altcineva (numai tin minte cine erau personajele) i-a dat ca model o barca cu doua vasle. daca arunci o vasla, nu mai poti vasli si te afunzi in apa. Daca arunci faptele bune si ramai numai cu credinta, barca se scufunda. E valabila si reciproca... Credinta fara fapte e moarta, dar si faptele fara credinta... Dar eu nadajduiesc ca tu vei gasi si credinta! :)
Iar eu, in toti acesti ani de viata, am invatat ca poti fi bun si fara Dzeu.
Si se pare ca sint din ce in ce mai multi cei ca mine: http://www.hotnews.ro/stiri-internat...e-new-york.htm
Reply With Quote
Vechi 22.10.2009, 10:49:08
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Iar eu, in toti acesti ani de viata, am invatat ca poti fi bun si fara Dzeu.
Si se pare ca sint din ce in ce mai multi cei ca mine: http://www.hotnews.ro/stiri-internat...e-new-york.htm
Inseamna ca tu Il ai pe Dumnezeu, dar nu stii ca Il ai! sau nu Il recunosti, desi El exista in tine.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cele mai sarace tari din Europa sunt cele crestine(ortodoxe) cocacoc Generalitati 70 15.10.2010 12:10:26
Ce sunt cele 7 plansuri roman2010 Generalitati 3 13.07.2010 18:53:35
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04