![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
@Cristiboss - am obosit si eu sa va citesc. Nu-ti doresc sa fii in pielea altora, cu suferintele lor si apoi sa stai sa citesti rautatile unora ca tine care nu stiu greutatile vietii probabil.
Eu nu fac valuri, voi ma prigoniti, fara a sti de fapt pentru ce. Si ca sa-ti raspund la afirmatia ta: reproduci fara sa gandesti, aia este problema. Loviti in oameni nevinovati. |
|
|||
|
|||
![]()
@Fani - lucrul asta se intampla de mult si in alte tari. Se cheama turism medical.
De ex. nemtii se duc in alte tari ca sa faca PID, IVF cu ovule donate, sau alte metode care nu sun t permise la ei, se duc sa faca tratamente si proteze dentare mai ieftin in alte tari etc. Saracii oricum nu-si permit sa apeleze nici la lucruri mai banale in medicina. Un tratament IVF costa oricum de ordinul miilor de Euro. Sunt unii care isi vand case, se imprumuta, renunta la multe ca sa aibe un copil. Dar cei care au copii nu pot intelege asta. Nu stiti voi prin ce trec oamenii sa aibe un copil. Si in Germania este o lupta mai veche cu autoritatile, clericii si oamenii de genul cristiboss care nu inteleg si fac din IVF un bau-bau, fiindca nu stiu de fapt "cu ce se mananca". Si am inteles ca de o vreme si in tara se lupta fetele. Sper sa castige. Ar trebui pentru ca voua v-a dat Dumnezeu, sa-i sprijiniti si pe altii sa aibe si nu sa le dati in cap, sa fiti alaturi de ei. Nu vorbesc de tine in speta, Fani, ci de cei care se opun IVF. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Ca un om credincios sa apeleze la inseminari artificiale dovedeste lipsa de credinta în Dumnezeu. Caci ar însemna ca lucrurile se petrec fara stirea Lui si natura trebuie corectata.
Din punct de vedere al urmarilor acestor practici, sa ne gândim ca acei copii nascuti din asa ceva vor ajunge oameni mari si vor avea constiinta ca ei sunt nascuti din sperma/ovulele donate de un necunoscut. Un astfel de om va fi un alienat. Cei care vor sa aiba copii sa se gândeasca ca ei, copiii sunt niste suflete cu aspiratie spre integritatea propriei persoane, spre fericire. Este un act egoist s-ti doresti copii ignorând felul cum ei se vor simti.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Multumesc ! dar ...din pacate boala pe care o am si varsta de 30 ani (nu ma simt batrana ) imi fac ceasul sa ticaie ! boala duce la sterilitate ...deci am nevoie de ajutor medical ...sa dea D-zeu sa facem bebelul fara sa fie nevoie sa apelam la inseminare artificiala sau FIV ! dar dc nu vine atunci o sa incercam aceste metode ! D-zeu nu este rau ! D-zeu ma iubeste ,ne iubeste ,si atunci ne va ajuta prin medic sa ne indeplinim visul! cei ce au copilasi nu ne inteleg ! sora mea este gravida ,si ma bucur din tot sufletul ,insa o vad ca nu traieste din plin acest sentiment ,nu s-a lasat de tigari ,si ma doare ! ii tot repet ca nu e bine ,dar ea imi tranteste cate una ,de ma face sa stau in banca mea ! si eu ma rog ca bebelul sa fie bine ,sa nu fie afectat,caci cu mine mami a fumat ,iar eu sunt fff bolnavicioasa,am o boala cronica ! si atunci te intreb eu pe tine : de ce D-zeu m-ar uri dc eu as incerca prin toate metodele sa am un copil ,cand D-zeu stie cat l-as iubi si cum l-as creste ! aseara am avut o discutie cu sotul meu ,el incearca sa ma calmeze ,ca vom avea copil ,sa nu ma mai stresez ...dar eu cand ma gandesc la o viata fara copil...Maxi si Nano or sa se duca si atunci ce imi va ramane ,ce ne va ramane ! nu ma intereseaza ce zice lumea ,noi o sa facem tot ce putem medical ,dar cea mai mare speranta ne-o vom pune in D-zeu si Maica Domnului ! D-zeu + medic = bebel ! asa gandesc ! si nimeni si nimic nu ma va face sa imi schimb parerea !
"Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." Corinteni 5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. 15. Omul simplu crede toate vorbele; omul înțelept veghează pașii săi. 33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi. www.bajotierra.ro |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Natura face tot felul de greseli. Noi putem indrepta unele din aceste greseli datorita cunostintelor dobandite prin stiinta si si putem darui o viata normala unor oameni care altfel nu ar fi avut-o. Cand se fac operatii plastice pentru remedierea unor defecte fizice e tot pacat? Cand despartim degetele lipite de la o mana cu bisturiul se numeste ca ne opunem dorintei divine? Cand o femeie are evident o afectiune si nu poate ramane insarcinata pe cale naturala, desi este fertila, e gresit sa remediem acesta problema folosind tehnica medicala de care dispunem? Despre eugenie si apelarea la donatorii de sperma putem deschide alte topicuri, pentru ca sunt concepte diferite, cu implicatii diferite.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce parere aveti de fertilizarea in vitro? | teodoraianys | Morala Crestina | 98 | 12.10.2013 23:40:42 |
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! | elenavioletacocos | Generalitati | 22 | 22.11.2009 22:58:28 |
Inseminarea artificiala | Dia20_diana | Despre Biserica Ortodoxa in general | 3 | 04.06.2008 01:05:15 |
Casatorii interzise | petra | Nunta | 3 | 13.02.2008 15:36:47 |
casatorii intre ordodocsi si musulmani interzise? | veronica_dorina | Religia Islamica | 51 | 22.11.2007 22:27:36 |
|