Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.09.2009, 10:35:38
claudiu-marius claudiu-marius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lavinia40 Vezi mesajul
Cred ca si tie nu-ti place ceea ce ai postat.De unde stii tu ca nu-i va fi usoara ,,trecerea"?
Citeste Spovedanie si Comuniune Si dinamica DEspatimirii epistolele Sf pavel si lasa exegeza Biblica in seama celor care au facut pregatire in acest sens daca nu cunosti aceste lucruri si nici ceea ce spun Sf parinti pe tema eshatologiei lasa-o maoarta in papusoi suntem multi de multe feluri dar esti depasita de subiect te rog mult nu ma provaca
Reply With Quote
Vechi 29.09.2009, 12:11:36
Katalina Katalina is offline
Junior Member

Data înregistrării: 31.05.2009
Implicit visul bunicii mele

bunica mea a visat moartea mamei si a fratelui ei de care era foarte apropiata.
a avut acelasi vis de doua ori si de fiecare data la fel ,i-a aparut o cruce neagra pe care era scris numele fratelui ,respectiv al mamei ei a doua zi a primit telegrama in care era anuntata de incetarea din viatza a celor dragi.
nu sunt aberatii ,este simplul adevar ,acum nu stiu cine i-a trimis visele respective ,ideea e ca s-au materializat.
Reply With Quote
Vechi 29.09.2009, 19:25:05
florisca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de claudiu-marius Vezi mesajul
Femeie du-te bea o lumanare si lasa oamenii in pace .Dumnezeu cere oamenilor smerenie nu sa fie aiuriti cat despre duhovnicul tau daca se ia dupa o femeie ca tine cand este scris in Sf Scriptura ca femeia sa taca in Biserica (in ceea ce priveste lucrarea harica a Bisericii)nu e altceva decat un dus cu sorcova .Lasa-ne cu idioteniile tale i-al pe oreste de mana si sariti gardurile nu mai smintiti oamenii ca va ven vremea sa pleci din aceasta lume si nu o sa iti fie usoara trecerea si atunci nu o sa-ti fie moale
Dar cum se bea o lumanare,in amestec cu ce?nu stiam ca biserica are arsenal licoric!smerenia are masura ei,cand nu mai vezi nimic din cauza ei e cazul sa iei masuri.nu am inteles ce vrei a spune cu femeia tuta muta in biserica,care nu are voie sa scoata un sunet,nici macar in fata duhovnicului!asta este o utopie!un afront la conditia femeii!ai dreptul la dialog,inclusiv cu duhovnicul tau!a crede in vise profetice nu il face pe nici un duhovnic dus cu sorcova!ca doar si in biblie is foarte clare visele interpretate de daniel!deci latura asta exista!ca nu vrei tu sa o vezi,te priveste!oreste e ok,abordeaza tot ce tine de spirit!dar nu ma astept sa intelegi asta,cand nu intelegi cum se scrie ''ia-l''!cat despre trecerea mea,nu te preocupa,am mai trecut o data-in moarte clinica-si in afara de 2 ingeri si de bunicii mei care m-au intampinat,nu a fost nimeni interesant!
Reply With Quote
Vechi 29.09.2009, 19:34:10
florisca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lavinia40 Vezi mesajul
Florisca, esti o tipa ,,faina sufleteste", nu te supara, nu te ambala sa-ti faca rau.
Eu, te-am inteles.Cred ca tie iti trebuie putina rabdare...sa fii mai relaxata si ai sa-ti explici multe lucruri singura...la aceasta concluzie am ajuns si eu....
Doamne Ajuta, draga mea prietena!
Daca nu imi era clar ce am scris,nu postam nimic!demersul meu a fost urmatorul,explic ptr ultima oara!mi-am dorit sa vorbim despre capacitatea creierului de a primi mesaje in vis,dar nu vise obisnuite!si am scris la ce fel de vise ma refer,am dat exemple,si am asteptat si pe altii sa posteze vise de acest tip!dar pentru ca lumea nu a inteles ce am vrut,si nu stiu de ce,discutia a degenerat intr-o contrazicere continua,fiecare tine de a lui!cunosc parerea bisericii referitoare la vise,dar mai cunosc si capitolele din biblie unde daniel interpreteaza vise ce apoi se implinesc!deci e ok sa crezi ca e posibila si foarte legala din punct de vedere crestin aceasta capacitate!daca tu nu stii ce inseamna aceasta capacitate,nu i-o nega celui ce o are,asculta-l si mai invata ceva!desi nu era greu sa se intample asa ceva,nu s-a intamplat!si atunci concluzionez ca in afara de aere si pretentii,cei de pe acest forum nu detin altceva!
Reply With Quote
Vechi 29.09.2009, 22:27:56
claudiu-marius claudiu-marius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florisca Vezi mesajul
Dar cum se bea o lumanare,in amestec cu ce?nu stiam ca biserica are arsenal licoric!smerenia are masura ei,cand nu mai vezi nimic din cauza ei e cazul sa iei masuri.nu am inteles ce vrei a spune cu femeia tuta muta in biserica,care nu are voie sa scoata un sunet,nici macar in fata duhovnicului!asta este o utopie!un afront la conditia femeii!ai dreptul la dialog,inclusiv cu duhovnicul tau!a crede in vise profetice nu il face pe nici un duhovnic dus cu sorcova!ca doar si in biblie is foarte clare visele interpretate de daniel!deci latura asta exista!ca nu vrei tu sa o vezi,te priveste!oreste e ok,abordeaza tot ce tine de spirit!dar nu ma astept sa intelegi asta,cand nu intelegi cum se scrie ''ia-l''!cat despre trecerea mea,nu te preocupa,am mai trecut o data-in moarte clinica-si in afara de 2 ingeri si de bunicii mei care m-au intampinat,nu a fost nimeni interesant!
Biserica se intemeiaza pe Sfanta scriptura si Sfanta traditie ,iar vechiul testament se deschide si seintelege in lumina celui nou ,aici nu mai are valoare ce a spus Daniel ci ce spun Sfinti parinti iar in ceea ce priveste tacutul femeii in biserica cand vine vorba de dogma slujire cateheza conteaza mai mult Sf Ap pavel care zice ca femeia sa taca in Biserica decat conditia femeii si orgoliul tau prostesc .Cred ca ai vazut prea multe filme cu americani prosti si cu morti nu amesteca Ortodoxia Dreptslavitoare cu prosti yoghiste si zeniste .Din punctul meu de vedere dar si al cartilor Sf Parinti pe care tu nu pui pret ca nu ii cunosti nu esti decat o contorsionista a ortodoxiei care si-a creat un dumnezeu propriu paralel cu tot ceea ce inseamna Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie a Sfintei noastre biserici .Tine ideile tale eretice pt tine si cei asemenea tie care neconvenindule calea Bisericii cred ca pot sa il inlocuiasca pe Dumnezeu cu ideea lor despre Dumnezeu si credinta .Tu aduci ofensa cu obraznicia ta nerusinata Maiestatii Maicii Domnului si nu te poti numii femeie pt ca daca ai fi ai fi cu smerenie si nu cu o asa mare autosuficienta .Tu crezi doar in tine si nu in Bunul Dumnezeu >Dumnezeu sa te ierte sa te miluiasca de va voii
Reply With Quote
Vechi 29.09.2009, 22:40:26
lavinia40 lavinia40 is offline
Banned

Data înregistrării: 03.09.2009
Locație: Bacau
Implicit !!!!!!!!

Citat:
În prealabil postat de florisca Vezi mesajul
Daca nu imi era clar ce am scris,nu postam nimic!demersul meu a fost urmatorul,explic ptr ultima oara!mi-am dorit sa vorbim despre capacitatea creierului de a primi mesaje in vis,dar nu vise obisnuite!si am scris la ce fel de vise ma refer,am dat exemple,si am asteptat si pe altii sa posteze vise de acest tip!dar pentru ca lumea nu a inteles ce am vrut,si nu stiu de ce,discutia a degenerat intr-o contrazicere continua,fiecare tine de a lui!cunosc parerea bisericii referitoare la vise,dar mai cunosc si capitolele din biblie unde daniel interpreteaza vise ce apoi se implinesc!deci e ok sa crezi ca e posibila si foarte legala din punct de vedere crestin aceasta capacitate!daca tu nu stii ce inseamna aceasta capacitate,nu i-o nega celui ce o are,asculta-l si mai invata ceva!desi nu era greu sa se intample asa ceva,nu s-a intamplat!si atunci concluzionez ca in afara de aere si pretentii,cei de pe acest forum nu detin altceva!
Florisca, eu te-am inteles si-ti sunt prietena.De ce ai scos acesta vorba ca nu stiu ce ,, inseamna acesta capacitate?".Uite, iti spun o chestie f.simpla,uneori spunem o fraza f.concisa, ce sa mai vorbesc de mesaj..ca-i super simplu.Dar lumea, sau o parte ne inteleg; altii altfel sau anapoda fata de felul cum am vrea noi.Eu sincer, am crezut in mesajele tale, dar uita ca si si tu m-ai inteles altfel...Subiectul tau e sensibil, pentru mine e credibil, si ca sa nu mai degeneram in discutii ,,discutabile", as vrea sa vorbim pe privat.Ce zici?
Reply With Quote
Vechi 30.09.2009, 00:39:52
florisca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de claudiu-marius Vezi mesajul
Biserica se intemeiaza pe Sfanta scriptura si Sfanta traditie ,iar vechiul testament se deschide si seintelege in lumina celui nou ,aici nu mai are valoare ce a spus Daniel ci ce spun Sfinti parinti iar in ceea ce priveste tacutul femeii in biserica cand vine vorba de dogma slujire cateheza conteaza mai mult Sf Ap pavel care zice ca femeia sa taca in Biserica decat conditia femeii si orgoliul tau prostesc .Cred ca ai vazut prea multe filme cu americani prosti si cu morti nu amesteca Ortodoxia Dreptslavitoare cu prosti yoghiste si zeniste .Din punctul meu de vedere dar si al cartilor Sf Parinti pe care tu nu pui pret ca nu ii cunosti nu esti decat o contorsionista a ortodoxiei care si-a creat un dumnezeu propriu paralel cu tot ceea ce inseamna Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie a Sfintei noastre biserici .Tine ideile tale eretice pt tine si cei asemenea tie care neconvenindule calea Bisericii cred ca pot sa il inlocuiasca pe Dumnezeu cu ideea lor despre Dumnezeu si credinta .Tu aduci ofensa cu obraznicia ta nerusinata Maiestatii Maicii Domnului si nu te poti numii femeie pt ca daca ai fi ai fi cu smerenie si nu cu o asa mare autosuficienta .Tu crezi doar in tine si nu in Bunul Dumnezeu >Dumnezeu sa te ierte sa te miluiasca de va voii
Rau nu scrii,nu atat de bine incat sa convingi,nu inteleg cum scrii atat de agramat:va voii,numii,prosti in loc de prostii.am inteles din prima ce doreai a spune cu tacutul femeii in biserica,dar ti-am raspuns cum meritai,intrucat sugerai ca femeia trebuie sa taca malc in fata duhovnicului!sa nu uitam insa ca scriptura a fost scrisa intr_o vreme cand femeia era obiect decorativ,nu avea nici un drept,deci trebuia sa taca si in biserica!de ce nu trebuie sa taca si barbatii,ma rog?in fond,femeia e cea care da viata,asa ca,sa avem pardon,suntem peste barbati!asa ca da-mi voie sa cred ca ce se scrie de femeie in scriptura reflecta realitati din acel timp,cand femeia nu avea nici o valoare!evident ca trebuie sa ai o conduita decenta in biserica,dar asa cum ptr tine faza cu daniel nu e valabila,nici ptr mine faza cu femeia cu pumnul in gura cand nu e cazul nu tine!
Reply With Quote
Vechi 30.09.2009, 00:55:24
florisca
Guest

Implicit continuare

cat despre daniel,nu am inteles de ce nu e valabil ptr tine capitolul,doar sunt fapte reale,or,daca nu era de luat in seama,nu strabatea atatea secole,capitolul era scos!cat despre dummnezeul meu ,e cel ortodox,trait,inteles si marturisit prin prisma celor 10 ani de stat in pat cu psaltirea in brate!nu crezi ca m-am smerit destul?lasa-ma sa mai si zburd!eu prezint doar modul in care il inteleg eu pe dumnezeu,or viziunea mea difera de a ta,clar!ce nu imi place e fanatismul,lipirea de dogme,sa tii strans cu dintii de niste chestii!ma intereseaza parerea ta intr-o chestiune:daca Maica D-nului ar fi trait in secolul 21,tot in fusta s-ar fi imbracat,tot par lung si basma ar fi avut?intreb asta,pentru ca suntem indemnate sa ne imbracam ca ea in biserica si in lume,uitand insa ca acest port era portul vremii ei,era unica optiune!tot asa,si barbatii ar trebui sa urmeze portul lui iisus si sa se imbrace in chestii lungi,albe,sa poarte barba si plete!si uite cum femeile sunt discriminate iar,ptr ele fiind pacat sa nu poarte portul Maicii D-nului,de acum 2000de ani,pe cand barbatii pot zburda liberi in portul timpului lor!astept raspuns!ca sa comentez si ultimele tale randuri,las-o moale cu yoga,zen,chestii eretice!sunt pe calea ortodoxa,doar ca am o viziune un pic diferita,pe care o impartasesc destui calugari si preoti pe care ii cunosc,care,mult mai cunoscatori ca mine,sustin ca multe dogme is depasite si lucrurile stau in multe feluri altfel!stiu ce vei spune,dar daca e cum zic ei,ce te faci?
Reply With Quote
Vechi 30.09.2009, 01:29:49
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Doamne fereste ce am citit aici.

Lasand la o parte visul numai blasfemii am pe aici, numa' lucruri porcesti.

Sa incepem cu:

Citat:
damian,parerea bisericii nu e litera de lege,faptele din ''teren'' dovedesc des asta!
Cum sa nu fie parerea Bisericii LITERA DE LEGE? Biserica e Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica. Nu stiai lucru' asta sau inca n'ai primit "visul"?

Citat:
in fond,femeia e cea care da viata,asa ca,sa avem pardon,suntem peste barbati!asa ca da-mi voie sa cred ca ce se scrie de femeie in scriptura reflecta realitati din
acel timp,cand femeia nu avea nici o valoare!evident ca trebuie sa ai o conduita decenta in biserica,dar asa cum ptr tine faza cu daniel nu e valabila,nici ptr mine
faza cu femeia cu pumnul in gura cand nu e cazul nu tine!
Si aici sincer a sarit totul. Cum sa fie femeia peste barbat? Unde ai gasit tu asa ceva in Biblie? Femeia tre' sa asculte de barbat si barbatul tre' sa aiba grija de ea, s'o iubeasca!

Cum sa nu aiba femeia valoare? Sfanta Scriptura nu e o carte demodata, SFANTA SCRIPTURA ESTE ETERNA, pentru c'a fost scrisa sub Duhul Sfant. Sau acum si Duhul Sfant e demodat?

Citat:
nu crezi ca m-am smerit destul?
Rad dracii de tine. Cum poti afirma asa ceva? Asta e pura mandrie sa zici ca te-ai smerit.

Citat:
ce nu imi place e fanatismul,lipirea de dogme,sa tii strans cu dintii de niste chestii
Datorita dogmelor, Biserica noastra traieste. Pentru ele, crestinii au murit, si-au dat viata. Si tu numesti apararea lor fanatism? Sfintii nostri care s'au luptat impotriva ereticilor, AU APARAT ACELE DOGME CHIAR CU VIATA! Insa tu "smerita", cunosti mai bine ca ei situatia!

Citat:
Daca Maica D-nului ar fi trait in secolul 21,tot in fusta s-ar fi imbracat,tot par lung si basma ar fi avut?intreb asta,pentru ca suntem indemnate sa ne imbracam ca ea in biserica si in lume,uitand insa ca acest port era portul vremii ei,era unica optiune!tot asa,si barbatii ar trebui sa urmeze portul lui iisus si sa se imbrace in chestii lungi,albe,sa poarte barba si plete!si uite cum femeile sunt discriminate iar,ptr ele fiind pacat sa nu poarte portul Maicii D-nului,de acum 2000de ani,pe cand barbatii pot zburda liberi in portul timpului lor!astept raspuns!ca sa comentez si ultimele tale randuri,las-o moale cu yoga,zen,chestii eretice!sunt pe calea ortodoxa,doar ca am o viziune un pic diferita,pe care o impartasesc destui calugari si preoti pe care ii cunosc,care,mult mai cunoscatori ca mine,sustin ca multe dogme is depasite si lucrurile stau in multe feluri altfel!stiu ce vei spune,dar daca e cum zic ei,ce te faci?
Dar tu cum ai vrea sa te duci la Biserica? Sa te duci in fusta mini si in sutien? Unde te crezi?

Ce viziune un pic diferita? Bine au zis fratii mei mai sus! Tu ai luat Ortodoxia si ai bagat inovatii in ea.

Ce calugari impartasesc aceasta viziune "un pic diferita"?

DATORITA DOGMELOR, ORTODOXIA TRAIESTE. DATORITA NERESPECTARII DOGMELOR, AVEM EREZUL CATOLIC, SI TOATE EREZIILE.

DATORITA NERESPECTARII DOGMELOR, SI ACELOR CARTI "DEMODATE" SCRISE DE SFINTII PARINTII MULTI SE RATACESC!

Doamne fereste!

Last edited by Antoni0; 30.09.2009 at 01:33:58.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2009, 02:54:16
florisca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Doamne fereste ce am citit aici.

Lasand la o parte visul numai blasfemii am pe aici, numa' lucruri porcesti.

Sa incepem cu:

Cum sa nu fie parerea Bisericii LITERA DE LEGE? Biserica e Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica. Nu stiai lucru' asta sau inca n'ai primit "visul"?

Si aici sincer a sarit totul. Cum sa fie femeia peste barbat? Unde ai gasit tu asa ceva in Biblie? Femeia tre' sa asculte de barbat si barbatul tre' sa aiba grija de ea, s'o iubeasca!

Cum sa nu aiba femeia valoare? Sfanta Scriptura nu e o carte demodata, SFANTA SCRIPTURA ESTE ETERNA, pentru c'a fost scrisa sub Duhul Sfant. Sau acum si Duhul Sfant e demodat?

Rad dracii de tine. Cum poti afirma asa ceva? Asta e pura mandrie sa zici ca te-ai smerit.

Datorita dogmelor, Biserica noastra traieste. Pentru ele, crestinii au murit, si-au dat viata. Si tu numesti apararea lor fanatism? Sfintii nostri care s'au luptat impotriva ereticilor, AU APARAT ACELE DOGME CHIAR CU VIATA! Insa tu "smerita", cunosti mai bine ca ei situatia!

Dar tu cum ai vrea sa te duci la Biserica? Sa te duci in fusta mini si in sutien? Unde te crezi?

Ce viziune un pic diferita? Bine au zis fratii mei mai sus! Tu ai luat Ortodoxia si ai bagat inovatii in ea.

Ce calugari impartasesc aceasta viziune "un pic diferita"?

DATORITA DOGMELOR, ORTODOXIA TRAIESTE. DATORITA NERESPECTARII DOGMELOR, AVEM EREZUL CATOLIC, SI TOATE EREZIILE.

DATORITA NERESPECTARII DOGMELOR, SI ACELOR CARTI "DEMODATE" SCRISE DE SFINTII PARINTII MULTI SE RATACESC!

Doamne fereste!
asa e precum zici,ca sa nu inflamam spiritele!nu ai inteles ce am vrut sa spun,asa ca inchei acest topic inchis!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce parere aveti despre vise? patricia2006 Generalitati 17 15.04.2018 21:52:00
Despre vise. Templier Knight Generalitati 13 04.03.2012 16:18:30
VISE carmenutza05 Generalitati 32 01.06.2011 00:26:13
vise mita100 Generalitati 5 23.11.2009 18:02:49