Doamne fereste ce am citit aici.
Lasand la o parte visul numai blasfemii am pe aici, numa' lucruri porcesti.
Sa incepem cu:
Citat:
damian,parerea bisericii nu e litera de lege,faptele din ''teren'' dovedesc des asta!
|
Cum sa nu fie parerea Bisericii LITERA DE LEGE? Biserica e Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica. Nu stiai lucru' asta sau inca n'ai primit "visul"?
Citat:
in fond,femeia e cea care da viata,asa ca,sa avem pardon,suntem peste barbati!asa ca da-mi voie sa cred ca ce se scrie de femeie in scriptura reflecta realitati din
acel timp,cand femeia nu avea nici o valoare!evident ca trebuie sa ai o conduita decenta in biserica,dar asa cum ptr tine faza cu daniel nu e valabila,nici ptr mine
faza cu femeia cu pumnul in gura cand nu e cazul nu tine!
|
Si aici sincer a sarit totul. Cum sa fie femeia peste barbat? Unde ai gasit tu asa ceva in Biblie? Femeia tre' sa asculte de barbat si barbatul tre' sa aiba grija de ea, s'o iubeasca!
Cum sa nu aiba femeia valoare? Sfanta Scriptura nu e o carte demodata, SFANTA SCRIPTURA ESTE ETERNA, pentru c'a fost scrisa sub Duhul Sfant. Sau acum si Duhul Sfant e demodat?
Citat:
nu crezi ca m-am smerit destul?
|
Rad dracii de tine. Cum poti afirma asa ceva? Asta e pura mandrie sa zici ca te-ai smerit.
Citat:
ce nu imi place e fanatismul,lipirea de dogme,sa tii strans cu dintii de niste chestii
|
Datorita dogmelor, Biserica noastra traieste. Pentru ele, crestinii au murit, si-au dat viata. Si tu numesti apararea lor fanatism? Sfintii nostri care s'au luptat impotriva ereticilor, AU APARAT ACELE DOGME CHIAR CU VIATA! Insa tu "smerita", cunosti mai bine ca ei situatia!
Citat:
Daca Maica D-nului ar fi trait in secolul 21,tot in fusta s-ar fi imbracat,tot par lung si basma ar fi avut?intreb asta,pentru ca suntem indemnate sa ne imbracam ca ea in biserica si in lume,uitand insa ca acest port era portul vremii ei,era unica optiune!tot asa,si barbatii ar trebui sa urmeze portul lui iisus si sa se imbrace in chestii lungi,albe,sa poarte barba si plete!si uite cum femeile sunt discriminate iar,ptr ele fiind pacat sa nu poarte portul Maicii D-nului,de acum 2000de ani,pe cand barbatii pot zburda liberi in portul timpului lor!astept raspuns!ca sa comentez si ultimele tale randuri,las-o moale cu yoga,zen,chestii eretice!sunt pe calea ortodoxa,doar ca am o viziune un pic diferita,pe care o impartasesc destui calugari si preoti pe care ii cunosc,care,mult mai cunoscatori ca mine,sustin ca multe dogme is depasite si lucrurile stau in multe feluri altfel!stiu ce vei spune,dar daca e cum zic ei,ce te faci?
|
Dar tu cum ai vrea sa te duci la Biserica? Sa te duci in fusta mini si in sutien? Unde te crezi?
Ce viziune un pic diferita? Bine au zis fratii mei mai sus! Tu ai luat Ortodoxia si ai bagat inovatii in ea.
Ce calugari impartasesc aceasta viziune "un pic diferita"?
DATORITA DOGMELOR, ORTODOXIA TRAIESTE. DATORITA NERESPECTARII DOGMELOR, AVEM EREZUL CATOLIC, SI TOATE EREZIILE.
DATORITA NERESPECTARII DOGMELOR, SI ACELOR CARTI "DEMODATE" SCRISE DE SFINTII PARINTII MULTI SE RATACESC!
Doamne fereste!