![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este (a fost), suntem de acord cu acest lucru Citat:
Citat:
Afirmatia aceasta este foarte discutabila. Teologia catolica si ortodoxa a ales acest psalm, atribuindu-i in mod eronat aplicabilitate la maica Domnului. Lucrul mai grav este importul pagan al titulaturii de "Imparateasa Cerului" cu care e cadorisita maica Domnului, adevarat nume de hula la adresa Dumnezeirii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- din neamul lui Aaron după mamă - Maica Domnului n-a avut dureri la nastere, căci numai ea a născut fără dureri - ea este Împărăteasa tuturor îngerilor si a tuturor sfintilor - Stiti oare, în ziua Judecătii, cine are să fie de-a dreapta Mântuitorului? Maica Domnului! Iar de-a stânga Lui, Sfântul Ioan Botezătorul, îngerul întâi-stătător al tuturor sfintilor - fericiti si de trei ori fericiti sunt crestinii aceia din casa cărora nu lipseste icoana Maicii Domnului si au candelă la icoana ei |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fiecare dintre noi putem fi intr-un anume sens niste mijlocitori, adica sa ne rugam pentru altii inaintea lui Dumnezeu, insa sa nu uitam sa adaugam: "Faca-se insa voia Ta!" Dar nu putem avea pretentia ca niste sfinti decedati ar putea sa mijloceasca pentru noi in felul acesta. |
|
|||
|
|||
![]()
acuma daca tricesimusquintus e foarte credincios in a avea necredintza, credintza necredintzei; ce sa-i facem noi lui? shi mai shi zice ca a priceput bine invatzatura... scriptura... poi atunci ce sens mai are discutzia? nu se vede cat colo ca vraja vrajbei sale se intinde shi peste noi luandu-ne pe nesimtzite in stapanire? sa nu fie!
dar cum potzi sa sustzii nonshalant moartea sfintzilor? poi atunci ce inseamna mantuirea? ce inseamna Raiul? ce inseamna toata nadejdea cea noua? shi cum potzi sa sustzii neinchinarea la sfintzi shi la slujitori shi la sfanta cruce shi prin ei shi prin Cruce la Dumnezeu pe care ei Il slujesc shi pe Care s-a varsat sfant shi scump sangele Sau?, caci nu te inchini lor ca la nishte zei atei ci ca la nishte sfintzi ce au ascultat de Dumnezeu, deci te inchini lor ca in Biserici/Temple, corturi ale lui Dumnezeu cu oamenii, dar porunca a 7-a a Domnului este clara: "sa nu fii desfranat" deci sa nu primeshti plecaciuni shi inchinari shi slava de la oameni, laude desharte, deci ei primesc slava oamenilor data lui Dumnezeu shi nu lorushi caci pururea se socotesc nevrednici shi nimic fara Dumnezeu, deci primirea plecaciunilor e in sensul ca primesc sa slujeasca celor ce se roaga lor pentru binecuvantare de la Dumnezeu shi primesc sa mijloceasca pentru ei inaintea lui Dumnezeu care primeshte rugaciunile sfintzilor shi dreptzilor shi nicidecum pe cele ale pacatoshilor sau a celor mincinoshi shi batjocoritori... cum suntem noi aicea, ca discutzia a decazut infiorator... deci trecesimusquintus daca nu-tzi bagi mintzile in cap sa shtii ca foarte rau itzi va fi ca pe mine m-a uimit foarte coolraju tau de a crede pe antichristul shi impreuna cu el sa vi aicea shi sa contrazici sfintzii shi slujitorii lui Dumnezeu... sper sa te ierte Dumnezeu ca nu pacatosul ci pacatul e cel rau dar sa shtii ca nu va lasa nepedepsit Domnul pe cel ce ia in deshert Numele Sau... deci ma rog shi eu nevrednicul ca sa nu te ia Dumnezeu in seama ca shi pe mine ca iata nu stiu ce fac shi nici ce vorbesc sau scriu, iar de tine nici nu ash aminti sa nu maniu pe Dumnezeu... ca daca ash crede ca vorbeshti in cunoshtiintza de cauza shi ca chiar asha credetzi voi atunci m-ash ashtepta ca in oricemoment sa se surpe tavanul peste voi... iar daca nu se surpa totushi atunci e sigur din pricina Maicii Domnului, Maica Vietzii, care se roaga pentru tot pamantul shi pentru toata fiintza vie spre deosebire de unii care deshi mishca, umbla, sunt demult mortzi in pacate shi patimi grele... shi din pricina hulelor ash crede ca nici nu merita sa se stea de vorba cu ei... dar bine ca Dumnezeu are mila de pacatoshii chiar cei mai cumplitzi... dar sa luam aminte, nu are mila de pacate shi patimi shi hule... ci doar de pacatoshi... deci in locul adminului eu te-ash bana, dar totushi mai bine ma banez pe mine insumi... de a mai lua in seama ceea ce cu totul absurd scrii ca sa te distrezi sau ca sa ce? caci ceea ce ai scris sunt parca bolboroseli de broasca raioasa. Deci nu te mai iau in seama cu nici un chip. De mine ai scapat... te consider un pagan shi un vamesh, deci nu mai are rost sa imi dai replica shi sper sa nu mai citesc ce debitezi. Last edited by vsovi; 25.08.2009 at 10:07:29. |
|
|||
|
|||
![]()
condor:
Cine a ponegrit-o pe Maria, mama Domnului Iisus Hristos? Faptul ca nu ne inchinam la ea, nu inseamna ca o ponegrim. Luati exemplul Sfintilor Apostoli; acestia nici macar nu au pomenit-o in epistolele lor. Si pe ei ii acuzati ca au ponegrit-o? raspunsul meu: nu i-a strans oare Dumnezeu ca sa dea slava Maicii Domnului cand a fost trecerea Ei la Ceruri? a Preasfintei shi pururea fecioara shi Maica Domnului? Eu cred ca noi o respectam mai mult pe mama Domnului Iisus Hristos. Ea ne-a lasat o singura invatatura :"Sa faceti tot ce va va zice (Domnul Iisus)" (Ioan 2:5). Noi respectam aceasta invatatura. Exact, asha sa facetzi, sa "facetzi tot ce va va zice El", iar Domnul, Cuvantul lui Dumnezeu ne cere sa o respectam shi sa o cinstim shi supraveneram mult mai mult decat pe maica noastra pamanteasca, mama noastra care ne-a nascut shi crescut shi iubit shi ingrijit, deci mai mult ca pe mama, Domnul ne cere asha iar voi zicetzi ca respectatzi porunca sa va inchinatzi lui Dumnezeu shi ei nu? poi Arhanghelul Gavriil i-a adus ei inchinaciune din Ceruri, de la sfintzii din Ceruri, de la cei ce stau inaintea lui Dumnezeu iar voi va socotitzi mai mari ca sfintzii voievozi ai Cerului ca doar nu va socotitzi voi mai "sfintzishori" ca sfintzii voievozi ca sa ne invatzatzi voi pe cine shi cum sa cinstim? Deci nu numai ca nu respectatzi invatzatura smereniei shi dragostei ci facetzi exact pe dos! crezand mereu ca voi facetzi bine... Deci avetzi un crez in deshert, credetzi absurd, credetzi minciunile lui antichrist aia facetzi, cum multzi dintre ortodocshi mai nou cred shi ei in minciunile lui antichrist... caci ne spune Domnul clar ca daca nu ar fi fost Maica Domnului sa se roage in genunchi pentru noi demult ar fi dat pierzarii pamantul acesta... shi mai rau ar fi fost decat cum a fost pe vremea lui Noe, mai rau ar fi lasat Domnul sa ni se intample... dar oricat s-ar ruga Maica sa nu pierim pana la urma va trece Cerul shi Pamantul shi tot Cuvintul lui Dumnezeu nu va trece... deci daca nu vom asculta pana la sfarshit vom fi scoshi in deshert caci nu ne-am folosit de rugaciunile ei cat a mai fost vreme... In Sfanta Scriptura, nici Sfintii Apostoli (Petru in Fapte 10:26, Pavel in Fapte 14:15) nici ingerii (Apocalipsa 22:8,9) nu vor sa primeasca inchinare. Toti ne indeamna sa ne inchinam numai lui Dumnezeu prin Domnul Iisus Hristos. Credeti ca Domnul Iisus Hristos are nevoie de ajutoare pentru a ne mantui? Sau, credeti ca Sfintii au nevoie de inchinarea noastra, ca rasplata si multumire? Nu-i va rasplati si multumi Dumnezeu peste inchipuirile lor? Nici un sfant nu vrea sa primeasca inchinaciuni ce se cuvin lui Dumnezeu shi totzi se socotesc praf shi pulbere fara Dumnezeu, dar Dumnezeu a facut pe Israel ca sa le fie Moise asha cum este El lui Moise, asha cum este Dumnezeu singurul Dumnezeu lui Moise asha a facut ca sa fie Moise pentru Aaron shi Aaron pentru Israel, caci prin minile lui Moise a scos Dumnezeu e Israel din Egipt, deci sa le fie lor un Dumnezeu shi ei sa respecte pe sfintzi shi prooroci exact ca pe Dumnezeu, deci iata ca Domnezeu a hotarat ca oamenii sa vada in sfintzi shi in prooroci nu oameni obijnuitzi ci sa vada ca shi cum ar vedea Dumnezei , ca sa-L vada pe El prin ei shi acest lucru este frumos inaintea lui Dumnezeu... caci Dumnezei sunt ei intrucat intru ei este Dumnezeu shi Dumnezeu considera ca pe Domnul il respecta cei ce ii respecta shi asculta pe ei caci doar nu vasele de lut trebuiesc respectate doar ci mai ales Darul caci in vasele alese salashluieshte Darul lui Dumnezeu... Care este rostul inchinarii la altceva decat la Dumnezeu? De unde vine acesta stirbire a ceea ce se cuvine numai lui Dumnezeu prin Iisus Hristos? In mod sigur, vine de la inselatorul. El stie ca numai Iisus Hristos ne poate salva. Asa ca, incearca sa satisfaca dorinta de inchinare a omului indreptandu-i atentia tot catre oameni (de cele mai multe ori chiar morti). Si asa pierde din vedere ceea ce trebuia sa-i fie tinta: "Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Iisus." (Evrei 12:2) Daca Maria, mama Domnului Iisus Hristos ar putea sa va vorbeasca, tare v-ar mai mustra pentru ratacirea voastra. Daca n-ar fi facut antichristul sa va pierdetzi mintzile complet poate ca ar avea rost sa continui discutzia... dar voi chiar nu shtitzi ca este scris ca sfintzii, cei ce urmeaza pe Hristos chiar daca ar fi murit, ei sunt vii in veci? sau n-atzi citit deloc scripturile cu care va laudatzi? cum se face ca citate datzi doar in sensul aberatziilor pe care le sustzinetzi, deci inseamna ca nu le-atzi citit ci doar urmaritzi sa sustzinetzi interesul marshav shi ticalos al "unor" pui de pui sau de naparci shi vipere... deci cand o sa va trezitzi din minteres42meu din slujirile lui antichrist? Last edited by vsovi; 25.08.2009 at 10:55:24. |
|
|||
|
|||
![]()
Deci sper sa ne intoarcem la subiect shi sa iesim din tragerea asta spre cearta, blasfemii shi hule groaznice... la adresa sfintzilor... shi lui Dumnezeu.
caci in firul discutziei era vorba despre minciunile albe, daca sunt minciuni... deci ash fi dorit ca sa incercam prin mila lui Dumnezeu sa deosebim duhul shi sa ne dam seama daca Hellen White a vazut de la Dumnezeu shi au greshit doar cei ce s-au folosit de vedeniile ei talmacindu-le absurd shi creend pe baza vedeniilor pe care nici ea nu le-a priceput tot felul de secte sau intr-adevar shi ea a vazut lucruri desarte, de la cel rau... sau poate ea a dezinformat cu totul shi nici macar nu a vazut nimic ci doar a mintzit ca sa iasa dupa prorpiile lor interese de clanuri mormonarietice... caci cu Sfanta Duminica, Invierea shi Sabatul sper ca am lamurit-o de la Duhul lui Dumnezeu shi Harul Sau folosindu-ne de scriptura, shi ca se tzine precum in Cer (cel nou) asha shi pe Pamant (cel Nou) "de sambata seara de la apusul soarelui pana luni dimineatza la rasaritul soarelui" caci asha este dat prin proorocii lui Dumnezeu de la Cuvantul lui Dumnezeu... Last edited by vsovi; 25.08.2009 at 11:32:37. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu cred ca acesta este argumentul. Pentru cultele protestante si neoprotestante sfintii nu mijlocesc pentru ca sunt intr-o stare de somn ca si celelalte suflete. Pentru noi sunt valabile exemplele din Apocalipsa "Si fumul tamaiei s-a suit, din mana ingerului, inaintea lui Dumnezeu, impreuna cu rugaciunile sfintilor."
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
mai bine tac... ca iata ca imi pare rau ca iar te-am luat in seama shi tzi-am mai raspuns... o data. Last edited by vsovi; 25.08.2009 at 13:06:51. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu cred ca Apocalipsa nu se refera doar la aspectul istoric, ci are o conotatiei eshatologica- o perspectiva a viitorului. Textul este o dovada a comuniunii dintre cei de pe pamant si cei din ceruri.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CASATORIE ALBA | nicoleta23 | Stiri, actualitati, anunturi | 79 | 05.07.2021 13:02:53 |
'CALUGARIA ALBA' | Nosam | Nunta | 65 | 03.12.2020 14:32:51 |
Calugaria alba | Angela | Calugarul | 169 | 06.01.2018 22:37:30 |
Casatoria alba | Adriana_Crestina | Nunta | 7 | 11.08.2011 21:32:25 |
|