![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Milioane. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar chiar daca ar exista si azi vorbirea in limbi nu are nicio importanta pentru penticostali, pentru ca acolo nu e vorbire in limbi si nu e nicio lucrare a Sfantului Duh, e o lucrare a ingerilor cazuti. Daca o sa citesti scrieri ortodoxe (de fapt majoritatea din primul mileniu) o sa vezi o multime de inselari ale ingerilor cazuti, inclusiv ale unor pustinici mai avansati. Crestinismul pune un mare accent pe deosebirea duhurilor, pentur ca si ingerii cazuti dau minuni, ca sa insele. De fapt lupta omului este cu ingerii cazuti si actiunea lor. Referitor la ultimul pasaj, Duhul Sfant lucreaza cu aceeasi putere si in zilele noastre in Biserica, dar numai in Biserica (cand ma refer la Biserica ma refer intotdeauna la cea Ortodoxa, celelalte nu sunt biserici). Noi spunem ca doar vorbirea in limbi a fost la inceput, in schimb minunile nu au incetat sa existe in nicio perioada, in abundenta. Dar acestea sunt numai in Biserica, pentru ca Domnul nu arata minuni la pagani sau la eretici, ca sa arate ca religia lor e buna. Uita-te la monofiziti, s-au despartit acum mai bine de 1500 de ani de Biserica, dar nu prea zic ca au avut minuni de atunci. Iar catolicii au tot minuni de la ingerii cazuti, aemanatoare celor din paganism si diferite de cele crestine (bilocatie, stigmate, stari de extaz, etc.) Ortodocsii stiu Crezul pe dinafara, pentru ca il spun la fiecare slujba in cor. Eu am spus ce cred ortodocsii, ca Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica este Biserica Ortodoxa. Chiar daca si alte grupari isi spun biserica. Cum am mai spus, Biserica nu poate fi decat ceva care a fost la inceput, cu aceeasi invatatura, nu ceva care a aparut la un moment dat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ideea on-topic este ca Duhul Sfant nu lucreaza numai in Biserica ci si in afara ei. In lume. Incepand din Biserica Primara, cand apostolii au facut semne si minuni in mijlocul lumii si pana in zilele noastre Duhul Sfant lucreaza cu putere in lume. Nu doar in Biserica. Ca lucreaza prin Biserica, da cu asta sunt de acord. Citat:
Da, Duhul Sfant lucreaza si astazi la fel ca intotdeauna, de cand a luat fiinta Biserica. Exact la fel. Duhul Sfant nu se schimba. Ma rog ca Dumnezeu sa va lumineze si cu privire la darul vorbirii in limbi. Voi nu sunteti departe de Imparatia lui Dumnezeu. Sunt protestanti care cred ca toate darurile Duhului au incetat. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
POate nu stii, dar vindecari pot face si ingerii cazuti. De fapt acestea sunt cele mai dese minuni pe care le fac acestia. Se spune ca pot vindeca boli pe care tot ei le-au produs. De exemplu cum e cazul demonizatului vindecat. La fel, orice viciu e sustinut si de ingerii cazuti. Legat de minuni, sunt o multime de vindecari si de minuni facute in cazuri particulare. Dar exista si minuni pe care le pot vedea toti, cum e Sfanta Lumina de la Ierusalim, norul de pe Muntele Taborului la Schimbarea la Fata, intoarcerea raului Iordanului la Boboteaza, serpii de la serbarea Maicii Domnului, etc. O minune de vindecare mai speciala, pe care nu o pot face si ingerii cazuti, pentru ca nu pot crea ceva. In Rusia un copil care canta la pian si-a pierdut degetele. S-a rugat la un sfant contemporan, Sfantul Luca al Crimeei, care a trecut la Domnul acum vreo 60 de ani. I-au crescut degetele la loc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Opiniile sunt doar pareri, cred ca le confunzi. Daca sunt argumente nu mai sunt doar pareri. De ce crezi tu ca cineva ar lua in seama opiniile ecumensite ca fiind cele obiective. Dimpotriva, ceea ce ai spus tu sunt doar opinii ecumenist-protestante. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce nu ar fi greșit și Tertulian cu limbile lui montanice ???? |
|
||||
|
||||
![]()
Colegul Gpalama are dreptate confirm. La serile de stăruință după botezul cu DS exact așa se întâmplă, mișcări neregulate, convulsii, tremurături, bolborosiri, strigăte, semitranse, plânsete necontrolate s.a.m.d.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce intrebari prostesti mai sunt si astea? Spre deosebire de ceilalti colegi de forum, eu am pretentii de la tine. Trezeste-te, regrupeaza-te, aduna-te si vino cu ceva semnificativ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ai tu vreun document oficial al Cultului Penticostal in care invata, se indeamna, se incurajeaza, se sustine sau se aproba ceea ce in mod tembel acuzi tu mai sus "miscări neregulate, convulsii, tremurături, bolborosiri, strigăte, semitranse, plânsete necontrolate", PUNE AICI LINK-UL sa-l vedem si noi, astia mai nestiutorii. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|