Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Dacă nu-mi era adresat, atunci precis era "cu adresă". Ați folosit pluralul, ori eu văd pe aici doar doi adventiști. Mai există totuși posibilitatea ca să fi vorbit în termeni atât de măgulitori despre mormonii de pe topic, în acest caz îmi cer spășit scuzele de rigoare.
A doua dvs. valoroasă contribuție la elucidarea problemei de pe topic, indică faptul că vă pasă, iar faptul că mă numiți frate (chiar dacă rătăcit oi fi) mă mișcă până la lacrimi, căci chiar vă pasă să mă aduceți pe calea cea dreaptă. Îmi permit totuși să vă dau o mică sugestie: pentru a reuși va trebui să renunțați la caracterizări precum cea încadrată la minciună ori proorocie falsă. Și trebuie ca dumneavoastră să faceți încadrarea, eu n-am de unde să știu la care aspect v-ați gândit.
Ei, aici ați făcut a doua greșeală. Întrucât nu mă cunoașteți, era mai precaută afirmația "în foarte multe cetăți" și atât, iar eu vă felicitam sincer! Și vă mai dau un pont: nu adventiștii merg "cu revistele în mâini, prin trenuri..." Poate vă va folosi în "recuperarea" altor rătăciți, pe noi doi ne-ați ratat.
Acesta însă da, acum nu mai puteți da înapoi.
Respectele mele [totuși]! O noapte liniștită!
|
Măi, frate, îmi pasă de dvs. în măsura în care sunteți creația lui Dumnezeu și ca atare vă respect și vă doresc succes pe calea mântuirii.
În rest, sunteți doar un rătăcit, adică un eretic. Doctrinele neoprotestanților le-am studiat mai bine de trei decenii (inclusiv adventiști de oricare zi ar fi ei) și am mers suficient de mult prin bisericile lor (nu a fost chiar timp pierdut, am mai văzut și eu tipologii umane). "revistele prin mâini" era o modalitate de a spune că voi, neoprotestanții (de fapt niște victime ale culturii de consum americane, mi-e milă de voi), vă creați tot timpul ocazii de a vă susține afirmațiile, dar numai pe baza unor situații și stări conflictuale.
În concluzie, chiar vă cunosc suficient de bine ca să mai însemnați ceva pentru mine dpv spiritual.
N-am ce să discut cu dvs. despre Creator, Preasfânta Treime și despre Scripturi. N-am cu cine și sunt mult prea ocupat (V-am urmărit postările: sunt doar veșnicile clișeuri neoprotestante pe care le aud de la vârsta de 10 ani și chiar a trecut mult de atunci).
Dar dacă pot să fac ceva pentru dvs. (mă refer în calitatea noastră de frați întru Adam fiindcă Dumnezeul vostru nu este și al meu) am să o fac cu dragă plăcere.
În rest, nu încercați să provocați discuții, m-am lăsat demult de sportul cu neoprotestanții.
Doamne ajută! Și roagă-te, frate, mulțumește că mai ai încă ceva vreme și roagă-te, frate, roagă-te...
P.S. "Acesta însă da, acum nu mai puteți da înapoi." Doamne, câtă micime duhovnicească dovedește afirmația asta!