Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.08.2011, 13:02:48
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
N-au o alta Biblie, Martorii lui Iehova invata din aceeasi Biblie ca si noi, chiar am constatat asta. Nu stiu ce ai consultat tu, care editii tiparite, insa din ce am vazut si mi-au confirmat unii dintre ei, Biblia e aceeasi. Diferenta e ca ei merg pe o interpretare strict literara (asa spun),„acuzandu-ne” pe noi ca facem abuz de sensul figurat; pe de alta parte si ei interpeteaza destule pasaje alegorice, doar nu ai cum sa le iei la modul propriu, caci ar fi lipsite de sens.
Drage mea, aici gresesti. Martorii lui Iehova si-au tiparit o Biblie a lor numita Sfintele Scripturi, Traducerea Lumii Noi, plina de greseli si modificari intentionate care sa le sprijine invataturile lor eronate. Eu am acasa o Biblie de-a lor. Doamne ajuta!
Vechi 27.08.2011, 14:18:30
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Si exista texte care sa arate ca diaconii faceau doar cele spuse de tine si nu mai mult?
Uite ca se da in Biblie chiar cum a a aparut diaconia si ce rol aveau diaconii:
"1. În zilele acelea, înmulțindu-se ucenicii, eleniștii (iudei) murmurau împotriva evreilor, pentru că văduvele lor erau trecute cu vederea la slujirea cea de fiecare zi.
2. Și chemând cei doisprezece mulțimea ucenicilor, au zis: Nu este drept ca noi, lăsând de-o parte cuvântul lui Dumnezeu, să slujim la mese.
3. Drept aceea, fraților, căutați șapte bărbați dintre voi, cu nume bun, plini de Duh Sfânt și de înțelepciune, pe care noi să-i rânduim la această slujbă.
4. Iar noi vom stărui în rugăciune și în slujirea cuvântului."
E vorba si de sf. Stefan, arhidiacon.
Se imparteau ajutoare stranse de la membrii crestini la vaduve si cei nevoiasi.

Last edited by catalin2; 27.08.2011 at 14:23:39.
Vechi 27.08.2011, 14:33:22
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Ce te faci...Cum zicea Frank Herbert, "femeile fac cauza comuna pe baza genului lor"...dar si cand se dezbina, sa te tii show... Va dati seama ce mancatorii ar fi intre "ierarhite"... Cah... Imaginea demonica a unei femei-episcop. Mai bine privesc filme de groaza non-stop, decat sa vad o singura data asa ceva intr-o biserica apostolica....
Pana una alta, cei care au dezbinat biserica au fost barbatii. Iar pe acest site nu cred ca sunteti dvs. cel care iubiti toate confesiunile pentru a le uni in vreun fel.
Vechi 27.08.2011, 14:57:23
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Domnule Stefan,
Daca vedeti ca nu va mai raspund de aici inainte la vreo postare, sa stiti ca nu va ignor ci pur si simplu raspunsul il gasiti deja in postari anterioare. O sa va mai raspund doar in cele in care nu am dat raspuns anterior.
Draga mea, am reluat mesajele postate pe acest topic incepand cu 5 august, DAR NU AM GASIT NICI UN TEXT SAU VRE-UN MESAJ BIBLIC CARE SA-TI SUSTINA AFIRMATIILE TALE CA AR FI EXISTAT FEMEI PREZBITERI, CI DOAR CONCLUZIILE TALE PERSONALE (referitor la mesajele postate de tine). Nu stiam pana acum ca o parere sau o concluzie pur personala este una si aceeasi cu un verset biblic. Asa ca TE ROG DIN NOU, posteaza versetele biblice care sa arate ca au existat femei prezbiteri.Doamne ajuta!
Vechi 27.08.2011, 15:14:01
zzzzzz zzzzzz is offline
Banned

Data înregistrării: 22.08.2011
Implicit

Citat:
Domnule Lavrentiu, Domnul mi-a zis de multa vreme ca nu El a vrut si nici cerut ca barbatii sa o umileasca pe femeie, ca atare nu-mi fac eu griji ca mi-ar zice cele auzite aici. Iar de scuipat in ochi nu am scuipat niciodata pe nimeni dimpotriva, suturile le dati voi. Daca Domnul ar da asemenea suturi pentru ca El m-a facut cu cromozom X si nu Y, ceea ce NU-I CAZUL (!!), pai reflexul nu ar fi sa scuip ci sa-i refuz Imparatia. Ceea ce nu-i cazul pentru ca in Imparatie este dreptate, acolo se da dupa merit si nu sex, iar in Imparatie se intra de pe acum. Mi-am facut doar iluzii sa cred ca toti oamenii care isi spun credinciosi, ar avea acelasi interes sa intre ACUM in Imparatie care NU-I DIN LUMEA ASTA in timp ce voi imi propuneti EXACT lumea asta cu nedreptatile ei. Ceea ce nu ma intereseaza absolut deloc. Dvs. vorbiti de smerenie ca si cum smerenia ar fi tacerea in fata nedreptatii. Smerenie este cu totul altceva, este a face voia Tatalui din Cer, iar cele cerute de Tatal nu includ umilirea unei parti a populatie de catre alte parte a populatiei si inca pe ce motiv? Pentru modul in care El, Tatal, a hotarat sa o alcatuiasca. Voi credeti ca Dumnezeu a facut-o pe femeie dupa chipul si asemanarea Sa, dupa care a sadit in ea nevoia de a fi iubita de El ca sa ii dea apoi suturi pentru modul in care chiar El a alcatuit-o? Va inselati amarnic, nu ar mai fi un Dumnezeu drept in cazul asta ori Dumnezeu este drept. Nedreptatea se gaseste la oameni si in loc sa si-o recunoasca, o arunca in carca lui Dumnezeu.
Scrie negru pe alb in textul dat in engleza ca diaconii celebrau Tainele inclusiv Euharistia, si nu prezbiteri, iar diaconi erau si barbati si femei. Exact ce am dedus si eu la o lectura atenta a Bibliei. Ati acceptat vreunul adevarul? NU! si imi vorbiti de DREAPTA credinta. A zis Domnul bine, pana nu intrece DREPTATEA noastra pe cea a fariseilor, nu intram in Imparatie. Ori aici nici Adevarul scris negru pe alb nu il acceptati ce sa mai vorbim de altele.
scopul femei e sa fie subjugata de barbat.
Vechi 27.08.2011, 15:34:53
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Drage mea, aici gresesti. Martorii lui Iehova si-au tiparit o Biblie a lor numita Sfintele Scripturi, Traducerea Lumii Noi, plina de greseli si modificari intentionate care sa le sprijine invataturile lor eronate. Eu am acasa o Biblie de-a lor. Doamne ajuta!
Probabil ca nu toti martorii din lumea au ajuns sa aibe inca aceeasi versiune.
Vechi 27.08.2011, 15:56:39
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
Pentru osutafaraunu:
Credeti ca este posibil ?
http://www.theophilos.3x.ro/Bibliote...i%20nopti.html
Nu-mi era adresata intrebarea, dar eu cred ca da. Mai ales ca au fost unii care au spus la un moment dat ca Iisus nu putea celebra Pastele din cauza ca in acel an Pastele a cazut intr-o joi. Din pacate nu imi amintesc unde am citit si era complicata explicatia cu zilele lui Nissan, etc. Interesant in orice caz.
Vechi 27.08.2011, 16:01:38
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Uite ca se da in Biblie chiar cum a a aparut diaconia si ce rol aveau diaconii:
"1. În zilele acelea, înmulțindu-se ucenicii, eleniștii (iudei) murmurau împotriva evreilor, pentru că văduvele lor erau trecute cu vederea la slujirea cea de fiecare zi.
2. Și chemând cei doisprezece mulțimea ucenicilor, au zis: Nu este drept ca noi, lăsând de-o parte cuvântul lui Dumnezeu, să slujim la mese.
3. Drept aceea, fraților, căutați șapte bărbați dintre voi, cu nume bun, plini de Duh Sfânt și de înțelepciune, pe care noi să-i rânduim la această slujbă.
4. Iar noi vom stărui în rugăciune și în slujirea cuvântului."
E vorba si de sf. Stefan, arhidiacon.
Se imparteau ajutoare stranse de la membrii crestini la vaduve si cei nevoiasi.
Catalin, ce anume slujeau la mese Apostolii daca nu Euharistia? Exact asta-i argumentul ca apoi Euharistia a fost slujita si nu distribuita!!! de diaconi! .
Vechi 27.08.2011, 16:04:43
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Draga mea, am reluat mesajele postate pe acest topic incepand cu 5 august, DAR NU AM GASIT NICI UN TEXT SAU VRE-UN MESAJ BIBLIC CARE SA-TI SUSTINA AFIRMATIILE TALE CA AR FI EXISTAT FEMEI PREZBITERI, CI DOAR CONCLUZIILE TALE PERSONALE (referitor la mesajele postate de tine). Nu stiam pana acum ca o parere sau o concluzie pur personala este una si aceeasi cu un verset biblic. Asa ca TE ROG DIN NOU, posteaza versetele biblice care sa arate ca au existat femei prezbiteri.Doamne ajuta!
In cazul asta, reuniti intr-o postare ceea ce ati gasit scris despre subiect in postarile anterioare si apoi va raspund.
Vechi 27.08.2011, 16:06:10
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zzzzzz Vezi mesajul
scopul femei e sa fie subjugata de barbat.
Scopul femeii e sa fie "subjugata" de dragostea barbatului, care trebuie sa o iubeasca incat sa-si dea si viata pentru ea (Efeseni 5:25). Atunci femeile, cu bucurie, vor fi supuse barbatilor in toate (Efeseni 5:22-24).
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38