![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
sfantul vasile -iulian apostatul , patriarhul iustin-ceausescu dar sunt sigur vei zice indivizi dar ei reprezentau institutia prin functie si carisma
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
http://www.gallup.com/poll/114211/al...ns-common.aspx Un citat: Citat:
Citat:
Ignori numerele mari si care arata o corelatie foarte probabila cand nu sustin punctul tau de vedere, si te agati de cele numerele infime si foarte probabil irelevante (gen 2%) cand iti sustin punctul de vedere. Si eu sunt ala care da dovada de rea credinta. Citat:
Cum reprezinti o institutie "prin carisma"? ![]()
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai ales atata timp cat alternativa propusa de tine e sustinuta de zero dovezi, deci poate fi respinsa tot cu zero dovezi. Citat:
Iti zic de 8 din 11 ===> imi zici ca e irelevant, si ca nu exista corelatie Imi zici de 2 (doi) % ===> implica o corelatie. Cine a atribuit cui? Eu am sustinut ca in general Europa se laicizeaza, tu ai venit cu articolul ala sa imi dovedesti ca de fapt oamenii se intorc spre religie (discursul politicienilor, mai exact). Mi-a scapat faptul ca e din 2005, dar si daca era din 2009, si prezenta in biserica era mai mare pe peste tot in Europa, asta ar insemna doar ca mersul la biserica e o reactie la o situatie data (criza). Unii oameni merg la biserica, altii emigreaza, altii se apuca de baut. Odata situatia respectiva disparuta, reactiile oamenilor vor disparea si ele.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca Europa se laicizeaza sau nu, ramâne de vazut. Omul se schimba. Uite un articol despre o conferinta unde s-au prezentat studii care vorbesc despre sfârsitul tendintei laicizante din Europa: http://www.telospress.com/main/index...article_id=195 Tendinta de crestere a religiozitatii din România nu are legatura cu criza ci cu descoperirea credintei de catre tineri si oameni care au fost privati de ea în perioada comunista. Aceasta crestere a fost continua dupa 1989 în toate tarile foste comuniste. Daca criza ar genera crestere a religiozitatii cum ai spus, ar trebui sa vedem asta în toate tarile.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar daca vrei sa faci o varza din toate religiile si sa amesteci superstitiile africanilor sau politeismul indienilor cu crestinismul, s-ar putea sa-ti iasa pasienta. Si daca tu vrei sa crezi ca e mai bun ala care are tv cu plasma si conexiune satelit in fiecare camera din vila cu 10 camere, 3 masini si isi petrece weekendul in cluburi de noapte tot schimband parteneri/partenere decat ala care credinta ii dicteaza sa traiasca decent, cu strictul necesar si fara inutilitati e problema ta. Dar totusi daca vrei sa fii mai obiectiv si sa dai dovada de ceva mai mult discernamant, n-ar trebui sa inghiti astfel de "corelatii statistice" pe nemestecate. Nu degeaba spunea cineva ca sunt trei feluri de minciuni, in ordinea gravitatii: 1. minciuni 2. minciuni nerusinate 3. statistici |
|
||||
|
||||
![]()
Asta evident doar pentru tine, si asta pentru ca nu te uiti un pic in jurul tau. Vei fi surprins.[/quote]
Pai ma uit in jurul meu si ?, vad manastiri si biserici care inca stau inalte, cu o cruce ortodoxa pe acoperisul lor. Ce mai este de spus sau de explicat ? |
|
||||
|
||||
![]()
Konijiro ai facut tu vreun sondaj de opinie general,de care nu stiu eu, prin care ai ajuns la concluzia ca sunt mai multi atei decat ortodocsi in Romania ? Daca nu, cata-ti de treaba si nu mai baga de geaba dume pe forum.
|
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Nu cred ca lumea se intoarce spre credinta, mai ales ca in acest moment credinta in Romania e ilustrata de opulanta popimii, de biserici care se construiesc pe orice spatiu verde prind, si prin proiectul unei catedrale de tip mall. Daca BOR o tine tot asa, ma astept ca multor ortodocsi din aia 87% sa li se faca lehamite de biserica lor. Citat:
In Romania, tara ortodoxa, cum mi se explica aici pe forum, in 1.200.000 de familii, femeile sunt abuzate (batute) in familie: http://www.9am.ro/stiri-revista-pres...ii-femeie.html Cam cati dintre sotii aia crezi ca s-au declarat ortodocsi la recensamant? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Asta e forum public, asa ca pana nu scrie la reguli "interzis ateilor", sau pana nu ma plictisesc eu sau gasesc altceva de facut, o sa mai stau un pic, chiar daca te deranjeaza.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Faptul concret este ca suntem o tara crestin ortodoxa iar restul sunt doar speculatii, praf in vant. Cat despre statul care baga mana in buzunarul ateilor ca sa ne construiasca noua biserici, las-o moarta. Sunt sigur ca ateii numai la bisericile noastre se gandesc. Daca te referi la impozitele pe care le platim cu totii, nici mie nu-mi convine ca din banii care se percep prin impozite o parte se duc in drumurile care sunt tot gaurite, la spitalele care-s tot insalubre sau la pensiile parlamentarilor care-s niste paraziti, dar cu totii le platim ca nu avem ce face, chit ca ne convine sau nu. Last edited by Delirul; 10.03.2010 at 20:26:10. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 12:50:25 |
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 19:56:58 |
Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 21:46:18 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
|