![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Doar ce am citit Apocalipsa si am dat peste un pasaj care m-a pus rau pe ganduri. Sa-mi fie cu iertare de la Dumnezeu daca am inteles gresit. Am nevoie de ajutorul vostru. Care sut parerile voastre in privinta aceasta?
10. Si am cazut inaintea picioarelor lui, ca sa ma inchin lui. Si el mi-a zis: Vezi sa nu faci aceasta! Sunt impreuna-slujitor cu tine si cu fratii tai, care au marturia lui Iisus. Lui Dumnezeu inchina-te, caci marturia lui Iisus este duhul proorociei. Si va rog sa nu-mi sariti in cap, ci doar sa incercati sa ma lamuriti si pe mine. Aici scrie clar ca rugaciunea tre sa fie doar catre Dumnezeu si niemeni altcineava!!! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
in schimb, despre inchinarea sf ai pasaj in noul testament cand ingerul gavriilr i se inchina Mariei, in semn de pretuire. daca si ingerii o pretuiesc, oare nu cu ata mai mult noi? cred ca la intrebarea ta as putea raspunde cu o vb romaneasca:sfantul care stie ca e sfant nu mai e sfant" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ultima ,,revelatie''-Comunismul a cazut dupa 70 ani, pt. ca Domnul nu-l mai suferea.... |
|
||||
|
||||
![]()
2 Corinteni 5, 20: În numele lui Hristos, așadar, ne înfățișăm ca mijlocitori, ca și cum Însuși Dumnezeu v-ar îndemna prin noi.
Psalmul 150: 1. Lăudați pe Domnul întru sfinții Lui; lăudați-L pe El întru tăria puterii Lui. 2. Lăudați-L pe El întru puterile Lui; lăudați-L pe El după mulțimea slavei Lui. Luca 2, 14: Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire! Luca 1 46. Și a zis Maria: Mărește sufletul meu pe Domnul. 47. Și s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu, 48. Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile. 49. Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic și sfânt este numele Lui.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-la nunta din Cana Galilei sfinta Fecioara Maria l-a rugat pe Isus sa ajute mirii pentru ca mirii nu mai aveu vin;nu mirii s-au dus la Isus -sutasul roman care avea sluga bolnava i-a rugat pe evrei sa Il roage pe Isus sa se roage pentru sluga lui. Iar cind s-au intilnit a spus ca nu e vrednic sa intre sub acoperisul lui. Din smerenia de a se intilni direct cu DUmnezeu i-a rugat pe altii sa mijloceasca pentru el. -in Faptele Apostololor iudeii mergeau pe urma lui Petru ca macar umbra lui sa treaca peste ei pentru a se vindeca. Deci apelau la Petru si nu direct la Dumnezeu. Cred ca sint si alte exemple, numai astea imi vin in minte |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În al treilea citat (Apoc. 19, 10), îngerul descoperitor al vedeniilor apocaliptice respinge închinarea ce i-a adus-o Apostolul si Evanghelistul loan. Respingerea este motivată: Sunt împreuna-slujitor cu tine..., adica sunt egal cu tine, ca slujitor al lui Dumnezeu, cum esti si tu, deci suntem în raporturi de egalitate si nu se cuvine să primesc de la tine închinare, mai cu seama că si tu esti aici, nu în trup, ci în «duh» (Apoc. 1, 10), adica în stare îngerească; si în plus, si tu ca mine esti în «duhul proorociei», care constă în a marturisi pe Iisus. Al doilea motiv al refuzului este exprimat în cuvintele: «Lui Dumnezeu te închină». Dumnezeu era de fata si îngeml descoperitor I-ar fi adus o jignire daca ar fi primit pentru sine, chiar în fata lui Dumnezeu, închinare de la loan. Chiar si între oameni este jignitor a respecta prea mult pe un înalt slujitor al unui conducător de tară, cand acel conducător este de fată. Totdeauna, toată atentia si toată cinstea se îndreaptă către cel ce este mai-marele tuturor, atunci cand el este prezent. Dar aceasta nu înseamnă că cei din jurul lui nu ar fi si ei oameni de mare cinste. în citatul din urma (Apoc. 22, 8-9), de asemenea, îngerul exprimă chiar mai limpede decat în citatul dintai, egalitatea sa cu Apostolul loan si necuviinta ce ar face-o primindu-i închinarea. Astfel, în toate citatele de mai sus invocate de voi, sectarii, în motivarea învătăturilor voastre gresite, refuzul sfintilor si al îngerilor de a li se aduce închinare îsi are explicatie proprie si particulară: Apostolii Petru, Pavel si Varnava au refuzat a li se aduce adorarea ca unor zei, iar nu cinstirea sau venerarea pe care sfintii o primesc; iar îngerul descoperitor a respins închinarea lui loan, pentru egalitatea pe care o avea cu el, ca împreună-slujitor al lui Dumnezeu. Insă în ce priveste cinstirea si venerarea pe care oamenii o aduc sfintilor si îngerilor lui Dumnezeu, acestea sunt primite de ei, după cum se poate vedea în diferite locuri ale dumnezeiestii Scripturi. Un prim exemplu se poate vedea atunci cand a treia căpetenie trimisă de împăratul Ohozia, cu cei cincizeci de oameni ai lui, venind si cazand în genunchi înaintea lui Ilie, l-a rugat, zicand: «0mul lui Dumnezeu, sa nu fie trecut cu vederea de ochii tai sufletul meu si sufletul acestor cincizeci de robi ai tai» (IV Regi 1, 13). Si iarăsi: ...fîii proorocilor cei din lerihon... au iesit înaintea lui (Elisei) si i s-au plecat pana la pamant (IV Regi 2, 15). Si iarăsi: Atunci împaratul Nabucodonosor a cazut cu fata la pamant si s-a închinat înaintea lui Daniel... (Dan. 2, 46). Si iarăsi, vedem că Valaam s-a închinat si a cazut cu fata la pamant... înaintea îngerului Domnului (Num. 22, 31). larasi vedem ca îngerul Domnului a primit închinare de la Isus al lui Navi, care a căzut cu fata la pămant si i s-a închinat (losya 5, 14-15). îngerii au primit închinare de la Lot (Fac. 19, 1). îngerul Domnului a primit închinare de la Manoe si femeia lui, care i s-a închinat lui pană la pămant, iar îngerul Domnului s-a înăltat cu para focului de pe jertfelnic (Jud. 13, 18-21). îngerul Domnului a primit închinare de la David si de la bătranii poporului (I Paral. 21, 16-18). îngerul Domnului a primit închinare de la Daniel Proorocul (Dan. 8, 18; 10, 9-15). lată ca în cele de pană aici ti-am răspuns la cele ce ai afirmat dumneata, că îngerii si sfintii lui Dumnezeu nu voiesc a primi închinare de la oameni. Citeste cu atentie locurile indicate din Sfanta Scriptură si vei întelege destul de clar că nu ai dreptate în cele ce sustii, si că atat sfintii lui Dumnezeu, cat si îngerii Lui, primesc cinstire si venerare de la oameni, fară ca această venerare a lor sa aducă vreo mahnire lui Dumnezeu. Caci cum S-ar putea supăra Dumnezeu cand vede pe prietenii Lui cei iubiti si pe casnicii Săi ca se slăvesc în numele Lui, cand El însusi i-a proslavit pe ei (Rom. 2, 10) si i-a înzestrat cu puteri minunate si cu daruri deosebite? de fapt,uite tot interviul http://www.sfaturiortodoxe.ro/secte/index.htm.da click pe despre Despre cultul sfintilor si al ingerilor |
|
|||
|
|||
![]()
Deci daca sfintii sint considerati morti (adormiti care nu mai stiu nimic) si totusi rugaciunile la ei se implinsc insemna ori ca ei fiind sfinti nu sint chiar adormiti ori ca de fapt Dumnezeu ne asculta in locul lor si ne raspunde la rugaciuni si chiar ne si poate veni in vis sau in vedenie sub chipul unui sfint.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Domnule osutafaraunu, chiar nu va dati seama de ridicolul situatiei ? Dumneavoastra sunteti foarte revoltat ca administratorul unui forum apartinand unei religii pe care dumneavoastra o numiti spiritism va baneaza ?!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Interzisa Psaltirea?? | laviniag23 | Rugaciuni | 79 | 25.05.2012 22:43:34 |
Sucurile “Orhei-Vit” – productie koser (interzisa crestinilor) | colaps | Generalitati | 22 | 14.01.2011 10:49:51 |
HELP , VA ROG !!! Casatoria dintre o musulmanca si un crestin , TOTAL INTERZISA ??? | dreamhappy | Religia Islamica | 40 | 11.01.2010 11:00:14 |
Ingeri | nightwolffba | Generalitati | 10 | 11.04.2008 08:35:50 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|